۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
کد خبر: ۲۹۳۵۹۶
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

ربا چرخه اقتصادی کشور را فلج می کند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با بیان این‌که رباخواری شمشیر کشیدن بر روی خداوند است، گفت: در معامله چرخه اقتصادی به کار می افتد اما ربا در کنار این‌که حرام است رکود اقتصادی را به دنبال دارد و چرخه اقتصاد را فلج می‌کند.
حجت الاسلام والمسلمين قريشي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی، امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم به اهمیت انفاق کردن و صدقه دادن اشاره کرده و منت گذاشتن بعد از آن را کاری نادرست خوانده است.

 

وی در ادامه با بیان این که خداوند متعال در قرآن کریم بعد از بحث انفاق و صدقه به بحث ربا اشاره کرده است، افزود: ربا خواران افرادی هستند که شیطان آن ها را وسوسه می کند تا در پیمودن راه او را همراهی کنند.


امام جمعه ارومیه با اشاره به تفاوت ربا و معامله، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم ربا را حرام و معامله را حلال اعلام کرده است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأکید خداوند به دوری از ربا و رباخواری، اظهار داشت: خداوند فرموده است که از ربا دست بردارید در غیر این صورت برای جنگ با من آماده شوید.


وی با بیان این که ربا خواری شمشیر کشیدن بر روی خداوند است، گفت: اگر فردی موعظه ی خداوند را بپذیرد، گناه او بخشیده می شود ولی اگر کار خداناپسند خود را دوباره تکرار کند از اهل جهنم خواهد بود.


حجت الاسلام والمسلمین قریشی با اشاره به کلمه «تخبت» در قرآن کریم افزود: تخبت به معنای جنون و دیوانگی نیست، بدان معناست که شیطان بر عقل انسان مسلط شده و آن را به تصرف خود در می آورد.


وی با بیان این که علی (ع) شدن و معاویه بن ابی سفیان شدن سخت است، گفت: افکار و استعداد معاویه در راه شیطان بود ولی افکار و استعداد شخصی همچون حضرت علی (ع) فقط برای خدا بود.


نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به معنی کلمه «تخبت» و «یقوم» در روایات اهل سنت، اظهار داشت: اهل سنت تخبت را به معنای جنون و یقوم را برخواستن رباخواران از قبر در روز قیامت می دانند اما مفسران اهل تشیع می گویند کلمه "یقومون" قیامت نیست بلکه مشی و زندگی است که زندگی رباخواران و برخی افراد را شیطان هدایت می کند.


امام جمعه ارومیه تصریح کرد: افرادی که در دنیا دیوانه هستند خود نمی دانند که چه می کنند ولی خانواده آن ها زجر می برد اما در روایت است که تعدادی از مردم در روز قیامت دیوانه مهشور می شوند به گونه ای که خود میدانند دیوانه هستند و تحمل این که بدانی دربین جمع دیوانه ای سخت است.

 

قانون معاملات و سود های بانکی صحیح است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در پاسخ به سوال اکثر مردم، که چرا پولی که بین مردم رد و بدل می شود ربا و حرام محسوب می شود ولی سود های بانکی حلال است، گفت: قانونی که در معاملات و سودهای بانکی اجرا می شود صحیح است اما مردم آن قانون ها را رعایت نمی کنند.


وی با اشاره مجدد به این که معامله حلال و ربا حرام است، افزود: در معامله چرخه اقتصادی به کار می افتد اما ربا در کنار این که حرام است رکود اقتصادی را به دنبال دارد و چرخه اقتصاد رافلج می کند./1301/202/ب2

ارسال نظرات