ارسال سی و ششمین بسته تغذیه فکری تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی
به گزارش خبرگزاری رسا، محمدحسین رحمانی خلیلی ضمن اعلام این خبر افزود: در آستانه ماه محرم الحرام طرح برخی مسائل ضروری به نظر می رسد یکی موضوع مربوط به مسائل عزاداری حضرت سیدالشهدا و بایدها و نبایدهای آن است و دیگری مسائل مربوط به مبلغین، مادحین، مسئولین و رابطین هیئات مذهبی است که بسیار مهم است.
وی ادامه داد: این گروه دوم یا ارکان هیئات مذهبی باید بدانند و برای مخاطبین خود مطرح کنند که آنچه که این نظام، این نهضت و این انقلاب را جهت می داد و امروز هم باید بدهد دقیقا همان چیزی است که هدف قیام اباعبدالله بود.
معاون مرکز توسعه فعالیتهای فرهنگی و دینی همچنین تاکید کرد: طرح موضوعاتی همچون غیرت دینی، عزت،عدم پذیرش ذلت، شهادت طلبی و.. . توسط ارکان هیئات مذهبی ضروری است.
رحمانی خلیلی استفاده از توصیه های رهبر معظم انقلاب امام المسلمین حضرت امام خامنهای را راه گشا و نقشه راه ارکان و مسئولین تشکلهای شاخص دانست و به ذکر برخی از این موارد بشرح ذیل پرداخت:
ـ اگر محتوا و مضمون منبرهای ما، مدّاحیهای ما، هیئتهای ما، نوحهخوانیهای ما، محتوا و مضمون شایستهای باشد، هیچ وسیلهای نمیتواند با آنها مواجهه و مقابله بکند، یعنی کاملاً منحصربهفرد است؛ ببینید، فرصت، این است؛ این فرصت را نباید ضایع کرد؛ این امکان را نباید از دست داد.
ـ در محرّمی که آخرین محرّم دوران طاغوت بود و محرّمی بود که بلافاصله بعد از محرّم و صفر، پیروزی انقلاب اتّفاق افتاد، هیئات مذهبی در شهرهای مختلف، نوحههایی را میخواندند که هر یک از این نوحهها بهقدر یک خطابهی بلند و بلیغ، مردم را روشن میکرد و آگاه میکرد و بصیرت میداد. باید همیشه همینجور باشد؛ نوحهها را [پرمحتوا کنید]. این کاری که نوحهخوان انجام میدهد، کار بسیار جذّاب و جالبی است. این سنّت نوحهخوانی و رفتارهایی که در نوحهخوانی انجام میگیرد، کارهای بسیار مهمّی است؛ اینها استثنائىِ جامعهی شیعه است، یعنی مخصوص ما است.
ـ خب، هیئتی بودن - که به اصطلاح تعبیری از بینظم بودن است - بهخاطر چیست؟ بهخاطر این است که وقتی کسی وارد هیئت امام حسین میشود هیچکس به او نمیگوید فلان جا بنشین، فلان جا ننشین؛ فلان جور بنشین، فلان جور ننشین؛ کِی بیا، کِی برو؛ کاملاً همهی تحرّکات، برخاستهی از ارادهی مردم و خواست خود مردم است که آن هم ناشی از ایمان آنها است؛ این چیز خیلی خوبی است، این را باید نگه دارید؛ یعنی ارتباط هیئت را به ایمان مردم و عشق مردم، و جاذبه و گیرایی خود هیئت و خود این کانون را برای دلهای مردم باید نگه دارید، این را باید حفظ کنید، یعنی جوری نشود که حالت اداری و مانند اینها پیدا بکند.
ـ به نظر من مراکز شماها حسینیّهها است. شما مرکز اداری نمیخواهید؛ حسینیّه، هیئت، مسجد، مراکز شما اینها است. یعنی اگر آمدیم ما اینجا را وابسته کردیم به یک ادارهای و یک ساختمانی و طبقهی اوّل و طبقهی دوّم و صندلی گردان و مانند اینها، این دیگر هیئت نمیشود؛ میترسم اشکال پیدا بکند، نمیگویم قطعاً هیئت نمیشود، امّا به نظرم میرسد که طبیعت کار هیئت این است که مردم با عشق و شور و اشک بیایند طرف مجلس امام حسین؛ این است که اثر میکند؛ این است که از دلش این انقلاب میجوشد، یا لااقل مزرَع خوبی برای رشد فضائل انقلابی و معارف انقلابی میشود.
ـ هیئتها نمیتوانند سکولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم! هرکس علاقهمند به امام حسین است، یعنی علاقهمند به اسلام سیاسی است، اسلام مجاهد است، اسلام مقاتله است، اسلام خون دادن است، اسلام جان دادن است؛ معنای اعتقاد به امام حسین این است. اینکه آدم در یک مجلس روضه یا هیئت عزاداری مراقب باشد که نبادا وارد مباحث اسلام سیاسی بشود، این غلط است. البتّه معنای این حرف این نیست که هر حادثهی سیاسی در کشور اتّفاق میافتد، ما باید حتماً در مجلس روضه آن را با یک گرایش خاصّی - حالا یا این طرف، یا آن طرف - بیان کنیم و احیاناً با یک چیزهایی هم همراه باشد؛ نه، امّا فکر انقلاب، فکر اسلام، خطّ مبارکی که امام (رضوان الله علیه) در این مملکت ترسیم کردند و باقی گذاشتند، اینها بایستی در مجموعهها و مانند اینها حضور داشته باشد.
ـ چقدر خوب است که در محافل هیئتها، به مسئلهی قرآن - قرآنخوانی و معارف قرآنی - اهتمام ورزیده بشود؛ چقدر خوب است که در این نوحهخوانیها مضامین اسلامی، مضامین انقلابی، مضامین قرآنی گنجانده بشود.
گفتنی است، سی و ششمین بسته تغذیه فکری در آستانه مام محرم الحرام سالجاری با محتویات: کتاب های نامیرا، انا قتیل العبرات، رحمت واسعه، قیام حسینی، و نششریه خیمه و رخداد برای بیش از یکصد تشکل شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی ارسال شد./1325/د101/ف
منبع: روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی