امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، جایگاهی رفیع دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، آیت الله عباسعلی سلیمانی شب گذشته در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله که در مسجد علی بن ابیطالب(ع) زاهدان برگزار شد، گفت: امام حسین(ع) هدف خود از قیام را امر به معروف و نهی از منکر دانستند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: امام در وصیتنامه خود نیز بر واژه اصلاح تأکید میکنند یعنی جامعه دچار فسادی بوده که نیاز به اصلاح داشته و راه آن امر به معروف و نهی از منکر است.
وی بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر عناوینی هستند که در دین مبین اسلام جایگاه بسیار رفیعی دارد؛ به نحوی که از دیدگاه علامه حلی در زمره اصول دین قرار دارد و برخی نیز از این دو فریضه به عنوان جهاد زبانی و جهاد قلبی یاد میکنند.
آیت الله سلیمانی امر به معروف و نهی از منکر را مربوط به سه حوزه دانست و افزود: در مرحله قلبی بر همگان واجب است که این دو را انجام دهند یعنی در درون از خوب رضایت و نسبت به بد تنفر داشته باشند اما مرحله زبانی نیاز به شرایط خارجی دارد.
وی عنوان کرد: قویترین مرحله امر به معروف و نهی از منکر مرحله عملی است مقابله با منکر و تشویق معروف به برخی دانایی هایی مربوط میشود که حکومت باید در این مرحله وارد شود.
امام جمعه زاهدان با اشاره به اخلاقی بودن مسأله امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: برخی فقها این دو فریضه را به حوزه اخلاق مرتبط دانستهاند امام غزالی از اهل سنت چنین نظری دارد.
وی خاطرنشان کرد: اخلاق عاملی مهم است و پیش از اینکه انسان را با فاکتورهای دیگر بسنجند، او را با اخلاقش میسنجند قرآن نیز اخلاق پیامبر را سبب جذب شدن مردم به او میداند./831/202/ب3