۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
کد خبر: ۳۰۶۴۲۸
آیت الله مکارم شیرازی:

نهج البلاغه همچون خود امیرالمؤمنین مظلوم است/ نامه امام علی به مالک اشتر منشور جامع مدیریتی است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که نهج البلاغه همچون خود مولا علی(ع) در جامعه، مظلوم است، نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر را یک منشور مدیریتی جامع دانست.
آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله مکارم شیرازی  از مراجع تقلید پیش از ظهر امروز در دیدار رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه و اعضای «کنگره بین المللی نهج البلاغه با محوریت عهدنامه امام امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر» که در مدرسه امام سجاد(ع) برگزار شد، بیان داشت: نهج البلاغه همچنان مانند خود امام علی(ع) در جامعه مظلوم  است، زمانی که بنده خواستم شرح بر نهج البلاغه را شروع کنم مشاهده کردم برای قرآن کریم بیش از هزار تفسیر وجود دارد اما در مورد نهج البلاغه به تعداد انگشتان دست شرح وجود دارد.

 

وی ادامه داد: علت مظلومیت نهج البلاغه این است که نه دوستان برای آن اهمیت قائل شده اند و نه مخالفان، اما امروزه دیده می شود توجه خوبی به نهج البلاغه شده است که امیدواریم جبران گذشته را بکند.

 

این مرجع تقلید با بیان این که نهج البلاغه را در زندان 15 خرداد مطالعه کرده ام، اظهار داشت: تا قبل از زندان نهج البلاغه را به صورت گزینشی مطالعه کرده بودم، اما در آن زمان به صورت دقیق نامه های امام علی(ع) را  از آغاز تا آخر مطالعه کردم که متوجه شدم این کتاب بیش از آن چیزی است که ما فکر می کنیم.

 

وی با اشاره به دوران اوائل انقلاب بیان داشت: اوائل انقلاب پیشنهاد داده شد کتابی در زمینه فرماندهی مدیریت در اسلام به اداره ای معرفی نمایم تا به عنوان کتاب درسی از آن بهره ببرند، متأسفانه در آن زمان هر چه نگاه کردم چنین چیزی نیافتم که طبق روال همیشگی زمانی کتابی را پیدا نمی کنم شروع به نوشتن آن می کنم در این زمینه نیز شروع به نوشتن  کتابی با عنوان فرماندهی مدیریت در اسلام کردم که بهترین منبع را نامه های نهج البلاغه یافتم و در کنار آن به غزوات پیامبرنیز رجوع می کردم.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که نامه مالک اشتر را تجزیه کنید، گفت: بخشی از نامه مالک اشتر مربوط به قضات و همچنین فرماندهان لشکر، مالیات و کارکنان دولت است؛ در ابتدای هربخش  یک مقدمه نوشته و پس از آن نیز تحلیل صورت گیرد و سپس متن نامه آورده شود و هر بخش را به اداره مربوطه ارائه کنند.

 

وی افزود:  اگر نامه مالک اشتر را به صورت یکجا به یک اداره داده شود شاید چندان مورد توجه واقع نشود، ولی زمانی که هر بخشی از نامه در موضوعات مختلف برای اداره خاصی تجزیه و تحلیل شود آن هدف مورد نظر تأمین خواهد شد و در مجلس شورای اسلامی نیز عمل به آن تصویب شود./1324/پ202/ج

ارسال نظرات