حوزه های علمیه مدافعان حقیقی حریم اسلام هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام سید ابوالحسن میرعمادی، معاون حوزه علمیه مازندران امروز در دیدار جمعی از طلاب مدارس علمیه ساری، گفت: یکی از محسنات حوزه های علمیه شیعی تکاپوی علمی و پویایی فقه امامیه است که هیچگاه از زمان خویش عقب نبود.
وی افزود: مراجع و بزرگان حوزه علمیه شیعه با دقت تمام امور زمانه جامعه خود را به خوبی رصد می کردند و بر اساس شرایط و زمان و موضوعات متناسب با آن فتوا می دادند.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان این که طلاب باید علما و بزرگان را الگوی خود قرار دهند، گفت: اگر این بزرگواران در زندگی خود موفق شدند به سبب آن است که در فعالیت های خود از انگیزه برخوردار بودند.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه با اشاره به این که علما و بزرگان حوزه همواره بر توجه به مباحث اخلاقی تاکید داشته و دارند، خاطرنشان کرد: سیره علمی و اخلاقی مراجع تقلید و فقهای دینی ما بهترین الگو برای طلاب جوان است.
وی با تاکید براین که طلاب جوان باید سیره علمی و اخلاقی علما و فقهای دینی را به خوبی مطالعه کنند تا مسیر صحیح را انتخاب کنند، بیان داشت: نصایح و پندهای علمای بزرگ شیعه همچون چراغی ارزنده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون حوزه علمیه مازندران با بیان این که فعالیت های حوزه بر دو محور اصلی علم و اخلاق استوار است، گفت: علم همراه با اخلاق می تواند در رساندن انسان به قله های تعالی بسیار اثرگذار باشد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به گسترش علوم و تخصصی شدن در حوزه های مختلف، بر تلاش طلاب جهت افزایش آگاهی ها علمی تاکید و خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه شیعه از مکتب غنی اهل بیت(ع) بهره می برند و مدافعان حقیقی حریم اسلام در این زمانه به شمار می روند.
وی ادامه داد: آنچه که حوزه های علمیه را در همه اعصار پر نشاط و با تکاپو نگه داشته جامعیت در زمان شناسی، دشمن شناسی و به موقع عمل کردن است.
حجت الاسلام میرعمادی نشاط طلبگی را در مجاهدت در عرصه علوم اسلامی مهم دانست و تصریح کرد: طلبه ای می تواند در طول دوران تحصیل خود، نشاط را در وجود خود تبلور سازد که افزون بر تحصیل علم، سبک زندگی اسلامی را در وجود خود نهادینه سازد.
وی افزود: با برنامه ریزی صحیح بر اساس برنامه زندگی اسلامی از جمله سحرخیزی، توسل به اهل بیت(ع)، افزایش بصیرت دینی و با دو بال زمانشناسی و دشمن شناس می توان به نشاط دست یافت.
استاد حوزه علمیه مازندران بر توجه مدیران حوزه های علمیه بر امور تهذیبی و اخلاقی در بین طلاب، تاکید کرد و گفت: یکی از مهم ترین وظایف مدیران حوزه های علمیه نقش آفرینی در عرصه تهذیب و اخلاق است زیرا توجه به امور تهذیبی مانع بسیاری از انحرافات اخلاقی می گردد.
وی به سابقه مدارس علوم دینی شیعه در برپایی کلاس های اخلاق اشاره کرد و اظهار داشت: قرن ها اساتید حوزه های علمیه در ابتدای درس خود با بیان نکات ارزشمند و گرانبهای اخلاقی به تربیت جانهای مستعد طلاب می پرداختند تا انگیزه های الهی در آنها امتداد پیدا کند.
حجت الاسلام میرعمادی ضمن تاکید بر ایجاد فضایی صمیمانه مدیران مدارس علمیه با طلاب گفت: جذب و تربیت شایسته طلاب مستعد و نخبه پروری جهت ظهور علمای برجسته و بزرگ در عرصه علوم اسلامی نیاز امروز ما است و مدیران باید این مهم را مورد توجه قرار دهند./950/202/ب1