استاد دانشگاه تهران:
داشتن کرسی درس خارج و شاگرد مؤید اجتهاد نیست/ هیچ کس حق خدشه در نهادهای قانونی کشور را ندارد
خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه گفت: شاید فردی خارجِ فقه و اصول تدریس میکند و خوشبیان است و شاگرد هم دارد، اما فرد باید امتحان بدهد تا اجتهاد مد نظر شورای نگهبان احراز شود.
حجتالاسلام یحیی کبیر، عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره جنجال سیاسی عدم احراز صلاحیت برخی افراد گفت: ممکن است یک نفر بنیه اجتهاد داشته باشد و چند نفر از بزرگان حوزه هم آن را تأیید کرده باشند، اما بنیه اجتهاد با آنچه که شورای نگهبان میخواهد خیلی فرق دارد.
وی افزود: به عنوان مثال شاید فردی خارجِ فقه و اصول تدریس میکند و خوشبیان است و شاگرد هم دارد، اما فرد باید امتحان بدهد تا معلوم شود اجتهادی که مورد نظر شورای نگهبان است احراز میشود یا خیر.
استاد فلسفه و عرفان خاطرنشان کرد: آیتالله مؤمن و دیگر فقهای مسلم شورای نگهبان بعد از قبولی نامزدهای مجلس خبرگان در امتحان کتبی، از آنها امتحان شفاهی میگیرند، اگر فرد نمره قبولی گرفت طبیعی است صلاحیتش احراز میشود؛ حالا شما میگویید من اجتهاد دارم ولی شورای نگهبان میگوید برای من محرز نیست.
حجتالاسلام کبیر در ضمن تمثیلی ابراز داشت: در دانشگاه برای امتحان جامع دکتری، نمره قبولی چهارده است اما معدل باید شانزده باشد؛ طبیعی است به کسی که نمره قبولیِ چهارده آورده اما معدلش شانزده نباشد اجازه دفاع از پایاننامهاش را نمیدهند.
وی افزود: این قانون دانشگاه است و شورای نگهبان نیز مانند هر نهاد دیگری طبق وظیفه قانونیاش باید پیرو ضوابط و قوانین بوده و باید به آن ملتزم باشد.
شاگرد شهید مطهری با ابراز تأسف از سیاسیبازیهای ناسالم برخی رسانهها که هر کسی به خودش اجازه میدهد هر چیزی را بنویسد و حق و باطل را خلط کند، ابراز داشت: ممکن است تفاسیر مختلفی از قانون اساسی باشد، اشکالی ندارد اما طبق نص قانون اساسی، نظر شورای نگهبان که متشکل از شش نفر حقوقدان و شش نفر فقیه است، فصل الخطاب تفسیرِ قانون اساسی است.
وی گفت: اینکه مدام بگوییم فلان شخصیت فلان گفت، بله، آن آقا جایگاهش بالای سر ما، اما نظام، قانون دارد و هیچ کس نمیتواند و حق هم ندارد چون تصمیمی باب میل او نشد به نهادهای قانونی کشور خدشه وارد کند./ 845/ت302/ج
ارسال نظرات