ویژگی ها و ابعاد شخصیتی آیت الله طبسی از زبان یکی از شاگردانش
حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار یکی از شاگردان آیت الله واعظ طبسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، اظهار کرد: آیت الله واعظ طبسی نمونه ای متفکر در روحانیت اسلام و تشیع محسوب می شود، وی یک فقیه و عالم ربانی بود که در محضر استادان بزرگی همچون؛ شیخ هاشم قزوینی علوم اسلامی و مباحث معرفتی را فرا گرفت.
اسلام شناس و مؤثر در انقلاب
مدیرعامل بنیاد پزوهش های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: آیتالله واعظ طبسی از استادان اصیل حوزه علمیه و دارای هوش و نبوغ خاصی بود که در سال 1356 بنده توفیق شاگردی وی را در کلاس درس رسائل پیدا کردم.
حجت الاسلام شریعتی تبار با بیان این مطلب که آیتالله واعظ طبسی با تدریس عالمانه خود شاگردانی در قبل و پس از انقلاب تربیت کرد، ابراز کرد: تولیت آستان قدس رضوی یک چهره اسلام شناس به معنای واقعی کلمه بود که جامعیت اسلام را به لحاظ علمی به طور کامل شناخته و درک کرده بود و استادی مسلط در حوزه علمیه بود.
مورد اعتماد امام راحل
وی از تولیت آستان قدس رضوی به عنوان یکی از چهره های تأثیرگذار در پیروزی انقلاب یاد کرد که مورد اعتماد امام راحل و از یاران صمیمی و صدیق ایشان و حضرت آیت الله خامنه ای بود.
مدیرعامل بنیاد پزوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: آیت الله واعظ طبسی افزون بر شخصیت علمی و فقهی، یک شخصیت سیاسی، انقلابی و مبارز بود که از نخستین روزهای نهضت امام راحل به ایشان پیوست.
وی با اشاره به این که آیتالله واعظ طبسی از چهره های برجسته انقلاب در سطح کشور محسوب می شود، عنوان کرد: آیت الله واعظ طبسی در کنار رهبر معظم انقلاب و شهید آیت الله هاشمی نژاد از چهره های شاخص انقلابی خراسان بود که در راهپیمایی ها، سخنرانی های کوبنده وی به مردم معرفت و بصیرت می بخشید.
اثر شکنجه های رژیم پهلوی بر وضعیت جسمی آیتالله طبسی
حجت الاسلام شریعتی تبار خاطرنشان کرد: آیتالله واعظ بارها قبل از انقلاب در مبارزه با رژیم پهلوی به دلیل تبیین اندیشه های سیاسی امام راحل زندان رفته و شکنجه شد که آن شکنجه ها اثرات ناگواری را در وضعیت جسمی ایشان به جای گذاشت.
امام جمعغه سابق تربت حیدریه بیان کرد: مبارزات سیاسی آیتالله واعظ طبسی به سخنرانی و منبرهای های داغ انقلابی و سیاسی خلاصه نمی شد بلکه ضمن درس و بحث در کلاس های حوزه، در راستای مناسبت هایی که پیش آمد عالمانه ودقیق دیدگاه های سیاسی خویش را مطرح می کرد و بنده نیز به عنوان یکی از شاگردان وی آن روزها را به یاد دارم.
پرهیز از افراط و تفریط در سیاست
مدیرعامل بنیاد پزوهش های اسلامی آستان قدس رضوی عنوان کرد: اعتدال در روش و منش از دیگر خصوصیات برجسته آیت الله واعظ طبسی است که در فراز و فرودهای سیاسی، هرگز افراط و تفریط در موضع ایشان دیده نشد.
وی تصریح کرد: آیت الله واعظ طبسی نمادی از روحانیت شیعه و سنبل دیانت اسلامی و ولایتمداری بود که در جریانات مختلف سیاسی وقار، متانت و سعه صدر لازم را داشت.
حجت الاسلام شریعتی تبار در ادامه سخنان خود گفت: سه مسؤولیت سنگین مدیریت عالی حوزه علمیه خراسان، تولیت آستان قدس رضوی و نمایندگی ولی فقیه در خراسان بزرگ از سوی امام راحل و سپس از سوی رهبر انقلاب به آیت الله واعظ طبسی واگذار شد که در هر سه عرصه با مدیریت عالمانه خود نمونه موفقی در مدیریت اسلامی به شمار می روند.
وی افزود: آیتالله واعظ طبسی در جایگاه مدیریت عالی حوزه بر تکریم استادان حوزه علمیه اهتمام ویژه ای داشت و برای آنان احترام و عزت خاصی قائل بود.
تأکید بر حفظ اصالت حوزه
مدیرعامل بنیاد پزوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: آیت الله واعظ طبسی در مسائل فرهنگی با توسعه مدارس و اماکن حوزوی اهتمام ویژه ای بر حفظ اصالت حوزوی داشت؛ دانشگاه علوم اسلامی رضوی از موارد تأکید وی است که باید دروس حوزوی، دقیق و به سبک و سیاق حوزه علمیه در آن تدریس شود هرچند مرکزی دانشگاهی به شمار می رود.
حجت الاسلام شریعتی تبار عنوان کرد: بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی یکی از مصادیق فرهنگی است که با اهتمام به نگاه عمیق و ژرف وی بنا شد تا نخبه های حوزه و دانشگاه در این مجموعه به تحقیق و پژوهش بپردازند./1308/302/ب1