ماه رجب فرصتی برای شبیه ائمه شدن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام بهاء الدین ضیایی پنجشنبه پیش از قرائت دعای کمیل در مسجد مقدس جمکران به سخنرانی پرداخت و با تأکید بر اهمیت ماه رجب اظهار داشت: ماه رجب یکی از چهار ماه حرام است که ذی قعده، ذی حجه و محرم سه ماه حرام دیگر هستند.
سخنران و مبلغ حوزوی گفت: این ماه آنقدر نزد خدا حرمت دارد که حتی اگر کسی به سهو فردی را مورد ضرب و جرح قرار دهد، دیه او دو برابر نسبت به دیگر ماهها است.
کارشناس مذهبی رادیو معارف افزود: این حرمت از روزی قرار داده شده که زمین و آسمانها خلق میشد؛ در دوران جاهلیت نیز احترام ماههای حرام را نگه میداشتند و از جنگ و نزاع دوری میکردند.
وی ادامه داد: در قرآن کریم آمده است که در ماههای حرام به خودتان ظلم نکنید و همچنین در دعای کمیل آمده است که خداوندا، من به خودم ظلم کردم؛ اعضا و جوارح بدن انسان برای هدف خاصی آفریده شده و برای هر کدام نیز حدودی تعیین شده است.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: جایگاه امام علی(ع)، جایگاه رسول الله(ص) است و تخصص ایشان در تربیت انسان است؛ اگر ایشان را به جای تربیت انسان به نخلستان بفرستند تا نخلها را تربیت کند، در حق ایشان ظلم کردهاند.
حجت الاسلام ضیایی اظهار داشت: چرا برخی با گوش، چشم و دهان به گناه میپردازند در حالی که میشود بهترین استفاده را از این اعضا کرد؛ استفاده نابجا از اعضای بدن، ظلم در حق خود و ظلم در حق اعضای بدن است.
وی تأکید کرد: مسلمانان افزون بر این که نباید در ماه رجب ظلم به نفس کنند، باید از خودشان نیز مراقبت کنند؛ امام علی(ع) میفرمایند که کسی نمیتواند مثل من شود اما میتواند شبیه من شود؛ پیامبران الهی چون عبد خدا بودند، خداوند متعال آنها را شبیه خود کرد و میتوانستند معجزه کرده و مرده را زنده کنند.
کارشناس مذهبی رادیو گفت: شیعه باید شبیه امامش باشد؛ این حرف اشتباه است که بگویند امام علی(ع) چون امام است میتواند برخی کارها را انجام دهد؛ پیامبر اکرم(ص) میفرمایند که آنهایی به من نزدیکتر هستند که شبیه من باشند؛ ماه رجب فرصت مغتنمی برای این امر است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات از کنار یک آبشار که رد میشویم، از سر تا پا اثر ذرات آب بر روی ما باقی میماند و این در حالی است که زیر بارش مستقیم آبشار نرفتهایم؛ ماه رجب نیز به همین گونه است و بی اختیار از فضایل این ماه بهرهمند خواهیم شد.
حجت الاسلام ضیایی در پایان ابراز کرد: امام علی(ع) تمام دعای کمیل را در سجده میخواندند و به گونهای میگریستند که خاکهای زیر صورت مبارکشان نمناک میشد؛ دعای کمیل بسیار پر بار بوده و از معنویت بالایی برخوردار است؛ خوش به سعادت کسی که حداقل هفتهای یک بار این دعا را میخواند./840/پ202/ی