۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۹
کد خبر: ۳۲۵۳۳۰
عفت شریعتی:

اسلام با فعالیت اجتماعی بانوان مخالف نیست/ نقص قوانین درباره زنان

خبرگزاری رسا ـ عفت شریعتی گفت: در مجلس هشتم لایحه کم کردن ساعت کاری بانوان روی کار آمد که ظاهر خوبی داشت، اما به کارگیری این لایحه در سطح جامعه آسان نبود.
عفت شريعتي، نماينده مردم مشهد در مجلس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست «نقش زنان در مجلس؛ چالش ها و دستاوردها» عصر امروز 28 فروردین با حضور الهه کولایی، نماینده دوره ششم مجلس و عفت شریعتی، نماینده دوره هفتم و هشتم مجلس در دانشگاه ادبیات فردوسی برگزار شد.

 

عفت شریعتی، نماینده سابق مجلس ضمن اشاره به این که این انقلاب پس از 37 سال تبدیل به الگوی بیداری جهان اسلام شده است، اظهار کرد:  البته جامعه زنان با مشکلات مواجه است که باید از منظر قانون گذاری، اجرای صحیح قانون و نظارت صحیح مجلس بر آنان اصلاح شود.

 

وی به حدیث منصوب به حضرت زهرا سلام الله علیها در خصوص فعالیت اجتماعی بانوان اشاره کرد و گفت: احادیث دارای تفسیر هستند و نسبت به زمان های مختلف تفاسیر متفاوتی خواهند داشت.

 

شریعتی با طرح این پرسش که 9 مجلس را پشت سر گذاشتیم؛ آیا مجلس اول تا به امروز تمامی مجالس به یک شیوه رفتار کرده اند، گفت: به هیچ وجه این گونه نیست، مجالس مختلف در دوره های متفاوت سیری تکاملی را طی کرده اند.

 

وی ادامه داد: چنانچه می خواهیم مجلسی داشته باشیم که در قانون گذاری و اجرای آن حرفی برای گفتن داشته باشد، باید نمایندگانی که عصاره ملت هستند در آن جای گیرند.

 

این فعال سیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: چنانچه نیمی از زنان جامعه در عرصه رأی گیری حضور یابند آیا نخواهند توانست رقم 5 درصد حضور بانوان در مجلس را افزایش دهند.

 

شریعتی ادامه داد: متاسفانه هنوز زنان ما نسبت به جنس موافق خود تفکر مثبتی ندارند و بسیاری از آنان تصور می کنند که مردان نسبت به زنان کارآمدتر هستند.

 

وی با تاکید بر این نکته که ما باید در عرصه ایجاد فضیلت برای زنان توجه کنیم، گفت: می بایست این مسئله مورد آسیب شناسی قرار گیرد تا مشخص شود به چه علت 60 درصد از دانشگاهیان ما که بانوان هستند، نمی توانند به بازار کار ورود یابند.

 

شریعتی در بخش دیگری از سخنان خود  به بیان فعالیت های بانوان در مجالس اول تا پنجم پرداخت و بیان کرد:  مجلس اول تا مجلس پنجم اقداماتی را انجام داد و مجلس ششم نیز مانند مجلس پنجم اقداماتی را در پیش گرفت، اما ما نمی توانیم شکاف و خلا بزرگی را که در مجلس ششم به نام تحصن رخ داد را فراموش کنیم؛ هر چند که در این مجلس مجال آن را نداریم که به تاریخ بازگردیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در همین مسیر مجلس هفتم، هشتم و نهم نیز روی کار آمدند و در این مجالس بود که کمیسیون زنان و خانواده ایجاد شد و بررسی تمامی مشکلات بانوان و خانواده را به این کمیسیون سپردند که متأسفانه این کمیسیون کارآمدی لازم را در خصوص بررسی این مشکلات نداشت، چرا که تنها یک کمیسیون بود که به این امر اختصاص یافته بود.

 

نماینده مجلس هفتم و هشتم شورای اسلامی ادامه داد: در مجلس هشتم لایحه کم کردن ساعت کاری بانوان روی کار آمد که ظاهر خوبی داشت، اما به کارگیری این لایحه در سطح جامعه آسان نبود.

 

وی افزود: هیچ شرکت و کارخانه ای نمی پذیرفت که به طور مثال برای ساعات هشت تا دوازده ظهر یک کارمند را به کار گیرد و برای ساعات دوازده تا دو کارمندی دیگر را؛ به همین دلیل با این قانون مخالفت کردیم و معتقد بودیم می بایست به درستی این لایحه مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد.

 

در ادامه این جلسه شریعتی در باره حجاب تصریح کرد: حجاب مسئله اجباری نیست ما می بایست مسئله حجاب را تبیین کنیم چرا که حجاب حافظ کرامت و شخصیت انسانی و تضمین کننده امنیت و شان ماست.

 

شریعتی در باره لایحه حمایت از خانواده خاطرنشان کرد: در این لایحه جایگاه زن و همسر اول لحاظ شده است، اما آنچه که مهم است این است که باید دید این مسائل معلول چه علت هایی هستند.

 

وی درادامه با اشاره به این که به هیچ وجه قرآن از منظر انسانیت به تفکیک جنسیتی نپرداخته است، گفت: پشتوانه معرفتی و اجتماعی ما قرآن است و بر این اعتقاد نیز که از فعالیت زن و مرد است که سعادت به وجود می آید.

 

وی ضمن بیان این که قرآن راه را مشخص می کند، تصریح کرد: حضرت خدیجه همسر پیامبر از تاجران بزرگ دوره خود بودند. پیامبر به این بانو ارج نهادند؛ بنابراین اسلام مطرح نکرده است که با فعالیت اجتماعی بانوان مخالف است./934/پ202/ج

ارسال نظرات