حوزه های علميه سرچشمه معارف دینی در جامعه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون حوزه علمیه مازندران امروز در جمع مدیران و اساتید حوزه علمیه ساری با بیان این که حوزه علميه سهم بزرگي در ايجاد بينش و آگاهي آحاد جامعه دارد، گفت: تقویت بنیه دینی، فکری و اعتقادی مردم از جمله مهم ترین رسالت حوزه و روحانیت است.
معاون حوزه علمیه مازندران با اشاره به وظايف روحانيان در عصر حاضر، افزود: وظيفه روحانيت انقلابي در گام اول حفظ وحدت و انسجام بين گروه هاي دلسوز انقلابي است و در مرحله بعد بايد به شناسايي شبهه ها و آسيب هاي اجتماعي بپردازند.
حجت الاسلام اکبری تصريح كرد: لازم است که روحانيت با زدودن خرافه ها از بين مردم، دين حقيقي و عاري از هر گونه پيراهه را به جامعه ارائه دهند.
وی با اشاره به نقش پر رنگ روحانيت در عرصه های مختلف انقلاب، گفت: مسؤولان كشور نیز بايد براي حفظ وحدت و تعامل از بصيرت سياسي روحانيت و تجربه 37 ساله آنان در نظام اسلامي بهره بگيرند.
معاون حوزه علمیه مازندران، وجود علما و روحانيان برجسته درحوزه هاي علميه را يکي از نشانه هاي رشد سطح علمي و مذهبي جامعه اسلامی دانست و گفت: حوزههای علمیه مهمترين پايگاه رشد معنوی در جامعه اسلامی است.
وي به نقش برجسته روحانيت در طول تاريخ اشاره کرد و گفت: روحانيت و حوزه هاي علميه همواره نقش برجسته اي در تعميق احکام و ارزش هاي ديني بر عهده داشتند.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که روحانيت بايد با تقوا و بصيرت، جامعه را به سمت ارزش ها هدايت کند، افزود: حوزه هاي علميه به عنوان پيشگام ترويج عقلانيت بر مدار شرع و اخلاق رسالت مهمی در این عرصه دارند.
معاون حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه هاي علميه و روحانيت، از عناصر مهم و اصلي مولد فرهنگ در كشور بوده است، ادامه داد: گفتار و كردار اين قشر ديني، همواره حجت شرعي و مقبول افراد جامعه بوده و هست.
وی دفاع از حريم دين و مقابله با انحرافات را اساسي ترين كار ويژه روحانيت و حوزه هاي علميه در طول تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: روحانیت آگاه همواره با جهاد علمی در برابر انحرافات و شبهات دینی ایستادند و از کیان دین و ارزش های اسلامی دفاع کردند.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود گفت: حوزه هاي علميه و روحانیت با بصیرت و بهره گیری از ظرفیت های وعظ، خطابه و تبليغ، موظف به فراهم کردن زمينه هاي لازم براي پذيرش ارزش ها و هنجارهاي متعالي اسلام در ابعاد مختلف فرهنگي، سياسي، اقتصادي، حقوقي و غيره هستند.
وی با اشاره به نقش حوزه هاي علميه و علمای دين در تحولات فرهنگی و اجتماعي، افزود: طلاب بايد با تلاش جدي در جهت تهذيب نفس و کسب علوم و معارف ديني و بيان خوب آنها در بين مردم جامعه اين نقش را حفظ کنند.
معاون حوزه علمیه مازندران از حوزههاي علميه به عنوان محور پژوهش و آموزش در جامعه اسلامی ياد کرد و با تأکيد بر انجام کارهاي پژوهشي در حوزه های علمیه گفت: اکنون در مهندسي فرهنگي کشور و همچنين مقابله با جنگ نرم دشمن و شبيخون فرهنگي نيازمند پژوهش هستيم و دراين راستا بايد از ظرفیت حوزههاي علميه بهره گیریم.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که حوزه های علميه سرچشمه معارف دینی در جامعه محسوب می شوند، تصریح کرد: ارتقاي سطح فکري جامعه بستگي به مراکز معنوي همچون حوزه های علمیه دارد که باید در جهت تقویت آن گام برداشت./950/202/ب2