۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰
کد خبر: ۴۳۲۲۲۴
حجت الاسلام ماندگاری:

مبنای عملکرد عاقل، عاقبت اندیشی است

حجت الاسلام ماندگاری در حرم رضوی با بیان این که یکی از عوامل تربیت از منظر قرآن رشد عقل است، گفت: علامت رشد عقل، آخربینی و پی بردن به باطن هر چیزی است که عاقل به آن توجه عاقبت را مبنای کارش قرار می دهد.
حجت الاسلام ماندگاری در حرم رضوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری، عضو هیأت امنای مؤسسه روایت سیره شهدا در ویژه برنامه های تبلیغی حرم رضوی ویژه ماه رمضان در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم با تبیین «تربیت دینی از منظر قرآن» اظهار کرد: دریابی فرصت و  غنیمت شمردن آن نخستین عامل تربیت دینی است، زیرا فرصت ها سرمایه هایند که قابل حبس نیستند، دوم موعظه پذیری و نصیحت پذیری که اگر اهل آن باشیم همه عالم معلم ما می شوند و از همه چیز درس می گیریم.

 

وی تصریح کرد: انسان برای تربیت نیازمند مربی و معلم است، عنوان کرد: نخستین مربی عالم خدای متعال است، تمام انبیا نیز برای تربیت ما از طرف خدا فرستاده است؛ تمام مربیان، اولیا و اوصیای الهی برای عاقبت بخیری انسان آمده اند.

 

کارشناس برنامه تلویزیونی سمت خدا بیان کرد: انبیا، معصومان و ائمه اطهار(ع) مربیان ما هستند، در عصر غیبت نیز علما و روحانیان مربی انسان اند؛ همان گونه مربیان ورزشی با تمرین ورزشکاران آن ها را پرورش می دهند، علما و ائمه جماعات در مساجد مربیان ما هستند که برای بندگی خدا ما را تمرین می دهند.

 

مبنای عملکرد عاقل

وی با بیان این که اهل تفکر و تعقل بودن عامل دیگر تربیت دینی است که قرآن بیش از 250 مرتبه به آن اشاره کرده است، ادامه داد: علامت رشد عقل، آخربینی است بنابراین عاقل کسی است که آخر دنیا و آخرت را ببیند، به آن بیندیشد و عاقبت را مبنای کارش قرار می دهد.

 

عضو هیأت امنای مؤسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: عاقل بودن یعنی انسان با بندگی خدا از این دنیا برود کسی که به عاقبت کارش می اندیشد و ذره ای مرتکب حرام نمی شود.

 

وی با اشاره به این که یکی از عوامل تربیت از منظر قرآن رشد عقل است، متذکر شد: خدا به ما عقل دهد تا باطن هر چیزی را ببینیم، آخر هرکاری و آخرت را ببینیم در این صورت نماز، خمس و زکات دادن، حرام خواری و پرهیز از محرمات برای انسان آسان می شود.

 

حجت الاسلام ماندگاری بیان کرد: هیچ آدم عاقلی بی حیائی نمی کند زیرا عاقبتش جهنم است، شاید در این دنیا آدم از بی حیائی لذت ببرد و چند روزی با گذاشتن عکس خود در فضاهای مجازی و مجلات جولان دهند اما عاقبت خوشی در انتظارش نیست.

 

وی با بیان این که افراد بی حیاء عاقلِ نابینا هستند که از دیده بان هم استفاده نمی کنند، تصریح کرد: منظور از دیده بان راهنما و هادی است که متأسفانه افراد بی حیاء ابلیس را راهنمای خود قرار داده اند؛ کسی که خود در آخرت جایش جهنم است در نتیجه عاقبت خوشی هم در انتظار رهروانش نیست./202/1308/ب1

ارسال نظرات