انتقام جویی افتخار نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: بخش نوزدهم از دعای مکارم الاخلاق سخن امام سجاد(ع) تهذیب نفس و اخلاق است.
وی افزود: یکی از راه های اصلاح نفس مطالعه حالات بزرگان و اولیاءالله است، باید بررسی شود که رفتار بزرگان با اطرافیان، خانواده، دوستان و در زندگی خود چه رفتاری داشته اند، باید رفتار این بزرگان را بررسی کرده و خود را با آن ها هماهنگ کنیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که قرآن اکیدا می فرماید که پیامبر اسلام باید الگوی مسلمانان باشد، اظهار داشت: این که خداوند پیامبران را از جنس خود انسان قرار داده برای این است که بتوانند آن ها را الگوی خود قرار دهند.
وی ادامه داد: تمام زندگانی پیامبر درس و پیام دارد، یکی از مسائل این است که در میان ما افرادی هستند که با کمترین چیزی از برادر و دوست خود قهر می کنند، برخی روح انتقام جویی دارند باید در زندگی پیامبر ببینیم که ایشان چگونه این روحیه را کشت و از بین برد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در زمان جاهلیت، عرب انتقام جو بود، ابراز داشت: دشمنان پیامبر زمانی که ایشان در مکه بود هر بلایی می توانستند بر سر ایشان آوردند، پیامبر در سیزده سالی که در مکه بودند بسیار اذیت و آزار دیدند.
وی عنوان کرد: ایشان پس از این که به مدینه هجرت کردند آزارها به به صورت جنگ در آمد، مسلمانان در فتح مکه پیروز شدند؛ عده ای از مسلمانان گفتند امروز روز انتقام است و باید بابت آزارها انتقام بگیریم، پیامبر فرمود امروز روز محبت و بخشش است که باید با محبت افراد را به سوی اسلام جذب کنیم.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: پیامبر حتی قاتل عموی خود که فردی وحشی بود را نیز بخشید، این رفتار پیامبر است اما امروز برخی به خاطر سلام نگفتن قطع رابطه می کنند، انتقام جویی افتخار نبوده بلکه محبت، گذشت و عفو افتخار است.
وی با اشاره به آیات 8 تا 18 سوره بلد اضافه کرد: خداوند می فرماید ای انسان آیا به تو دو چشم، لب نداده و راه سعادت را به تو نشان ندادیم، حالا که همه نعمت ها را به تو دادیم چرا از گردنه اصلاح اخلاق بالا نمی روی، زندانیان بی گناهی هستند که با مبلغ کمی بدهکاری در زندان هستند که باید به آن ها در این ماه مبارک کمک کرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که انسان باید بذل و بخشش داشته باشد، گفت: انسان از یتیمان و نیازمندان باید خبر داشته باشند و به آن ها کمک کند، افراد باید یکدیگر را به صبر و شکیبایی گذشت و عفو توصیه کنند./1323/پ201/ج