توبه شرط ورود به ضیافت الهی و درک شب قدر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رضا محمدی، کارشناس رسانه ملی سحر امروز در برنامه سحرگهان حرم شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) خاطرنشان کرد: دعای ابوحمزه ثمالی دائره المعارفی از تمام دعاها است؛ برای این که ظرف وجود انسان از نور عبادت، دعا، قرآن و ضیافت خدا در ماه رمضان بهره ببرد، باید پاک شود؛ خدا ما را دعوت کرده و اوج این ضیافت در شب قدر است.
کارشناس رسانه ملی با بیان این که قلب و نفس انسان با توبه پاک می شود، اظهار داشت: اگر ظرف آلوده باشد، انسان در آن غذا نمی خورد؛ اگر قرار است که در این شب بهترین چیزها را به دست بیاوریم، باید ابتدا پاک شده و نظافت و تطهیر لازم را داشته باشیم؛ انسان در هیچ مجلسی با کثیفی وارد نمی شود و اگر می خواهیم در شب بیست وسوم شرکت کنیم، دو غسل در ابتدا و انتهای شب توصیه شده است و این ظاهر انسان پاکی است؛ قلب و نفس انسان با توبه پاک می شود و حضرت علی فرمودند با توبه دل ها پاک خواهد شد و گناهان شسته می شود.
توبه کردن لازمه درک شب قدر
این کارشناس دینی توبه را شرط راهیابی به ضیافت خدا دانست و تصریح کرد: باید ظرف نفس را با توبه پاک کرده و گناهان را کنار بگذاریم؛ در این صورت در ضیافت جا داریم؛ با توجه به این که در توبه طرف حساب خدا است، گناهان راحت آمرزیده می شود؛ خدا علاقه دارد که انسان ها از گناهان و نافرمانی دست بردارند؛ طبق حدیث قدسی، اگر این علاقه خدا را می دانستیم، از شوق می مردیم.
وی با اشاره به این که توبه انسان را محبوب خدا می کند، گفت: اگر به هر شکلی واقعا تصمیم بر برگشتن به خدا پیدا کردیم، خدا می بخشد و سیئات را به حسنات تبدیل می کند، توبه مقامی بی نظیر است؛ به حدی مهم است که انسان بدون توبه نمی تواند گام های بعدی را بر دارد؛ توبه انسان را محبوب خدا می کند و ما را شایسته و سزاوار حضور در شب قدر می کند.
حجت الاسلام محمدی توبه را لازمه درک شب قدر دانست و خاطرنشان کرد: اگر توبه نکنیم، ممکن است بیدار باشیم، اما نمی توانیم شب قدر را درک کنیم.
شرایط پذیرش توبه
کارشناس رسانه ملی اظهار داشت: طبق روایتی از حضرت علی(ع) توبه شش شرط دارد: پشیمانی از گناه، عزم بر ترک برای همیشه از شرایط صحت توبه است و ادای حق الناس، ادای حق الله، چشاندن زحمت عبادت، ذوب کردن گوشت و پوست به وجود آمده بر اثر گناه شرایط کمال توبه خواهد بود.
این کارشناس دینی تصریح کرد: انسان تا در عمل خود تغییر حاصل نکند، توبه صورت نگرفته است؛ صرف گفتن ذکر استغفرالله سبب توبه نمی شود؛ طبق روایت، بعد اصلاح، توبه تحقق پیدا می کند./822/پ202/ی