بنیاد دعبل ۱۰ ساله شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست خبری ۱۰ سالگی بنیاد دعبل امروز دوشنبه ۱۸ تیرماه با حضور اصحاب رسانه و سخنرانی علی عظیمی رییس هیأت مدیره بنیاد دعبل، حجتالاسلام محمدمهدی عربانصاری نایب رییس هیأت مدیره بنیاد دعبل، محمدرضا قدس عضو هیأت مدیره بنیاد دعبل و میثم غضنفری مدیر عامل بنیاد دعبل در همین مرکز برگزار شد.
بودجه کم ما کفاف بیمه کردن 85 درصد باقیمانده واجدان شرایط را نمیدهد
در ابتدای نشست علی عظیمی با اشاره به اینکه پرچم هیات به امام حسین(ع) تعلق دارد، گفت: امام حسین(ع) در مقابل ظلم و ستم ایستاد و در این مسیر به شهادت رسید در ادامه راه ایشان در انقلاب اسلامی بهترین معیار برای کار سیاسی مداحان نیز بالا نگه داشتن پرچم امام حسین(ع) است.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران برای ادامه حیات خود نیازمند محبت و ذکر اهل بیت(ع) است، عنوان کرد: بنیاد دعبل پس از یک سال مطالعه و بررسی با اساسنامهای جامع و شخصیت حقوقی مشخص وارد عرصه ارائه خدمات به جامعه مداحان شد و علت اصلی تاسیس آن نیز بی توجهی به جامعه تاثیرگذار مداحان بود.
رییس هیأت مدیره بنیاد دعبل افزود: امروز اشخاصی بسیار شریف و عزیزی از مداحان اهل بیت(ع) هستند که به ابتدائی ترین مسائل زندگی خود نیازمند هستند و این موضوع به دور از شان جامعه مداحان است.
عظیمی با اشاره به اینکه بنیاد دعبل بدون وابستگی به جایی در تبعیت از ولایت به ثبوت رسیده است، اظهار داشت: بیانات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در یک مجموعه جمع آوری شده و ملاک عمل بنیاد دعبل است.
وی با اشاره به ماموریت اصلی بنیاد دعبل، بیان داشت: ارائه خدمات بیمه ای به جامعه مداحان ماموریت اصلی بنیاد دعبل است که بیشترین بودجه بنیاد نیز در همین راستا استفاده می شود و درصد بسیار کمی از آن برای کارهای فرهنگی مصرف می شود.
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل با اشاره به تعداد بیمه شدگان در این بنیاد، ابراز کرد: تا کنون ۱۵ درصد به تعداد ۲۵۰۰ نفر از افراد شرایط بیمه شدن را دارند که ۱۰۰ نفر آنها نیز بازنشته شدند، بودجه ما کفاف بیمه کردن 85 درصد باقیمانده واجدان شرایط را نمیدهد.
عظیمی در پایان با اشاره اقدامات و پیگیری های بنیاد دعبل، خاطرنشان کرد: تشکیل هیأت علمی بنیاد دعبل، تشکیل شورای شعر، تشکیل شورای هماهنگی تشکلهای مداحی و پیگیری جایگاهی با موضوع عترت در نقشه مهندسی فرهنگی کشور از جمله اقدامات و پیگیریهای این بنیاد است.
بودجه های اختصاص یافته به بنیاد دعبل با ارائه برنامه بوده است
در ادامه این نشست میثم غضنفری، مدیر عامل بنیاد دعبل خزاعی درباره بودجه های اختصاص یافته به بنیاد، گفت: هیچ دولتی مجبور به اختصاص بودجه به بنیاد نبوده است بودجه های اختصاص یافته نیز با ارائه برنامه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اسناد مالی مشخص و شفاف بنیاد، عنوان کرد: اسناد مالی این بنیاد متقن و مشخص است و مجموعه های نظارتی دولت، مجلس و دفتر مقام معظم رهبری بر عملکرد مالی این بنیاد نظارت دقیق دارند.
مدیر عامل بنیاد دعبل خزاعی با اشاره به دغدغه های بنیاد دعبل اظهار داشت: تعیین جایگاه مدح و مداحی در مهندسی مداحی کشور، توانمندسازی رسانههای حوزه عترت، تبیین مبانی نظریه شیعه در رسانهها و تقویت آن، پالایش و دقیقسازی واژگان مربوط به حوزه مدح و مداحی از جمله مهمترین دغدغههای فرهنگی بنیاد دعبل است.
غضنفری افزود: سال گذشته نخستین دوره کتاب سال عاشورا را برگزار کردیم که مهرماه برگزیدگان آن معرفی شدند، در 2 ماه آینده نیز نخستین دوره کتاب سال شعر عاشورایی که شامل مجموعهای منتخب از بهترین اشعار هزار ساله است را برگزار می کنیم.
وی در پایان آقایان انسانی، مجاهدی، قزوه و کاکایی را به عنوان اعضای هیأت داوران این جشنواره معرفی و خاطرنشان کرد: کتاب شعر عاشورایی با برجسته سازی بسیاری از اشعار خوب عاشورایی تاکنون دیده نشدهاند تولید می شود که هدف راهبری در این زمینه را دارد.
به دلیل کمبود بودجه اهداف فرهنگی بنیاد بلاتکلیف باقی مانده است
در ادامه این نشست حجتالاسلام عرب انصاری نایب رییس هیأت مدیره بنیاد دعبل درباره رسالت مداحان، گفت: مداحان در بخش دینی رسالت انبیا و ائمه معصومین(ع) را ادامه می دهند که بعد از انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس این نقش آنها بیشتر جلوه کرده است.
وی با اشاره به علت تاسیس بنیاد دعبل عنوان کرد: گسترش ارتباطات، هجمه دشمنان به مسائل اعتقادی مداحان، بایدها و نبایدهای جامعه مداحان از جمله مواردی تاسیس بنیاد دعبل شده است.
نایب رییس هیات مدیره بنیاد دعبل در پایان ضمن گلایه از محدودیت شدید بودجه در بنیاد دعبل خاطرنشان کرد: بسیاری از اهداف بنیاد دعبل در بخش های فرهنگی و آموزشی به علت نبود بودجه بلاتکلیف باقی مانده است.
بیمه مداحان صرفا از طریق بنیاد دعبل انجام می گیرد
در بخش پایانی این نشست قدس، عضو هیأت مدیره بنیاد دعبل با اشاره به منحصربه فرد بودن بنیاد دعبل در بین سایر نهادهای مربوط به جامعه مداحان، گفت: پیش از تأسیس بنیاد دعبل مجموعههای مردمنهادی دیگری در زمینه مداحی فعال بودند که به سود فضای فرهنگی جامعه است.
وی درباره بیمه مداحان عنوان کرد: در موضوع بیمه مداحان با توجه به تفاهمنامه ویژهای که بین بنیاد و سازمان تامین اجتماعی منعقد شده است صرفا کسانی که از طرف بنیاد به این سازمان معرفی می شوند تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
عضو هیات مدیره بنیاد دعبل ابراز کرد: اگر بنیاد دعبل از سوی رسانه های دشمن تخریب می شود نشان از اثرگذاری مثبت آن دارد.
قدس در پایان با اشاره به اینکه گزارش فعالیت های این بنیاد هر ساله خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه می شود، خاطرنشان کرد: هیأت مدیره بنیاد دعبل از آغاز تأسیس تاکنون تغییری نداشته که این نشان از استقرار و استمرار فعالیتهای آن دارد./۸۰۷/201/ب2