۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۴۴۳۶۰۶

معرفی کتاب عرصه عمومی و خصوصی در فقه شیعه

کتاب عرصه عمومی و خصوصی در فقه شیعه به قلم محمد پزشکی و به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تابستان سال ۱۳۹۳ در چاپخانه موسسه بوستان کتاب در شمارگان 1400 به چاپ رسیده است .
کتاب عرصه عمومی و خصوصی در فقه شیعه

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فقه حکومتی وسائل، کتاب عرصه عمومی و خصوصی در فقه شیعه به قلم محمد پزشکی و به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تابستان سال ۱۳۹۳ در چاپخانه موسسه بوستان کتاب در شمارگان 1400 به چاپ رسیده است .

این اثر در ۱۱ فصل به رشته تحریر درآمده و در فصل اول طرح مسئله و پرسش های اصلی و فرعی مطرح شده است و پیشینه پژوهش و روش شناسی، روش پژوهش و سازماندهی پژوهش تشریح گردیده است.

در فصل دوم موضوع عرصه عمومی و عرصه خصوصی به مثابه موضوع جدید یا متجدد مطرح گردیده و تحلیل زمانی و تبار شناسی عرصه  عمومی و عرصه خصوصی مدرن شرح داده شده است.

در فصل سوم اصطلاح شناسی دولت در فقه شیعه و تشریح اصطلاحات حاکم، امام، فقیه، سلطان، ناظر، نائب الغیبه، والی و اصطلاح دولت در فقه سیاسی شیعه شرح داده شده است.

در فصل چهارم امور حسبیه تشریح گردیده است و در فصل پنجم ظرفیت سنجی عرصه عمومی و عرصه خصوصی با عناوین حکومت و امور حسبیه تبیین شده است.

در فصل ششم عرصه عمومی و خصوصی و قواعد عام سیاسی تشکیل گردیده و در فصل هفتم عرصه عمومی و عرصه خصوصی و قواعد عام اجتماعی و فرهنگی تبیین گردیده و در فصل هشتم عرصه عمومی و عرصه خصوصی و قواعد عام اقتصادی و در فصل نهم عرصه عمومی به عرصه خصوصی و قواعد عام روشی تبیین شده.

در فصل دهم عرصه عمومی و عرصه خصوصی و قواعد عام فقه و در فصل یازدهم عرصه عمومی و عرصه خصوصی و ملاکات احکام تشریح شده است.

در پایان این کتاب مفردات و عناصر نظریه پردازی در باب عرصه های عمومی و خصوصی و امکان و امتناع این عرصه ها مطرح شده است.

مدیر پژوهشگاه علوم و اندیشه هدف از نگارش این اثر را اینگونه بیان می کند، پژوهشگاه با تلاش برای پاسخگویی به پرسشها و معادلات فکری مربوط به حوزه پژوهشی خود به منظور فراهم ساختن زمینه های لازم برای باز تولید فرهنگ سیاسی، دینی و ارائه دانش سیاسی مبتنی بر منابع اسلامی، هویت شناسی و هویت سازی در زمینه های فلسفه سیاسی، نقشه سیاسی و علوم سیاسی را مهمترین هدف خود می داند و نگارش این اثر را گام مهم برای اقدام اساسی برای احیای تمدن اسلامی می داند./836/د102/ل

ارسال نظرات