برخورد نکردن با صاحبان حقوقهای نجومی از بی غیرتی مسؤولان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام مسعود عالی، کارشناس دینی رسانه ملی، پیش از ظهر امروز در ادامه سلسله نشستهای طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی که با حضور عموم مردم در مهدیه مصلای شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اینکه برگزاری این طرح در استان چهارمحال و بختیاری از سوی امام جمعه شهرکرد باید الگویی برای سایر استانها در راستای گفتمان سازی باشد، تصریح کرد: به یقین بیان کارشناسی مهمترین نیازهای امروز کشور برای جوانان در راستای سبک زندگی اسلامی از ضرورتها است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی مسأله نفوذ را یکی از مهمترین تأکیدات رهبر معظم انقلاب در سال گذشته بیان کرد و گفت: یکی از ترفندهای دشمن و دستگاه ابلیس که در قرآن هم به آن اشاره شده است، نفوذ در باورهای دینی و ارزش های اسلامی است.
حجت الاسلام عالی اضافه کرد: اگر فردی از باورهای دینی پوچ و تهی شود، آمادگی تقلید در وجود وی نهادینه می شود و در این حالت است که فرهنگ های بیگانه بر زندگی و سبک زندگی او اثر می گذارد و در نهایت بی هویت می شود.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه انسان زمانی بی هویت می شود که از ریل گذاری خداوند متعال خارج شود، افزود: اگر زن و مرد و خانواده در جایگاه خودش قرار نگیرد و بی هویت شود، طبیعتا جامعه آمادگی پذیرفتن هر نوع فرهنگی را دارد و این یک خطر جدی است.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه در شرایط کنونی تقویت باورهایی که جنبه امنیتی و حفاظتی دارند در اولویت قرار دارد، گفت: غیرت، حیا و عفاف از جمله این باورها است که اگر پررنگ باشد، جلوی خیلی از انحرافات گرفته می شود.
وی با تشریح بحث غیرت و اقسام آن خاطرنشان کرد: نخستین غیور عالم خود خداوند متعال است؛ غیور بودن یعنی اینکه انسان نسبت به ناموس و حریم خود بی تفاوت نباشد که ناموس و حریم خداوند احکام الهی و دین اسلام است.
کارشناس دینی رسانه ملی با تأکید بر اینکه خداوند متعال غیرتمند بودن را دوست دارد و مهم نیست که این ویژگی در وجود چه انسانی باشد، ابراز داشت: همچنین خداوند بی غیرتی را نکوهش می کند اگر چه در وجود انسان عابد و زاهد باشد.
حجت الاسلام عالی با اشاره به اینکه یک قسم غیرت، غیرت ملی است که انسان نسبت به خاک و وطن خود حساس باشد، تصریح کرد: این نوع غیرت با ملی گرایی در تضاد است چراکه غیرت ملی یعنی هویت و ملیت خود را حفظ کردن که این با ملی گرایی که نشأت گرفته از تعصبات کورکورانه است کاملا تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه اگر ستارخان و باقرخان در نهضت مشروطه خواهی جاودانه ماندند، به خاطر این بود که غیرت ملی داشتند، خاطرنشان کرد: آنها حاضر نشدند زیر بیرق هیچ کشوری قرار بگیرند و تنها برای دفاع از خاک و وطن خود جنگیدند و همین عاملی برای ماندگاری آنها در تاریخ شد.
کارشناس مسائل دینی با تأکید بر اینکه غیرت ملی تنها در بحثهای نظامی خلاصه نمی شود، ابراز داشت: بسیاری از نخبگان علمی می توانند خارج از کشور ادامه تحصیل بدهند اما یا نمی روند و یا اینکه می روند و برای خدمت به کشور باز می گردند که این از غیرت ملی آنها نشأت می گیرد و بسیار ستودنی است.
وی قسم دوم غیرت را غیرت ناموسی عنوان کرد و ادامه داد: غیرت ناموسی یعنی اینکه انسان نسبت به ناموس و حریمش غیرت داشته باشد که متأسفانه امروزه به شدت خلأ آن در جامعه احساس می شود.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه انسان مؤمن نسبت به ناموس دیگران هم غیرت دارد اگر چه آن فرد مسلمان هم نباشد، افزود: متأسفانه امروزه در کشور شاهد بی غیرتی برخی از مردان هستیم؛ یک مرد چطور می تواند غیرت داشته باشد ولی اجازه بدهد ناموسش با بدترین وضع موجود در جامعه حاضر شود که به یقین این اوج بی غیرتی است.
کارشناس دینی رسانه ملی با اشاره به اینکه معضل بدحجابی کشور قبل از آنکه آسیب بی حجابی خانمها باشد، آسیب بی غیرتی برخی از مردان است، خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات امروز ما این است که بلندگو به دست گرفته ایم و مدام می گوییم خانم حجابت، حجابت، در حالی که باید بگوییم آقا غیرتت، غیرتت؛ دشمن قبل از آنکه به حجاب خانم ها حمله کرده باشد به غیرت مردان حمله کرده و این بزرگترین آفت امروز کشور است.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه وضعیت حجاب و غیرت امروز کشور برازنده جامعه اسلامی نیست، تصریح کرد: اگر جوان ما باغیرت باشد برای انتخاب همسر، سراغ دختران محجبه می رود و فریب رنگ و لعاب ظاهری برخی افراد را نمی خورد.
وی با اشاره به اینکه تنها عامل بدحجابی زنان بی غیرتی مردان نیست، گفت: به یقین بی حجابی زنان عوامل مختلفی از جمله جهالت، تربیت نادرست خانواده ها، دهن کجیهای سیاسی دارد اما مهم ترین آنها بی غیرتی مردان است.
استاد حوزه و دانشگاه، غیرت دینی را سومین و مهمترین قسم غیرت بیان کرد و اظهار داشت: اگر انسان نسبت به حریم و ناموسش غیرت دارد، باید نسبت به ناموس و حریم خداوند نیز غیرت بیشتری به خرج دهد که ناموس خداوند همان ارزش های دینی است.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه هر چه انسان کاملتر باشد، غیرت دینی اش بالاتر است، افزود: اهل بیت(ع) هر چه قدر در امور شخصی خود گذشت داشتند به همان میزان در امور دینی و در مقابل ارزشهای اسلامی با کسی تعارف نداشتند؛ ما نیز باید جایی که کیان و حریم اسلام مورد هجمه قرار می گیرد، کوتاه نیاییم و از دین و کیان اسلام تا پای جان دفاع کنیم.
وی با انتقاد به دست درازی برخیها نسبت به بیت المال در شرایط فعلی نظام تصریح کرد: متأسفانه در بحث حقوقهای نجومی علی رغم تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب اما هنوز اقدام عملی صورت نگرفته و این بزرگترین ضعف برای نظام اسلامی است.
حجت الاسلام عالی با اشاره به اینکه متأسفانه با اینگونه دزدیها با نرمی برخورد می شود که این با ماهیت اسلام و سنت علوی در تضاد است، ابراز داشت: باید این افراد به مردم معرفی شوند و آبروی آنها برده شود چراکه وقتی فردی با آبروی نظام بازی می کند ضرورتی ندارد آبرویش حفظ شود.
وی برخورد نکردن با صاحبان حقوقهای نجومی را نشان دهنده این دانست که غیرت دینی در برخی از مسؤولان نظام کم رنگ شده است و گفت: اگر به گذشته برگردیم و نحوه برخورد امام راحل با سلمان رشدی را ببینیم، پی خواهیم برد که امام منشأ غیرت دینی بودند.
گفتنی است، طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی از پنجم مردادماه آغاز شده است و تا یکم شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت.
این طرح که ابتکار حجت الاسلام والمسلمین نکونام و طرحی شناسنامه دار است، با حضور اندیشمندان دینی و با رویکرد سبک زندگی اسلامی هر ساله در فصل تابستان برگزار می شود./201/9457/ب1