نقد مقاله مبانی و شرایط موضعگیری با تکیه بر آیه «وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ»
به گزارش خبرنگار خبر گزاری رسا، چهل و پنجمین نشست نقد مقاله مبانی و شرایط موضعگیری با تکیه بر آیه «وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» امروز در پژوهشکده حدیث حوزه برگزار شد.
این نشست با ارائه محمدجواد احمدی نویسنده مقاله یاد شده و با حضور حجج الاسلام عطایی، حائری، فیاضی، قربانی و فیض ناقدین این نشست علمی و با دبیری حجت الاسلام محمد نادری برگزار شد.
احمدی انگیزه نگارش این مقاله را بررسی آسیبهای اجتماعی دانست و اظهار داشت: رویدادهای بسیاری در جامعه وجود دارد که برخی افراد بدون آنکه از جزئیات و صحت و سقم آن مسئله باخبر باشند، مدام اصرار بر نقل آن رویداد در سطح جامعه دارند.
نویسنده مقاله در ادامه به ترجمه، تفسیر و مفهوم آیه «وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» اشاره کرد و سپس به بررسی مفهوم واژههای «تقف»، «علم» و «موضعگیری» و ابعاد آن پرداخت.
این پژوهشگر جوان در تبیین اهمیت و آثار عمل به این آیه تصریح کرد: انسان با عمل به این آیه شریفه زمینه تهمت و شهادت دروغ را برچیده و در نتیجه به آبروی کسی تعرّض نمیشود.
در ادامه این نشست کارشناسان به نقد این اثر پرداختند؛ ضعف ساختار مقاله، اشاره نشدن منابع اصلی و پیشینه در پانوشت و همچنین نادیده گرفتن شیوه صحیح مفهومشناسی از مواردی بود که کارشناسان در نقل مقاله به آن اشاره کردند.
گفتنی است، نقد و بررسی پژوهشهای علمی از اهداف پژوهشکده حدیث بشمار میرود از این رو آثار پژوهشگران این مرکز توسط پنج نفر از نقادان با برگزاری نشستهای نقد مورد بررسی قرار میگیرد. /878/پ202/س