علوم دینی سلاح مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز و نماینده ولیفقیه در استان آذربایجان شرقی عصر امروز در آیین افتتاحیه مدارس علمیه تبریز در مدرسه ولیعصر(عج) تبریز، اظهار داشت: مسائل و احکام دینی باید از طریق استنباط صحیح از منابع فقهی صورت گیرد که در این زمان بر عهده مجتهدان است.
وی با اشاره به آیه «نفر»، ابراز داشت: واجب کفایی است که برخی با حضور در حوزه های علمیه به استنباط احکام شرعی از منابع اصیل دین مبین اسلام بپردازند و به انزار و تبشیر قوم خود بپردازند و آنها را به راه صحیح دین هدایت کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اساس تأسیس حوزه های علمیه را آیات و روایات دینی عنوان و تصریح کرد: این حوزه های علمیه از مبنای دینی و روایی برخوردار است و تا به امروز کسی نمی تواند خدمات و آثار مثبت اجتماعی آن را انکار کنند.
وی فضائل اخلاقی و صداق و پاکی جامعه را در گرو تبلیغ اخلاق و فقه اسلامی به دست روحانیت و حوزه های علمیه دانست و افزود: تحصیل در حوزه های علمیه از سوی طلاب علوم دینی برای هدایت جامعه به پاکی و صداقت همراه با عبودیت الهی است.
رییس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) یکی از برکات حوزه های علمیه را برچیدهشدن حکومت طاغوتی پهلوی خواند و امام راحل و مقام معظم رهبری را برخواسته از حوزه ها دانست و تأکید کرد: استقرار و امنیت کشور از دیگر برکات حوزه های علمیه است، فتوای میرزای شیرازی که عامل عزت کشور شد از این موارد است.
وی وجود حوزه های علمیه را جزء ضروریات دانست و درباره تقویت روز به روز حوزه های علمیه تأکید کرد و آن را وظیفه تمام اقشار جامعه خواند و افزود: تدریس و تحصیل علوم دینی در حقیقت تسبیح الهی و مباحثه آن جهاد است و با تحصیل علوم دینی است که حلال و حرام الهی مشخص می شود و در حوزه های علمیه است که اخلاق اسلامی حاکم است.
وی با اشاره به تهاجم مبتذل فرهنگی غرب، ابراز داشت: این علوم اسلامی و دینی هستند که سلاح مبارزه با تهاجم سخت فرهنگی دشمن به شمار می آیند، طلاب با تحصیل علوم دینی میتوانند در برابر شیهه افکنیها و تهاجمات غرب بایستند و از این دین دفاع کنند.
آیت الله شبستری تحصیل علوم دینی را توفیقی دانست که نصیب هر کسی نخواهد شد، ادامه داد: به وسیله تحصیل علوم دینی محصل آن به رفعت مقام و درجه نائل می شود، از این رو خوشا به حال کسی که توفیق تحصیل علوم را پیدا کرده است.
وی در ادامه به ثمره علم دینی پرداخت و تصریح کرد: اخلاص و عمل برای خداوند و خشیت و خوف الهی از جمله ثمرات فردی علم دینی است، بنابراین تحصیل این علوم در شخصت محصل آن برکات و ثمرات مؤثری خواهد داشت.
امام جمعه تبریز فایده و ثمره علم دینی را در گرو شناخت و بصیرت دانست و خاطرنشان کرد: علم بدون بصیرت فایده نخواهد داشت، بنابراین لازم است علم با بصیرت و بینش قلبی توأم باشد، از این رو هر چه حرکت شخص بی بصیر سریعتر باشد دوری او از مسیر بیشتر خواهد بود./۸۵۴/202/ب2