تشکیل کمیته بررسی ابعاد شهادت روحانیان فاجعه منا در حوزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی در مراسم اختتامیه همایش بررسی ابعاد سیاسی- حقوقی فاجعه منا با مناسب دانستن پیگیری دستگاه های مرتبط با این موضوع ابراز کرد: یکی ازمشکلاتی که ما با آن روبرو هستیم، فساد فراگیر مجامع بین المللی است که ما باید چاره ای برای آن بیندیشیم و افراد مؤمن به آرمان های انقلاب را تربیت کرده و در این مجامع قرار دهیم تا تحول لازم در این نهادهای بین المللی به وجود آید.
وی افزود:تلاش های زیادی از جانب وزارت خارجه، قوه قضاییه و سازمان حج و زیارت انجام گرفته و دستاوردهای خوبی هم به دنبال داشته است اما پیگیری این موضوعات کار بسیار مشکلی است و امیدواریم این همایش کار این دستگاه ها را تسهیل کند.
تمام مظلومیت شیعه در شهدای منا دیده شد
معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان ویژگی های شهدای منا تصریح کرد: این شهدا ویژگی هایی داشتند که جمع آن ها کمتر دیده می شود؛ آن ها در زمان حرام، مکان حرام، با لباس احرام و برای انجام فریضه و به دست کسانی که ادعای خادم الحرمین بودن دارند به شهادت رسیدند که این موضوع عمق فاجعه را بیشتر نمایان می کند.
وی افزود: اگر مسئولان عربستانی اجازه می دادند که امداد رسانی صورت گیرد و یا اندکی احتیاط به خرج می دادند، چنین فاجعه ای رخ نمی داد، برخی از این شهدا به دلیل راه رفتن مأموران سعودی بر روی بدن های مطهرشان، چشم هایشان از حدقه بیرون زده بود و باید گفت که تمام مظلومیت 14قرن که بر شیعه رفته است، بر این شهدای مظلوم وارد شد.
حجت الاسلام و المسلمین قمی پیگیری این فاجعه را مسأله ای مهم دانسته و خاطرنشان کرد: متأسفانه فاجعه سال 1366 مورد غفلت قرار گرفته و به فراموشی سپرده شد و اگر ما در قبال فاجعه منا سکوت کنیم، به همان سرنوشت دچار می شود.
صدور انقلاب لرزه بر اندام استکبار انداخت
وی مهمترین ترس استکبار از انقلاب اسلامی را صدور فرهنگ انقلاب دانسته و تصریح کرد: خاصیت اصلی و وجه تمایز انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب ها، بحث صدور فرهنگ انقلاب است که همین موضوع، لرزه بر اندام استکبار انداخته و قطب بندی قدرت های جهانی را دچار دگرگونی کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین قمی، فرهنگ مقاومت را برخاسته از صدور انقلاب دانسته و تاکید کرد: اتحاد جبهه استکبار به پرچم داری آمریکا و مزدوران منطقه ای آن ها مانند عربستان و قطر، برای جلوگیری از این موضوع، برنامه های فراوانی را اجرا کرده اند تا به گفته خودشان از نفوذ فرهنگی ایران کاسته و سرپنجه های فرهنگی ایران در منطقه را بخشکانند.
معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری مبارزه پیش روی ملت ایران را یک مبارزه طولانی دانسته و ابراز کرد: ما به دنبال نابودی داعش از بعد نظامی و سیاسی نیستیم چرا که این مسأله در حال انجام است بلکه ما به دنبال مقابله با فرهنگی هستیم که داعش را به وجود می آورد، ما از هم اکنون باید به فکر بعد از داعش باشیم و با نقطه های فکری داعش آفرین مقابله کنیم.
موضوع مدیریت جدید حج باید به گفتمان تبدیل شود
حجت الاسلام و المسلمین قمی بحث رهبر انقلاب درباره مدیریت حج را موضوعی اساسی برشمرده و تأکید کرد: این مسأله باید به یک گفتمان بین المللی تبدیل شود و نباید بگذاریم دچار مرور زمان و فراموشی شود و در این راه باید از مشارکت علمای اهل سنت و اندیشمندان غیر ایرانی استفاده کرد.
وی افزود: در حوزه علمیه نیز باید کمیته حقیقت یاب، برای بررسی ابعاد شهادت علما و روحانیان فاجعه منا تشکیل شود تا این موضوع به صورت مداوم در افکارعمومی جهانی مطرح شده و مسأله به این مهمی به فراموشی سپرده نشود.
این مقام مسئول با اشاره به فضای تندی که در مجامع بین المللی بر علیه عربستان وجود دارد،خاطر نشان کرد: با توجه به بحث تروریسم و حمایت اعتقادی علمای وهابی و حمایت اقتصادی آل سعود از آنها، ما باید از این فضا بهره برداری کرده و نگذاریم آنها افکارعمومی را منحرف کنند و دروغ های خود را به جای حقایق در اذهان عمومی جهان جای دهند.
وی در پایان اظهار داشت: شرایط جهان در حالتی قرار دارد که اگر ما بتوانیم شعارهای انقلاب را به گونه ای که جوانان را جذب کند بیان کنیم، می توانیم آنها را از دامن وهابیت جدا کرده و در جبهه انقلاب قرار دهیم./872/پ202/ی