۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۷
کد خبر: ۴۵۲۴۱۳
سید حسن خمینی:

اهتمام به جامعه اسلامی و امور مسلمین از تکالیف یک مسلمان است

تولیت حرم امام راحل با بیان اینکه یکی از تکالیف ما اهتمام به امور مسلمین و جامعه اسلامی است، گفت: پیامبر(ص) فرمودند اگر جامعه برای ما تکلیفی وضع می‌کند باید آن تکلیف در جامعه امکان تحقق داشته باشد.
سید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید حسن خمینی، تولیت حرم امام راحل در همایش بین‌المللی حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(ره) که در پژوهشکده امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به ادای حق تکلیف، گفت: اگر ما تکلیفی داریم، حق است آن تکلیف را به جای آوریم و اگر تکلیفی داریم، حق است شرایط به جا آورن آن تکلیف را در جامعه داشته باشیم.

وی افزود: برای نمونه اگر ما مکلف به اقامه نماز هستیم از زاویه نگاه قانون گذار حق داریم شرایط اقامه این فریضه برای ما مهیا شود و اگر تکلیف داریم که روزه بگیریم قانونگذار حتما برای ما حقی را جمع کرده است و آن حق این است که ما بتوانیم در جامعه‌ای زندگی کنیم که بشود این تکلیف را به جای آورد.

حجت الاسلام خمینی با بیان اینکه یکی از تکالیف ما اهتمام به امور مسلمین و جامعه اسلامی است، بیان داشت: پیامبر(ص) فرمودند اگر جامعه برای ما تکلیفی وضع می‌کند باید آن تکلیف در جامعه امکان تحقق داشته باشد، بعید است کسی تکلیف انجام کاری را داشته باشد ولی شرایط برایش فراهم نباشد اگر تکلیف داریم که در جامعه به امور اسلام اهتمام داشته باشیم، حق داریم که محدودیتی در پیش روی ما نباشد.

تولیت حرم امام ادامه داد: اگر ما تکلیف داریم که امر به معروف و نهی از منکر کنیم، حق داریم از بستر مناسب در راستای ادای این مهم برخوردار شویم، نحوه قانون گذاری و برخورد حاکمیت با افراد جامعه نباید به گونه‌ای باشد که امکان اعمال تکالیف توسط آنان گرفته شود، اگر شما می‌گویید همه باید به امور مسلمین حساسیت داشته باشند و اگر کسی خود را دارای این توانایی می‌بیند که دردهای جامعه را در حوزه‌ای حل کند، وظیفه پیدا می‌کند، وقتی این وظیفه را پیدا کرد، حق ادای وظیفه پیدا می‌کند و دیگر نمی‌شود برای او ممانعت‌ و مزاحمت ایجاد کرد.

وی افزود: اگر تکلیف داریم نسبت به تعالی جامعه اسلامی حساس باشیم این تکلیف برای ما ایجاد حق می‌کند، ما حق داریم که شرایط برای ما مهیا شود، حق داریم که بتوانیم به راحتی در این موضوع سخن بگوییم، اگر ما وظیفه داریم که جامعه متعالی داشته باشیم و برای جامعه متعالی تلاش کنیم این جامعه متعالی از بستر یک حق ادای تکلیفی می‌گذرد و آن آزادی و داشتن آزادی بیان است، و آن وقت کسی که از این ممانعت می‌کند در حقیقت جلوی ادای حق تکلیف را گرفته و طبیعی است بدین گونه انجام آن وظیفه ساقط می‌شود.

حجت الاسلام خمینی ادامه داد: اگر در کلام امام راحل می‌بینیم که می‌فرمایند زنان تکلیف دارند در حوزه اجتماعی حاضر شوند این زنان حق دارند شرایط مناسب و مهیایی برایشان ایجاد شود تا تکلیف خود را ادا کنند در نتیجه جامعه باید جامعه سالمی باشد که زن بتواند به ادای وظیفه بپردازد، اگر می‌گوییم همه تکلیف داریم انتقاد کنیم هر عاملی که جلوی افراد جامعه را برای عمل به تکلیف بگیرد، در واقع جلوی حق بزرگ ادای تکلیف را گرفته است.

وی با بیان اینکه مردم به صورت فردی و جمعی دارای حق و حقوقی در جامعه هستند، اظهار داشت: اگر نسبت به سرنوشت جامعه حساس هستیم باید ببینیم که مسؤولان، مجریان و قانون گذاران امکان اعمال این تکلیف را به افراد می‌دهند و شرایط را فراهم می‌کنند.

حجت الاسلام خمینی با اشاره به اینکه امام آمده تا این سرزمین صدها بار بهتر از گذشته خویش باشد، و این نیست مگر اینکه مردم از حقوق خود بهره‌مند و امکان ادای تکلیف مهیا باشد، گفت: این همایش گامی برای گفتمان سازی در جامعه است یعنی آنقدر سخن خود را در جامعه بیان کنید و نقد بشوید تا در یک فرآیند مجموع جامعه به یک باور و تعالی برسند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید حقوق برآمده از دینمان را و حقوق برآمده از اسلامی و انسانی خود را باهم پاسداری کنیم پس لازم است در کنار گفتمان سازی «نهاد سازی» و «جریان سازی» نیز انجام شود حق نه دادنی است، نه گرفتنی؛ بلکه حق فراگرفتنی و یاد دادنى است اگر جامعه‌ای بخواهد به حقوق خود برسد باید نخست حقوق خود را بشناسد./813/پ201/ج1

ارسال نظرات