شلمچه چشم به راه زائران کربلا
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از مهر، سیده فاطمه هلالات: ماشین های سنگین این روزها دل بیابان های شلمچه را چنگ می زنند، غلطک هایی زمین هایش را صاف می کنند و تیرآهن هایی نیز دل این زمین را می شکافند تا سازه هایی احداث شود که کمتر از یک هفته دیگر مهد خدمت رسانی به زوار اباعبدالله(ع) باشد.
امسال با توجه به برآوردهای انجام شده، شلمچه تنها مرز بین المللی تعیین شده برای گذر زوار اربعین انتظار میزبانی بیش از یک میلیون زائر را می کشد که برای خدمات رسانی به آنها ۲۵۰ موکب خدمات رسان مردمی در مرز مستقر خواهد شد و احداث زیرساخت ها و فراهم سازی امکانات مورد نیاز برای تامین شرایط مطلوب خدمات رسانی و تردد به عنوان یک ضرورت در دستور کار دولت قرار گرفت.
تقویت زیرساخت های مخابراتی
انتظار برای برقراری ارتباط های مطلوب تلفنی در مرز، برای جمعیتی که گاهی شمار آنها در روز به هزاران نفر می رسد، همچنین لزوم انتقال اطلاعات و اخبار مرزها، زیرساخت های ارتباطی را به یکی از مهمترین زیرساخت ها تبدیل کرده که مسئولان، از فراهم سازی این زیرساخت ها در مرز شلمچه خبر می دهند.
رئیس اداره مخابرات خرمشهر در همین رابطه در گفت وگو با خبرنگار مهر، از راه اندازی شبکه فیبر نوری در شلمچه خبر می دهد و اظهار می کند: به منظور بالا بردن ظرفیت خدمت رسانی تلفن همراه به زائران اربعین حسینی، شبکه فیبرنوری با ۷۲ رشته در شلمچه راه اندازی شده است.
«ابراهیم غزالی فر» از نصب و تقویت چهار مرکز BTS تلفن همراه در مرز شلمچه به عنوان دیگر اقدامات مخابرات دراین نقطه مرزی با توجه به پیشرو بودن موسم اربعین خبر می دهد و می افزاید: دو مرکز BTS در نزدیکی پایانه مرزی و مرز، یک مرکز BTS در توقفگاه خودروها و یک مرکز نیز در نزدیکی موقعیت شهرستان امیدیه نصب و به سیستم ۴G مجهز شدند که با توجه به وجود مرکز BTS در پایگاه رمضان روستای سوره، امسال شاهد پوشش کامل تلفن های همراه زائران اربعین حسینی از میدان مقاومت تا شلمچه خواهیم بود.
رئیس اداره مخابرات خرمشهر در ادامه متذکر می شود: با راه اندازی فیبر نوری در شلمچه امکان مکالمه تلفن های همراه و ارتباط اینترنتی از ۷۰۰ هزار شماره به یک میلیون شماره وجود دارد، همچنین با مجهز شدن به فیبر نوری، از مرکز میزان بار و ترافیک رصد می شود و در صورت سنگین شدن ترافیک نسبت به افزایش ترافیک اقدام خواهد شد.
خدمات رسانی ناوگان ریلی از ۱۵ آبان
قابلیت انتقال ریلی زائران اربعین در شلمچه یکی از نکات منحصر به فرد این مرز محسوب می شود که آمار حاکی از آن است حدود ۱۷۰ هزار نفر سال گذشته از این نوع خدمات برای رفتن به مرز و یا تردد به عمق کشور بهره بردند و امسال نیز قرار است سوت قطار هر روز چند نوبت در خرمشهر و مرز شلمچه به صدا درآید.
معاون مدیر کل راه آهن جنوب و مدیر پایانه راه آهن خرمشهر در گفت وگو با خبرنگار مهر، از آغاز خدمات رسانی از ۱۵ آبان ماه جاری با استقرارخط ریل باس در ایستگاه خرمشهر خبر می دهد و می گوید: ریل باس دو کابینی با ظرفیت ۳۲۸ زائر از ۱۵ آبان ماه جاری در ایستگاه خرمشهر برای جابه جایی زائران از خرمشهر تا شلمچه مستقر می شود و به صورت همزمان قطار مسافری اهواز به خرمشهر نیز جابه جایی زائران را انجام خواهد داد.
«غلامحسین فارسیان» با اشاره به درخواست های ارائه شده برای افزایش ظرفیت ریلی خرمشهر در این ایام، استقبال مردم و مراجعه به سامانه فروش بلیط را عاملی برای افزایش این ظرفیت می داند و می افزاید: طبق آخرین ابلاغ های ستاد مرکزی، قطار مشهد به خرمشهر از ۱۹ آبان ماه جاری به مقصد خرمشهر حرکت می کند و قطار فوق العاده تهران به خرمشهر نیز به قطارهای این مسیر افزوده می شود.
وی از ساخت دو سکوی راه آهن برای تردد زائران به طول ۱۵ و ۴۰ متر با مشارکت سازمان منطقه آزاد اروند در مقابل پارگینگ ۵۰ هکتاری و نقطه صفر مرزی به عنوان اقدامی دیگر در راستای فراهم سازی زیرساخت های تردد ریلی بدون مشکل در ایام اربعین در مرز شلمچه یاد می کند.
امسال مشکل خدمات شهری نداریم
ارائه خدمات شهری و فراهم سازی فضایی پاکیزه یکی از مهمترین انتظاراتی است که زوار از مسئولان مرزها دارند، سال گذشته شهرداری تهران، خرمشهر و واحد خدمات شهری منطقه آزاد اروند به عنوان متولیان محوری ارائه خدمات شهری مطرح بودند اما امسال قرار است این کار با همکاری تمام شهرداری های معین انجام شود.
شهردار خرمشهر نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر، به مشارکت شهرداری های معین در اربعین امسال اشاره می کند و می گوید: شهرداری شیراز امسال ۵۰ اتوبوس و ۲۰۰ نیروی خدماتی مستقر می کند و شهرداری های استان نیز هر کدام در موقعیت استقرار خود مستقر و به ارائه خدمات می پردازند و فکر نمی کنم در بحث خدمات شهری با مشکلی مواجه باشیم.
«عزیز ساعدی» با بیان اینکه شهرداری خرمشهر نیز از قافله عقب نماند، به بیان اقدامات این دستگاه برای اربعین ۹۵ می پردازد و یادآور می شود: شهرداری خرمشهر علاوه بر انجام وظایف خود ساماندهی شهرداری های معین را نیز بر عهده دارد و این شهرداری در بحث هایی همچون اتوبوسرانی، آتش نشانی و سایر خدمات بر شهرداری ها اشراف خواهد داشت.
وی از برگزاری جلسه آخر هماهنگی با شهردای های شهرستان ها و استان های معین در روز پنجشنبه این هفته خبر می دهد و می افزاید: در این جلسه توصیه های آخر به شهرستان های معین داده و تقسیم بندی های نهایی نیز انجام می شود .
شهرداری منطقه ۶ تهران نیز برای اربعین امسال ۵۰ چشمه سرویس بهداشتی دیگر احداث می کند و ۲۵۰ نیروی خدماتی در مرز خرمشهر مستقر خواهد کرد
پیشتر، فرماندار خرمشهر گفته بود؛ شهرداری منطقه ۶ تهران نیز برای اربعین امسال ۵۰ چشمه سرویس بهداشتی دیگر احداث می کند و ۲۵۰ نیروی خدماتی در مرز خرمشهر مستقر خواهد کرد.
افزایش سطح کنترل بهداشتی
توجه به نکات بهداشتی و درمانی از بخش های مورد تاکید در اربعین است که وزارت بهداشت خود را موظف می داند با نظارت بر موارد مختلف اعم از منابع تامین آب و غذا و کنترل موارد مشکوک همچون علائم بیماری ها، اربعینی عاری از خاطرات تلخ رقم بخورد. متولیان این امر از تشدید نظارت ها در اربعین جاری در مرز شلمچه خبر می دهند.
مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خرمشهر نیز در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار مهر عنوان می کند: امسال واحد بهداشت با تیم های بیشتری نسبت به سال قبل در بحث اربعین ورود خواهد کرد.
«ایرج جلیلیان» بیان می کند: امسال قرار است ۱۰۰ هزار پرس غذا توزیع شود و با توجه به اینکه سال گذشته ۲۶۰ تا ۲۵۰ مکان را بازرسی پایش، کنترل و گندزدایی کردیم و امسال دو یا سه برابر شدن حجم کار برآورد می شود.
وی ادامه می دهد: کنترل پرس های غذا، منابع تامین آب و آب آشامیدنی تا زمان برگشت زوار وظیفه ای سنگین است که مرکز بهداشت وظیفه انجام آن را دارد و امسال از سایر شهرستان های معین نیز در این رابطه کمک گرفته ایم.
مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خرمشهر با یادآور شدن اینکه سلامت مردم یکی از بخش های پدافند غیرعامل است، توجه به نیازمندی ها و همکاری سایر دستگاه ها با واحدهای بهداشتی و درمانی را یک الزام می داند.
ارائه خدمات از سوی نیروی دریایی ارتش
در موسم اربعین همه حضور دارند و گاهی نظامیان در کنار مردم عادی در مقام خدمت رسانی ظاهر می شوند. پایگاه دریایی خرمشهر یکی از این دست نهادهایی است که این بار با فلسفه ای متفاوت به جای آب ها در مرزهای خشک قرار است خدماتی غیرنظامی ارائه دهند.
فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر و آبادان نیز از ورود ارتش در کنار سایر مردم برای ارائه خدمات به زوار حسینی در اربعین خبر می دهد و اظهار می کند: امسال در دو نقطه یکی در مقابل مقر پایگاه دریایی خرمشهر و دیگری در محدوده خدمات دهی سازمان منطقه آزاد اروند موکبی برای خدمات رسانی به زوار برپا خواهد کرد.
ناخدا یکم عرشه «نادر حمودی» از ورود نیروی دریایی به مقوله بهداشت اربعین هم خبر می دهد و می افزاید: نیروی دریایی ارتش راهبردی ارتش امسال یک چادر بزرگ بادی به عنوان سالن پزشکی به همراه آمبولانس، تیم پزشکی و ادوات و ارقام پزشکی، ماشین ویژه پیشگیری سیار، مینی بوس، اتوبوس، موتورهای چهار چرخ را در ایام اربعین در مرز بین المللی شلمچه مستقر می کند.
وی در ادامه عنوان می کند: همچنین تیم های امنیتی سازمان حفاظت اطلاعات کل ارتش در منطقه مستقر می شود و دوشادوش سامانه های امنیتی در مرز شلمچه در راستای تامین امنیت این مرز تلاش خواهند کرد.
تشکیل کمیته اربعین در بندر
راه دریایی؛ دیگر راه رفتن به عراق و تشرف به عتبات است و آنان که می خواهند به آب زده، راهی شوند، این مرز را برای گذر انتخاب می کنند. سال گذشته بیش از سه هزار زائر از مرز دریایی خرمشهرعازم شدند و این مرز امسال نیز خود را مهیای میزبانی از زوار کرده است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر نیز در همین ارتباط در گفت وگو با خبرنگار مهر، از تشکیل کمیته ای اربعین برای تردد زوار اربعین از مرز دریایی این شهر خبر می دهد و می گوید: امسال کمیته ای برای اربعین تشکیل شده و نمایندگان بهداشت، گذرنامه، گشت دریایی و حتی موکبی برای خدمات رسانی در کنار مرز آبی بندر خرمشهر در نظر گرفته شده است.
«عادل دریس» در پاسخ به این ادعا که مرز دریایی در اربعین های گذشته مورد استقبال واقع نشده بود، عنوان کرد: استقبال نشدن ادعایی ناصحیح است چرا که از مرز دریایی نیز استقبال شد اما رشد اندک تعداد زائران به خاطر عملکرد مناسب و منظمی بود که در مرز زمینی شلمچه بوده است .
عمده زائران به خاطر هزینه مادی مرز زمینی را برای تردد به عراق انتخاب می کنند
وی ادامه داد: عمده زائران به خاطر هزینه مادی مرز زمینی را برای تردد به عراق انتخاب می کنند و عمده گروه استقبال کننده از مرز دریایی را کسانی تشکیل می دادند که یا مایل بوده اند علاوه بر زیارت گشت دریایی را نیز تجربه کنند و یا اینکه خاطره ای از دوران دفاع مقدس داشته اند.
دریس در ادامه، به همکاری بندر خرمشهر برای تامین کانتینرهای مورد نیاز در مرز شلمچه نیز اشاره می کند.
به گزارش مهر، جلسات متعدد شهرستانی، ملی و حتی میان دو کشور ایران و عراق برگزار و در پی آنها برنامه ریزی هایی انجام شد تا مرز شلمچه در این کمتر از یک هفته باقی مانده تا ۱۰ آبان ماه جاری و آغاز رسمی خدمات رسانی به زوار اربعین تقریبا مهیای میزبانی باشکوه باشد.
با این حال برخی اقدمات همچون تکمیل پل راه آهن، رفع مشکل آب شلمچه با جداسازی آب مرز شلمچه از آب روستایی و همچنین افتتاح پایانه مسافری شلمچه همچنان پایان نیافته و طبق زمان بندی ارائه شده از سوی فرمانداری خرمشهر تنها تا ۱۰ آبان ماه مهلت باقی است/836/د102/ل