۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۴۶۱۶۹۲
امام جمعه موقت قزوین:

حرکت اربعین مانور قدرت اسلام است

امام جمعه موقت قزوین گفت: در حال حاضر اربعین مانور قدرت و حضور اسلام و تشیع در مقابل توطئه‌هایی است که دشمنان با کمک قدرت نظامی آمریکا، برنامه ریزی رژیم صهیونیستی و قدرت اقتصادی کشورهای عربی برای مهار بیداری اسلامی که از ناحیه جمهوری اسلامی به وجود آمده، در منطقه شکل داده‌اند.
حجت الاسلام علی قابل

حجت الاسلام علی قابل، امام جمعه موقت قزوین در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به ظرفیت عظیم زیارت اربعین، گفت: زیارت اربعین در روایات فراوانی مورد سفارش قرار گرفته که این تأکید علاوه بر توجه به مقامات معنوی شهدای کربلا سرمایه گذاری عظیمی که برای بقای اسلام و احکام آن انجام شده را نیز مورد توجه قرار داده است، که امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) حرکت اربعین و آمدن به کربلا را انجام دادند.

وی سپس اربعین را مانور قدرت اسلام دانست و عنوان کرد: در حال حاضر اربعین مانور قدرت و حضور اسلام و تشیع در مقابل توطئه‌هایی است که دشمنان با کمک قدرت نظامی آمریکا، برنامه ریزی رژیم صهیونیستی و قدرت اقتصادی کشورهای عربی برای مهار بیداری اسلامی که از ناحیه جمهوری اسلامی به وجود آمده، در منطقه شکل داده‌اند.

حجت الاسلام قابل ادامه داد: دشمن سعی در تخریب ارزشها و ناامن کردن اسلام دارد و در همین جهت به تبلیغاتی مانند بدعت بودن زیارت و شفاعت خواستن می‌پردازد، بنابراین حرکت اربعین قدرت نرم و مانوری سیاسی در مقابل این موارد است.

وی با بیان هدف دشمن از تخریب عاشورا، گفت: دشمن امروز به این دلیل که انقلاب اسلامی را برخواسته از عاشورا می‌داند، این نقطه را مورد هجوم قرار داده و هر انسان مؤمن و صاحب عقلی می‌داند که باید نقطه خطر و مورد هجوم دشمن را محافظت کرد و این کار در پیاده روی اربعین جلوه پیدا می‌کند.

امام جمعه موقت قزوین وحدت را نکته دیگر مورد اهمیت در حرکت اربعین دانست و خاطرنشان کرد: حرکت اربعین نمایانگر وحدت جهان اسلام و طرفداران معنویت است و این امر ویژه مسلمانان و شیعیان نیست، بلکه هر انسانی که ارزشها برایش از اهمیت برخوردار باشد به این امر توجه می‌کند، به همین خاطر امروزه اربعین نماد ارزش به شمار می‌آید و مسیحیان و حتی یهودیان نیز این معنا را مورد توجه قرار داده‌اند.

وی در ادامه افزود: ‌در حال حاضر دنیا از نظر معنوی غرق در فقر و جهالت است و با این وضعیت ارزشها روزنه امید انسانها شده و مردم دنبال فطرت، آزادی و عزت هستند و اربعین نیز دنباله هیهات منا الذلة است و از این نظر مورد توجه قرار گرفته است.

این کارشناس دینی با توجه به بهره مندی معنوی از حرکت اربعین، ابراز داشت: تمام افراد باید در این سفرها بهره مندی معنوی و توشه الهی را مورد توجه قرار دهند و بدانند امام حسین(ع) راه نجات افراد در دنیا و آخرت است و با توجه به سخنان بزرگان دین خداوند ضامن حفظ حرکتی است که برای او انجام شود.

وی درباره تبلیغ میان فرق و ادیان در اربعین، اظهار داشت: با اینکه دشمن با اصل پیاده روی اربعین و توجه به ائمه(ع) مبارزه می‌کند، اما چون تلاشهای خود برای حذف این توجهات را بی نتیجه می‌بیند سعی خود را به تغییر محتوا معطوف می‌کند و با دامن زدن به مباحث فرعی و انحرافی در پی از بین بردن وحدت جهان اسلام است، به همین جهت تمام افراد و در رأس آن روحانیت باید همواره به حفظ وحدت توصیه کنند و بدانند ما دشمن مکاری مانند نظام سرمایه داری و صهیونیسم داریم، بنابراین در این شرایط ایجاد رخنه میان مسلمانان کار درستی نیست.

حجت الاسلام قابل سپس جلوه اخلاق حسینی در حرکت اربعین را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: در این سفر با وجود اینکه مردم عراق در این راه همه چیز را در طبق اخلاص قرار داده اند، ما نیز باید معین این مردم باشیم و از اسراف، زیاده روی و تحکم که حرکتی دون شأن زائر بارگاه سیدالشهدا(ع) خودداری کنیم، در واقع  زائران باید در این سفر به اخلاق حسینی توجه داشته باشند تا جلوه برادری، همکاری، معنویت و مکتب اهل بیت(ع) در این راه نمایان شود.

وی درباره راه اندازی طرح تربیت مبلغ اربعین از طرف حوزه علمیه، ابراز داشت: این حرکت شروع شده و به جا است از بزرگان و به ویژه رهبر معظم انقلاب تشکر کرد که مدتها است این ضرورتها را مورد توجه قرار داده و به آن توصیه کرده‌اند، حوزه علمیه نیز در این زمینه اقداماتی را انجام می‌دهد.

این کارشناس دینی در پایان گفت: با توجه به سخن امام صادق(ع) اگر افراد توان دارند هر روز، و اگر ندارند هر جمعه و اگر هر جمعه نیز نمی‌توانند ماهی یک بار به زیارت سیدالشهدا(ع) توجه داشته باشند، همچنین توصیه شده اغنیا سالی دو بار و فقرا سالی یک بار به زیارت سیدالشهدا(ع) بروند و اگر هم توان ندارند با دل به زیارت توجه داشته باشند، زیرا بی توجهی به سیدالشهدا(ع) جفای به ایشان و پیامبر اکرم(ص) است./955/302/ب2

ارسال نظرات