روایت دریادار سیاری از ابعاد و نتایج عملیات مروارید
به گزارش خبرنگار خبرگزرای رسا، دریادار حبیبالله سیاری، فرماندار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز در یادواره شهدای نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به مناسبت فرارسیدن هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش در شهرری برگزار شد، اظهار داشت: هفتم آذر به عنوان روز نیروی دریایی ارتش ایران نامگذاری شده است.
وی با بیان این که نامگذاری روز نیروی دریایی راهبردی ارتش به جهت انجام عملیات مروارید در 7 آذر سال 59 بود، تصریح کرد: عملیات مروارید نخستین پیروزی ایران پس از 67 روز از آغاز جنگ تحمیلی بود که محقق شد و قدرت ارتش دریایی ایران را در منطقه و فرا منطقه به معرض نمایش گذاشت.
سیاری با تاکید به این که خلیج همیشه فارس از همه ابعاد برای ما حائز اهمیت است، ابراز کرد: دریای خلیج فارس تنها از نظر نظامی برای ما مهم نبود بلکه از جهت اقتصادی، سیاسی و منطقهای برای ما بسیار مهم بود.
فرماندار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نتایج عملیات مروارید، گفت: در عملیات مروارید نیروی مقاوم ارتش دریایی عراق از بین رفت و شکست خورد به همین سبب دیگر توان باقی ماندن در دریا را نداشت، نتایج این عملیات علاوه بر بعد نظامی بعد سیاسی هم به همراه داشت.
وی با اشاره به بعد اقتصادی این عملیات، تصریح کرد: اقتصاد عراق تنها متکی به نفت بود و بالای 80 درصد از صادرات نفت آنان از مسیر خلیج فارس عبور میکرد و با منهدم شدن مخازن نفتی میشود گفت که عراق کشوری شکست خورده در زمینه اقتصادی بود پس با این اوصاف هرگز نمیتوانست به ادامه جنگ با ایران تن در دهد اما به سبب هزینههایی که سایر کشورها برای خرید تسلیحات و تجهیزات به آنان دادند جنگ هشت سال طول کشید.
سیاری با اشاره به این که 90 درصد واردات و صادرات کشورها از طریق دریا صورت میپذیرد، اظهار داشت: عراق درصدد اخراج ایران از صحنه دریا بود در حالی که خود از این عرصه خارج شد و شکست خورد و این امر عظمت عملیات مروارید را نشان داد.
فرماندار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان این که همه کشورها در دوران دفاع مقدس درصدد شکست دادن کشور ایران بودند، گفت: نیروی دریایی ایران آروزی همه آنها را نقش برآب کرد از دیگر اقدامات نیروی دریایی ایران عملیات اسکورت بود که با اسکورت و حفاظت از کشتیهای تجاری و نفت کش ایرانی از اقتصاد کشور محافظت و صیانت نمود بنابراین نتیجه عملیات نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس تنها جنبه نظامی نداشت بلکه یکی از ابعاد اقتدار نیروی دریایی حفاظت از اقتصاد ایران در آن دوران دفاع مقدس بود و این نشان از ابعاد مختلف فعالیتهای نیروی دریایی دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امروز اقتدار نیروی دریایی ایران در شمال اقیانوس هند، ایجاد امنیت در خلیج عدن و حضور 44 ناو گروه در اقصی نقاط جهان همگی حکایت از اقتدار نیروی دریایی ایران دارد همچنین حفاظت از سواحل مکران از مهمترین و بالاترین ماموریتهای نیروی دریایی به شمار میرود./813/پ202/ج