راهکار تبلیغ بین فرق و ادیان در راهپیمایی اربعین
حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به فرارسیدن اربعین حسینی(ع) اظهار داشت: یکی از بزرگترین نمایش های قدرت مسلمانان کنگره عظیم حج و اعمال و مناسک آن است، ولی این کنگره بزرگ در بالاترین حالت خود پذیرای سه میلیون نفر جمعیت است.
راهپیمایی اربعین بزرگ ترین نمایش قدرت اسلام
استاد درس اخلاق حوزه علمیه افزود: شما در راهپیمایی اربعین می بینید که بیش از 20 میلیون انسان عاشق از سرتاسر دنیا برای حضور در کنار حرم باصفای سیدالشهدا(ع) کیلومترها مسیر را طی می کنند، بنابراین اربعین را هم می توان در کنار حج و حتی بزرگتر از آن یکی از بزرگترین نمایش های قدرت اسلام بدانیم.
وی با بیان اینکه در روایات ما برای هیچ یک از معصومان(ع) غیر از امام حسین(ع) مراسم اربعین وارد نشده است، تصریح کرد: دلیل اربعین گرفتن برای سیدالشهدا این است که اهل بیت(ع) در این روز به کربلا آمده و آن حضرت را زیارت کردند. در زیارت اربعینی که از امام صادق(ع) بیان شده تعبیرات بسیار عجیبی در این زمینه می بینیم.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد اقبال مردم دنیا به سید الشهدا(ع) را دلیل جهانی شدن همایش اربعین دانست و ابراز داشت: ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و به ویژه رسانه ها باید برای پوشش هرچه بیشتر و بهتر این واقعه بسیج شوند، چراکه هر زاویهای از نهضت امام حسین(ع) قابلیت الگوپذیری دارد و ما ایثار، شهادت، اعتقاد به خدا، صبر، استقامت و وفاداری را به وضوح در این حرکت مشاهده می کنیم.
ایده های حسینی در جهان تبلیغ شود
وی افزود: همت حوزه، معاونت تبلیغ حوزه و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم نیز در این مسأله ضروری و حیاتی است، هرچند امسال فعالیت های خوبی در جهت تبلیغ اربعین توسط حوزه علمیه صورت گرفته ولی هنوز جای کار فراوان است، چراکه باید ایده و سبک زندگی حسینی به جهانیان نشان داده شود.
این کارشناس مذهبی در بخش دیگری از سخنان خود پرورش مبلغان ویژه اربعین را نیز امری ضروری توصیف کرد و یادآور شد: در این راهپیمایی از همه نقاط جهان افراد زیادی حضور پیدا می کنند، بنابراین متناسب با این موضوع و با توجه به شرایط خاص این مراسم باید مبلغانی تربیت شوند که به زبان های خارجی آشنایی خوبی داشته باشند.
وی در پایان تأکید کرد: ما می توانیم از این فرصت بزرگ برای تبلیغ بین فرق و ادیان نیز استفاده کنیم و راهکار آن نیز دست گذاشتن روی نقاط مشترک حرکت امام حسین(ع) است؛ نقطه مشترکی که می توان از قیام امام حسین(ع) برداشت کرد و آن را در همه ادیان و مذاهب نیز جاری و ساری کرد مسأله کار کردن برای خدا و جلب رضایت او است که همین مسأله نیز می تواند هجمه دشمنان علیه مذهب تشیع را خنثی کند./1330/ 202/ع