آشنایی با نهج البلاغه در حال فراگیر شدن است/ معارف اسلامی مهمترین نیاز امروز دانشگاه ها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع، پژوهشگر معارف دینی و نهج البلاغه صبح امروز در نخستین نشست همنشینی نهج البلاغه در شهرکرد که با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید در سالن جلسات آموزشکده فنی پسرانه شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اینکه قلب نهج البلاغه حکمت ۱۴۷ این کتاب است، اظهار کرد: در این حکمت آورده شده که امام علی(ع) شبانه دست شخصی به نام کمیل را می گیرد و با او به قبرستان می رود و می گوید در قلبها به سان ظرفهایی هستند که با ارزشترین آنها با ظرفیتترین آنها است.
وی با اشاره به اینکه ارزش انسانها به ظرفیت قلبی آنها در کسب معارف و نه میزان تحصیلات آنها است، تصریح کرد: از دید امام علی(ع) هیچ ثروتی به اندازه این معارف ارزشمند نیست و عالم ارزش بیشتری نسبت به ثروتمند دارد تا جایی که ثروتمندان بی دین حتی وقتی جسمشان زنده است، مردهاند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با بیان اینکه قرنها است که به دلایلی نظیر سخت بودن متن، توجه کمی به نهج البلاغه شده است، گفت: راحت ترین دلیل برای اینکه متوجه شویم بی دلیل نهجالبلاغه را نخواندهایم، خواندن آغاز حکمتها و نامهها است.
مدرس حوزه علمیه افزود: تمام مایحتاج زندگی یک جوان در شش صفحه نامه امام علی(ع) به فرزندش امام حسن(ع) آمده است اما در دانشگاه به جوانان ما اندیشه های غربی فروید و پیاژه آموزش داده میشود و این مایه خجالت است.
پژوهشگر معارف دینی با اشاره به اینکه نهج البلاغه در حال همه گیرشدن است، یادآور شد: به خواست خدا روز به روز آشنایی با نهج البلاغه در حال گسترش است.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه دانشمندان الهی ارزشمندترین انسانها هستند و امام علی(ع) بزرگترین دانشمند الهی است، تصریح کرد: از نظر امام علی(ع) آدمها سه دسته اند؛ یک دسته انسان های تیزهوش که اگر به علم دست یابند آن را صرف کسب ثروت می کند، دسته دوم انسانهای معتقد و غیر تیزهوش هستند و دسته سوم که در بین این دو گروه قرار دارند و هیچ کدام از این انسانها لیاقت این را ندارند که معرفت الهی وارد قلبشان شود.
وی یادآور شد: امام علی(ع) فرمود: زمین هرگز خالی از حجت نیست و هستند افرادی که در هر زمانی قلبشان دارای معرفت الهی است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع گفت: در خطبه غدیر که پیامبر دست علی(ع) را بالا برد، گفت هیچ دانشی در هستی نیست مگر آن که در وجود من جمع شده باشد و من نیز این دانشها را به علی دادهام.
پژوهشگر معارف دینی و نهج البلاغه در پایان تصریح کرد: اگر کسی پیامبر را از دید علی(ع) نشناخته باشد، شناختش کامل نیست./9457/202/202/ب2