۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۲۳۷
در جلسه شرح و تفسیر نهج البلاغه مطرح شد؛

خوشی چند روز دنیا را نباید به تباهی دین فروخت

مفسر نهج البلاغه با تأکید بر این که مسلمان نباید خوشی چند روز دنیا را به از دست دادن دین خود بفروشد، گفت: به بهانه این که امکانات دیگر کشورها بهتر است نباید فرد دین خود را در معرض تباهی قرار دهد.
اسماعیلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن اسماعیلی، کارشناس مسائل دینی امشب در جلسه شرح و تفسیر نهج البلاغه که در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، به بیان غفلت از دیدگاه حضرت امیر(ع) پرداخت.

وی گفت: امیرمؤمنان(ع) در سخنان خود افراد را از مکان یا افرادی که سبب غفلت می شوند برحذر کرده اند، حضرت(ع) می فرمایند: از حضور در مجالسی که سبب غفلت شما می شود دوری کنید.

کارشناس مسائل دینی با بیان این که گاهی حضور در مجلسی مانند مجلس عروسی سبب غفلت انسان می شود، خاطرنشان کرد: حضور در مجلسی که سبب غفلت فرد شود، درست نیست. به چنین مجالسی نباید رفت هر چند در آن برخی از شرکت کنندگان افراد خوب و مؤمنی باشند.

وی ادامه داد: در بحث موسیقی نیز چنین موضوعی مطرح است، یعنی گاهی موسیقی به فرد حالت طرب می دهد که مسلماً حرام است ولی گاهی موسیقی هیچ اثری در فرد نداشته و سبب طرب نمی شود ولی نباید به آن گوش داد چون مخصوص افراد اهل لهو و لعب است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: نشستن در سفره ای که در آن شراب وجود دارد حرام است هر چند فرد آن را نخورد. امیرمؤمنان(ع) نیز می فرمایند: چه بسا در این حالت مرگ به سراغ شما بیاید در این صورت چه پاسخی برای خداخواهی داشت، آیا فرد دوست دارد بر سر سفره ای که در آن شراب است بمیرد؟

وی تأکید کرد: در بحث شرکت نکردن در مجلس غفلت در یک جایی مکان مطرح است و در جای دیگر افراد حاضر در آن جلسه؛ اگر فضا فضای غفلت باشد هر چند در آن افراد مؤمن و مورد تأیید نیز حضور داشته باشند فرد نباید شرکت کند. چون ممکن است خود آن افراد خوب نیز غافل باشند.

این مفسر نهج البلاغه عنوان کرد: البته گاهی خود افراد مطرح هستند نه مکان حضور؛ یعنی اگر در یک مجلسی اکثریت افراد با انسان هم رأی باشند می توان شرکت یا آن را ترک کرد و مکان آن مهم نیست.

وی ادامه داد: برخی نیز ترک مجلس معصیت را بی فرهنگی و نفهمی می دانند در حالی که خودشان فرهنگ نداشته و نمی فهمند.

اسماعیلی با یادآوری این نکته که انسان مؤمن باید در کشورهای اسلامی حضور فعالی داشته و برای سکونت دائم به کشورهای کفر سفر نکند، گفت: مسلمان نباید خوشی چند روز دنیا را به از دست دادن دین خود بفروشد، نباید به بهانه این که امکانات دیگر کشورها بهتر است فرد دین خود را در معرض تباهی قرار دهد.

وی افزود: فردی که برای سکونت دائم به کشور کفر سفر می کند باید بداند که چگونه می خواهد دین و خانواده اش را حفظ کند، امام علی(ع) نیز تأکید می کنند کشور اسلامی بهترین مکان برای زندگی دائم است.

کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: زندگی در کشورهای اسلامی نیز دارای قواعد و قوانین خاص خود است، در اینجا فرد باید مراقب باشد در فضاهایی که سبب غفلتش می شود حضور نداشته باشد./993/201/ب2

ارسال نظرات