هفتمین کارگاه نقد مستند اشراق برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هفتمین کارگاه نقد مستند اشراق با نقد مستند «پنبه، وحید، فتاح و خاطراتشان» با حضور کارگردان و ناقد این مستند و هنرمندان حوزوی برگزار شد.
در این کارگاه، مهدی بنکدار منتقد مستند «زندگی در ثانیه صفر» اظهار داشت: تصمیم بر این شد که آثار طلاب مستندساز به نمایش گذاشته شود تا نقد و تحلیل شود و در روند کاری شان اثرگذار باشد.
وی گفت: مستند سازان می توانند از پتانسیل ها و ظرفیت های مستند بهره ببرند؛ مستند ها صرف موضوع دفاع و سیاست نیستند، سایر انواع مستند نیز می تواند فضای معنوی یا دینی را به نحو دیگری منتقل کند.
منتقد مستند «پنبه، وحید، فتاح و خاطراتشان» ابراز کرد: این که این فیلم یا مردم شناسانه است یا اینکه می خواهیم امامزاده را مورد معرفی و شناسایی قرار دهیم، نمی بینیم، چرا که اگر بخواهد از لحاظ جغرافیایی ارائه کند، به نظر می رسد که بین معرفی مکان و یا شخصیت پردازانه مانده است.
وی تصریح کرد: کار کردن در فضای مستند واقعی اگر شخصیت محور باشیم، جنبه های مردم شناسانه در این مستند می توانست ادامه داشته باشد و افراد داستان ارتباطی با اهالی روستا داشته باشند که در این مستند دیده نشد.
در ادامه این کارگاه، سید مهدی میرغیاثی کارگردان مستند «پنبه، وحید، فتاح و خاطراتشان» اظهار داشت: نوع نگاه به این سوژه به نحوی است که سعی می کند اثری را متفاوت از دیگر آثار جلوه گر کند.
وی گفت: مهم ترین نکته در این مستند، کاراکترهای آن است؛ ساخت فیلم به این چابکی که مدت زمان کمی داشته باشد، نمی شد و با توجه به این که عناصر جذابی در منطقه نبود، نمی توانستیم مدت زمان فیلم را بالا ببریم و یا کاراکترها به حدی جذاب نبود که بخواهیم یک سری از مباحث را باز کنیم.
کارگردان مستند «پنبه، وحید، فتاح و خاطراتشان» تصریح کرد: معمولا ساخت مستندهایی سفارش داده می شود، اما در کارهایی که سفارشی داده نمی شود و هنرمند با میل خود اثری را می سازد، لذت بخش تر است؛ در کار غیر سفارشی، سازنده فیلم می تواند از کلیشه بیرون بیاید./822/پ202/ج