۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۴
کد خبر: ۴۸۵۱۴۴
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

حوزه های علمیه طلاب را با تفکرات انقلابی امام راحل و رهبر انقلاب تربیت کنند

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نباید جذب طلاب بعد از پایان دوره اول یا دوم متوسطه باشد بلکه باید از دوران ابتدایی باشد، باید طلاب با تفکرات انقلابی امام راحل و رهبر انقلاب آموزش دیده و تربیت شوند.
حجت الاسلام علي ذوعلم

حجت‌الاسلام علی ذوعلم، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره ضرورت نظام‌مندسازی جذب طلاب، گفت: درباره جذب طلاب در حوزه‌های علمیه نظام دقیقی وجود دارد.

وی افزود: اما مسأله‌ای که امروز باید برای آن در بلندمدت فکر کرد یکی این است که ما نباید صرفا به جذب طلاب بعد از پایان دوره اول یا دوم متوسطه بپردازیم.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: باید روی نظام تعلیم و تربیت عمومی و رسمی متناسب با حوزه علمیه فکر کرده و به تدریج از دوره دبستان دانش‌آموزانی را بپذیریم که به لحاظ اخلاق و رفتار طوری تربیت شده باشند که در نظام آموزشی حوزه تأثیر بیشتری داشته باشند.

حجت‌الاسلام ذوعلم افزود: دیگر اینکه باید توسعه کمی با توجه به نیازهای روز باشد چرا که در حال حاضر ما کمبود روحانی و طلبه فاضل حوزوی در سطوح مختلف را احساس می‌کنیم.

وی افزود: بسیاری از مساجد و مدارس ما از روحانی خالی است، در خارج کشور بسیاری از مراکز به روحانی فاضل، توانمند و ذی‌صلاح نیاز دارند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: باید میانگین صلاحیت‌هایی کسانی که جذب می‌شوند افزایش داده شود، فضای حوزه علمیه با رویکرد سازندگی اخلاقی، معنوی و فکری توأم است، بنابراین هر مقدار در ورودی‌ها میانگین صلاحیت‌ها بیشتر باشد تأثیرگذاری طلاب افزون می‌شود.

حجت‌الاسلام ذوعلم با بیان اینکه برای رشد کیفی باید در میان‌مدت و بلندمدت برنامه داشته باشیم، ابراز کرد: امید که با تحول در مدیریت حوزه علمیه این اتفاق‌ها رخ دهد.

وی درباره اینکه آیا حوزه‌های علمیه بستر کادرسازی انقلابی طلاب را فراهم کرده است یا نه، گفت: برای اینکه بتوانیم تحول حوزه علمیه را با رویکرد انقلابی تقویت کنیم باید کارهای زیادی را انجام شود، این اتفاق صرفا با شعائر و مناسک انقلابی رخ نمی‌دهد، ابتدا باید حوزه علمیه را از نظر آموزشی، تربیتی و کارکردهای آن متناسب با تفکرات انقلابی امام راحل و رهبر انقلاب تبیین کنیم.

حجت‌الاسلام ذوعلم افزود: بازتعریف این اقدام در نظام آموزشی، تربیتی و پژوهشی بسیار کار دشوار و زمان‌بری است، باید زیرساخت‌های مدیریتی، انسانی و مادی را برای تحول حوزه در این راستا فراهم کنیم.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آن حوزه‌ای انقلابی خواهد بود که اسلام ناب محمدی را در ابعاد مختلف تبلیغ و تبیین کند و برای گسترش آن در جامعه تلاش جدی و اثرگذار داشته باشد./807/302/ب2

ارسال نظرات