جامعهسازی رسالت اصلی بانوی تراز اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین سید علی حسینی آملی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، سیره حضرت زهرا(س) را بهترین الگو برای بانوان تراز اسلامی معرفی کرد و گفت: شناخت ابعاد شخصیتی حضرت(س) سبب اصلاح و ارتقای رفتاری بانوان در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی می شود.
«واجب النفقه بودن» یعنی خدمت محرز مرد به زن
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به «واجبالنفقه بودن زنان» اظهار داشت: متأسفانه امروزه اگر به بانوان این جمله گفته شود گمان میکنند آنها را تحقیر کردهاند در صورتی که این گونه نیست و مراد اصلی و حقیقی از این جمله این است که «مرد متکفل امور زندگی اجتماعی زن در شأن او است».
وی افزود: در واقع خداوند مردها را خدمتگزار زنان قرار داده است و برای زنان نیز تکلیف ویژهای مبنی بر تربیت نسل آينده و یا به بیان دیگر جامعهسازی برای آنها در نظر گرفته است؛ بنابراین باید گفت بانوان، معلمان جامعه اسلامی هستند.
ایجاد آرامش دوطرفه
حجتالاسلام والمسلمین حسینی آملی با اشاره به آیه 21 سوره روم «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ في ذلِکَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ» عنوان کرد: محور، آرامش زن است و مرد باید برای کسب آرامش به منزل برود یا به عبارتی زن در خانه محیطی را مهیا کند که مرد آرامش بیابد؛ جوانان باید بگویند «زندگی را شروع میکنیم که مودت و رحمت الهی میان ما ایجاد شود».
وی ادامه داد: گاهی مشاهده میشود زنان بیرون از منزل به کار میپردازند گویا اینکه زن خویشتن را محتاج زندگی مردها دیدهاند و چشم به درآمد آنها دوختهاند و برای اینکه استقلال بیابند مشغول به کارهایی میشوند که در شأن یک زن نیست.
زنان گوهر وجودی خویش را بشناسند
استاد تفسیر، فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: برای اینکه وضعیت فعلی حجاب در جامعه بهبود پیدا کند ابتدا باید فرهنگسازی کنیم تا روشن شود کار بیرون از منزل مخصوص مردها است و در درجه بعدی باید شخصیت یک زن مسلمان بهطور کامل تبیین شود تا زنان گوهر وجودی خود را بشناسند، آن را ارزان نفروشند و به پرورش فرزندان شاخصی همچون شهید زینالدین و دیگر بزرگان بپردازند./841/ت302/س