۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۴۸۹۹۰۲
امام جمعه موقت اصفهان مطرح کرد؛

لزوم برنامه ریزی مسؤولان برای ارائه بهتر برنامه های معنوی اعتکاف

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی گفت: مسؤولانی که قصد برگزار کردن اعتکاف دارند، سعی کنند برنامه ها را طوری تنظیم کنند که افراد در کم ترین مدت زمان، بیشترین بهره معنوی را از اعتکاف ببرند.
حجت الاسلام سید مجتبی میردامادی امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی پنجشنبه شب که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: مداحان از ارائه اشعاری که سبب وهن تشیع می شود، پرهیز کنند.

دو گروه نسبت به امیر مؤمنان(ع) هلاک می شوند؛ غالیان و معاندان

وی در تفسیر حکمت 469 نهج البلاغه که امیرالمؤمنین(ع) در آن می فرمایند، دو دسته به خاطر من هلاک می شوند؛ دسته اول افرادی که در رابطه با من غلو می کنند و دسته دوم کسانی که نسبت به من کینه و دشمنی می ورزند، افزود: هر دو گروه از افرادی که امیرالمؤمنین(ع) در این حکمت به آن ها اشاره دارد، جزء کسانی هستند که عاقبت بخیر نخواهند شد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی اذعان کرد: گروه اول که تحت عنوان غالیان مطرح هستند، یک مشت انسان نافهم هستند؛ چرا که خودِ امیر مؤمنان(ع) می فرمایند، من بنده خداوند هستم ولی این افراد می گویند، حضرت علی(ع) خدا است؛ گروه های منحرفی که در حال حاضر نیز در جوامع اسلامی مخصوصاً جوامع شیعی حضور دارند، تعدادشان کم نیست؛ حتی گاهاً در میان مداحان باب شده است که در اشعار خود می گویند، من علی اللهی هستم یا می گویند من زینب اللهی هستم، اشعاری که با چنین متونی خوانده می شود، مورد نظر اهل بیت(ع) نیست؛ چندین سال پیش آیت الله مکارم شیرازی راجع به مداحی که در اشعارش گفته بود من زینب اللهی هستم، فرمودند، اگر خواستید از لیوانی که این مداح از آن آب نوشیده است، آب بخورید، آن را بشویید چرا که این مداح مشرک است.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که برخی از رفتارها در رابطه با اهل بیت(ع) کفرآمیز و برخی از رفتارها نوعی بدعت محسوب می شود، اظهار کرد: شیعه معتقد است که امیرالمؤمنین(ع) بعد از رسول الله، افضل انسان های روی زمین هستند و آینه تمام نمای صفات الهی به حساب می آیند ولی عده ای انسان نافهم برای ترفیع دادن جایگاه امیر مؤمنان(ع)، ایشان را خدا می خوانند در صورتی که تمام فضیلت حضرت علی(ع) به بنده بودن ایشان است.

لزوم پرهیز مداحان از خواندن اشعار وهن آمیز

استاد اخلاق حوزه علمیه با توجه به سوء استفاده های دشمنان تشیع از اشعاری که برخی از مداحان می خوانند، افزود: متأسفانه برخی از اشعاری که از سوی برخی از مداحان خوانده می شود آنچنان وهن آمیز است که دشمن به راحتی می تواند از آن ها سوء استفاده کند؛ وهابی ها از جمله دشمنانی هستند که از این گونه اشعار غالیانه در رابطه با اهل بیت(ع) کمال سوء استفاده را می برند.

وی با بیان این که افرادی که در حق اهل بیت(ع) غلو می کنند، علمشان بسیار ضعیف است، خاطرنشان کرد: چندی پیش یک سنی به من مراجعه کرد و گفت، آیا شما علی(ع) را خدا می دانید، من به او گفتم نه چنین نیست، حضرت علی(ع) در نظر شیعیان بنده خداوند است و بعد از پیامبر(ص) اشرف مخلوقات محسوب می شوند، او به من گفت، از علی(ع) چه می دانی، آیا تا به حال نهج البلاغه او را خوانده ای، من گفتم بله خوانده ام؛ بعد از مدتی که با همدیگر صحبت کردیم، فهمیدم که نهج البلاغه امیر مؤمنان(ع) را به طور کامل حفظ است و تسلط بسیار بالایی روی حکمت ها و خطبه های نهج البلاغه دارد.

گروه های افراطی به ظاهر شیعی در حال فعال شدن هستند

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: با مشاهده این شخص سنی بسیار متأسف شدم، چرا که می دانم بسیاری از شیعیان امیرالمؤمنین(ع) در طول عمرشان شاید یک بار هم به نهج البلاغه مراجعه نکرده اند؛ افرادی که در رابطه با اهل بیت(ع) غلو می کنند، تمام وجودشان ادعا است و چیزی از حضرت علی(ع) نمی دانند؛ باید متذکر شوم که دشمنان اسلام برای تخریب تشیع قصد دارند برخی از گروه های افراطی را فعال کنند و جوانان شیعی را به سمت این گروه ها بکشانند.

وی گفت: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، من را بالاتر از آنچه هستم، قرار ندهید، چرا که خداوند قبل از این که من را پیامبر قرار دهد، عبد قرار داده است.

امام جمعه موقت اصفهان در تشریح شخصیت افرادی که بدون دلیل با امیر مؤمنان(ع) عناد دارند، تبیین کرد: دشمنان حضرت علی(ع) از زمان حضور ایشان وجود داشته اند و هنوز هم در قالب وهابی ها و سلفی ها حضور دارند؛ کتاب های زیادی که در فضائل امیرالمؤمنین(ع) نوشته شده بود در زمان خلفای غاصب از بین رفت؛ حتی آن قدر دستگاه معاویه در شام علیه امیرالمؤمنین(ع) تبلیغات منفی کرده بود که وقتی مردم شام فهمیدند، امیرالمؤمنین(ع) در محراب ضربت خورده اند، با خودشان می گفتند، مگر علی(ع) نماز می خواند.

مسؤولان برگزاری اعتکاف سعی کنند برنامه ها را در کم ترین زمان ممکن و به بهترین نحو ارائه دهند

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در ادامه در تشریح اهمیت اعتکاف به عنوان یک عمل عبادی، ابراز کرد: در آیات قرآن ملاحظه می کنیم که حضرت ابراهیم(ع) که یکی از پیامبران اولوالعزم بوده اند به همراه پسر بزرگوارشان یعنی حضرت اسماعیل(ع)، مأمور شدند تا خانه کعبه را شست و شو دهند برای افراد معتکف؛ به همین سبب بنده به افرادی که قصد تقرب به پروردگار را دارند، توصیه می کنم برای شست و شوی مساجد اقدام کنند.

امام جمعه موقت اصفهان افزود: اعتکاف یک عمل عبادی مستحب است که فضلیت های بسیار زیادی دارد و سبب پالایش روح انسان می شود؛ این عمل عبادی نزد پیامبران همه ساله انجام می گرفته است و پیامبر اسلام(ص) نیز اهتمام ویژه ای در حضور همه ساله در اعتکاف داشته اند؛ مشهور است که ایشان از روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان تا آخر این ماه پُر برکت در مساجد معتکف می شده اند.

وی گفت: مسؤولانی که قصد برگزار کردن اعتکاف دارند، سعی کنند برنامه ها را طوری تنظیم کنند که افراد در کم ترین مدت زمان، بیشترین بهره معنوی را از اعتکاف ببرند؛ اعتکاف فرصتی برای نیایش با خداوند است ولی نباید طوری برگزار شود که از حدّ حوصله افراد خارج باشد؛ دستور قرآن این است که خداوند را در حالت تضرع و مخفیانه بخوانید، به همین سبب سعی کنید از آفت اعتکاف که حضور همراه با رفقا است پرهیز کنید و بیشتر با خداوند خلوت کنید.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان گفت: شرط اولیه اعتکاف، روزه داری است؛ افراد بدانند که می توانند در اعتکاف روزه قضا یا استیجاری و یا مستحبی بگیرند ولی بدانند بدون روزه گرفتن، اعتکاف باطل است./201/867/ب1

ارسال نظرات