نشر معارف اهل بیت و فعالیت در حوزه دین مهم ترین رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حامد ملکوتی تبار، رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شمال و شرق کشور در نشست خبری روز چهارشنبه در دفتر خبرگزاری تسنیم به بیان علت ایجاد سازمان پرداخت و گفت: بعد از انقلاب نهاد ها و وزارتخانه ها در خارج از کشور فعالیت فرهنگی داشتند که این آفاتی مثل موازی کاری و متضاد بودن فعالیت ها داشت.
وی افزود: به دلیل جزیره ای عمل کردن ورود خوبی نداشتم بنابراین از سال 72 این موضوع آسیب شناسی و بررسی شد که در نهایت منجر به تولد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال 1374 شد.
نشر معارف اهل بیت(ع) و فعالیت در حوزه دین
حجت الاسلام ملکوتی تبار بیان داشت: وظایف سازمان در پنج گزینه خلاصه می شود همه فعالیت های فرهنگی خارج از کشور، تمامی امور حوزه هنر و سینما، تمامی فعالیت های فرهنگی تبلیغی در حوزه دین، فعالیت ها در زمینه زبان فارسی و ارتباطات دانشگاهی غیر مرتبط به مدرک از وظایف اصلی سازمان است.
وی ادامه داد: هرکار فرهنگی که از ایران به خارج برده شود و یا برعکس برای اجرا به داخل کشور آورده شود مربوط به این سازمان است. البته سازمان در این امور پنجگانه که به عنوان وظایف مطرح شد متولی نیستیم بلکه هماهنگی و ارتباطات نهادهای مربوطه در داخل و خارج کشور از سوی سازمان صورت می گیرد.
حجت الاسلام ملکوتی تبار افزود: ارتباطات در زمینه اسلام و نشر معارف اهل بیت(ع) که به صورت عمومی یا خصوصی در خارج و داخل کشور انجام می شود از سوی این نهاد پیگیری می شود که این فعالیت مداوم در مناسبت رمضان و محرم شکل فشرده ای دارد.
رسمیت زبان فارسی در دانشگاه های خارج کشور
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: نشر و گسترش و توسعه زبان فارسی در خارج از کشور که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد از دیگر فعالیت های سازمان است به عبارتی اگر کسی بخواهد به معارف اهل بیت برسد و به منابع مستند دست یابد راه ورود آن زبان فارسی است.
حجت الاسلام ملکوتی تبار افزود: در این زمینه در این 21 سال فعالیت صورت گرفته اما تغییراتی هم داشته ایم کار پیگیری و گسترش و نشر زبان فارسی در خارج کشور به عهده رایزن فرهنگی است که در داخل کشور به بنیاد سعدی واگذار شده که تخصصی تر دنبال شود و هر رایزن فرهنگی یک نماینده از سوی این بنیاد است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کرسی زبان فارسی در دوره دکتری و فوق دکتری، اتاق ایران شناسی و دپارتمان زبان فارسی در خارج از کشور برقرار است و آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم خارجی در بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته شده و با توجه به اینکه هر دانشجو باید 8 واحد زبان خارجی دوم را بگذراند زبان فارسی در این گزینه مورد استقبال قرار گرفته است. البته امکانات ما در حد توقعات ما نیست اما با همین وضعیت تلاش بسیاری داریم تا درخواست ها اجابت شود.
حجت الاسلام ملکوتی تبار گفت: حوزه ارتباطات دانشگاهی مرتبط به مدرک از این قرار است که اگر در خارج کشور کسانی بخواهند با بورسیه ایران درس بخوانند از سوی جامعه المصطفی هدایت می شوند و همچنین اگر کسانی بخواهند در ایران فعالیت علمی مرتبط به مدرک داشته باشند باید با این نهاد هماهنگ شوند.
وی افزود: در صورتی که دانشجو یا شخصی برای دوره دانش افزایی دوماهه یا چند ماهه کوتاه مدت در مورد ایران یا موضوعاتی علمی پژوهشی بدون مدرک نیاز به حضور در ایران داشته باشد و یا استادی به عنوان مهمان از سوی نهادی دعوت شود هماهنگی این امور از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رایزن فرهنگی صورت می گیرد و البته مورد عکس آن و اینکه کسی در خارج از کشور درخواست بورسیه داشته باشد نیز از سوی سازمان به وزارت علوم و نهاد مربوطه معرفی می شود.
حجت الاسلام ملکوتی تبار ادامه داد: در تمامی موارد بیان شده هماهنگی ها و فعالیت ها باید از سوی این سازمان صورت گیرد اما تا کنون این موارد به طور کامل اتفاق نیفتاده است و نیز از کل بودجه فرهنگی خارج کشور فقط یک دهم آن به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داده می شود.
گزارش عملکرد سال 95
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیان گزارش عملکرد سال 95 گفت: در شاخه کنفرانس و همایش 21 برنامه در خراسان رضوی و شمال و شرق کشور داشتیم مواردی نظیر همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی در 25 اردیبهشت 95، حکیم عمر خیام، عطار، گفت و گوهای اسلام و جهان عرب، برنامه های پایتخت فرهنگی جهان اسلام و مشهد 2017، شجره طوبی و دوره دانش افزایی اساتید حوزه کردستان عراق در مشهد
وی در ادامه گفت: از دیگر برنامه ها همایش امام رضا(ع) رمز وحدت امت اسلام، معرفی مشهد به دنیا، آموزش مبلغان غیر ایرانی، بزرگذاشت شهدای منا، عبدالرحمان جامی و شهرداران جهان اسلام بود.
برنامه های جاری و آینده
حجت الاسلام ملکوتی تبار در ادامه بیان گزارش خود گفت: حضور در شوراهای مختلف فرهنگی، حضور در جلسات و برنامه ها و همکاری با دیگر سازمان ها و نهادهای فرهنگی تبلیغی نظیر سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی، آستان قدس از دیگر فعالیت های ما بود.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: در حوزه مبلغان و برگزاری دوره های آمادگی اعزام، حوزه آی تی و ارسال بسته های فرهنگی به خارج از کشور نیز فعالیت داشته ایم.
وی در بیان برنامه های جاری و آینده گفت: امسال که به عنوان مشهد 2017 پایتخت جهان اسلام مطرح است 120 برنامه در دبیرخانه این طرح در ارشاد مصوب شد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ده برنامه به صورت اختصاصی سهم دارد و در 110 برنامه مشارکت در زمینه دعوت و اعزام استادان و مبلغان و مهمانان به داخل و خارج کشور دارد و تا کنون 60 برنامه انجام شده و 60 برنامه دیگر باقی مانده است.
آموزش و اعزام تخصصی
حجت الاسلام ملکوتی تبار ادامه داد: تمام تلاش سازمان این است که افرادی که به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی اعزام می شوند با این وظایف پنج گانه آشنا باشند و متخصص در امور فرهنگی و ارتباطی باشد و زبان کشور مقصد را بخوبی بدانند و افزون بر آن ملاحظات فرهنگی آن کشور را در نظر داشته باشند. و نیز بتواند از ظرفیت فرهنگی خارج از کشور برای استفاده در داخل بهره ببرد. در این سال های اخیر به اعزام چنین نیروهای متخصصی تلاش شده و به نتایج خوبی رسیده ایم.
وی گفت: قبل اعزام پروسه دوره های آشنایی با این امور برگزار می شود و هر سال که یک دوره تخصصی اجرا می شود در این دوره ها شرکت می کنند.
در پایان این نشست خبری حجت الاسلام ملکوتی تبار دقایقی را به پاسخ پرسش های خبرنگاران اختصاص داد و مسائلی همچون اقبال به فیلم و سینمای ایران در پاکستان و نیز ارتباطات فرهنگی با افغانستان، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بخش بین الملل پرداخت و از برگزاری نمایشگاه کتاب با عنوان قرآن و عترت در ماه رمضان گفت که سیزدهمین دوره آن می شود./۲۰۳/933/ب1