دنیا باید نردبانی برای آخرت باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله فاطمی نیا در جلسه مروری بر نهج البلاغه که در مسجد جامع ازگل برگزار شد، در شرح خطبه ۲۸ نهج البلاغه، گفت: در کلام معصومین(ع) باید دقت بسیار زیادی داشت، هیچ گاه از قرآن و ائمه و معصومین(ع) سخنان ناامید کننده به میان نیامده است و صحبت های آنها در قالب نصیحت و موعظه است.
وی در ادامه افزود: اگر معصومین(ع) در روایات می گویند وقت حساب مردم نزدیک شده به این دلیل نیست که بخواهند ما را مأیوس کنند. تمام این هشدارها برای این است که ما خود را به خودسازی و کمال برسانیم و بدانیم که زندگی دنیا محدود به چند وقتی بیش نیست و در این مدت باید چه کار هایی انجام دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا ابراز داشت: مضمار به زمان و مکانی می گویند که اسب را در آن زمان و مکان، برای مسابقه آماده می کنند؛ اول خوراک و آب زیاد به او می دهند و بعد از مدتی به تدریج آب و علف را کم میکنند تا لاغر شود و بتواند در میدان خوب بدود. ائمه(ع) نیز در واقع زندگی دنیا را به مضمار تشبیه کرده اند که فرصتی برای آماده ساختن و تربیت خود انسان است.
وی با بیان اینکه مسابقه همیشه برای رسیدن به یک نقطه مطلوب است، گفت: همه ما بهتر است بدانیم که چون بیشترین آفت و آسیب از ناحیه زبان است و از آنجایی که یکی از همین آمادگیها کشتن غضب است، باید زبان خود را برای مسابقه آخرت حاضر کنیم، جواب ندادن، خوش گمانی و صبر را باید با خود تمرین کنیم. اولین قدم را باید خودمان برداریم و انتظار داشته باشیم که دستمان را بگیرند که مصداق آن، آیه ایاک نعبد و ایاک نستعین است.
استاد برجسته حوزه گفت: اهل بیت ما را دلسرد نمی کنند ولی بعضی اوقات آرزوهایی در ما انسان ها وجود دارد که ارزش و مفهومی ندارد. دنیا باید نردبانی باشد برای آخرت؛ دنیا محلی است برای انجام کارهای خیر و باقیات الصالحات و توبه از گناهان، که هر کس تا قبل از ظهور اجلش، برای انجام آن ها فرصت دارد.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا در ادامه اظهار داشت: هر کس در روزگاری که می تواند کارهای خیر انجام دهد، کوتاهی کند عملش موجب ضررش است و برای او سودی ندارد و در آخرت افسوس خواهد خورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی انسان ها از عمر خود نهایت استفاده را می برند؛ بزرگانی چون سیّد رَضی، با اینکه عمر بسیار زیادی نداشتند ولی کتاب های زیادی تألیف کردند؛ برخی وقتی گرفتاری برای شان پیش می آید، نماز اول وقت می خوانند و کارهای خیر انجام می دهند و وقتی در طوفان بلاها قرار می گیرند، توبه و استغفار می کنند؛ باید در سختی و آسانی به خدا پناه ببریم و مطیعش باشیم./966/۲۰۲/ب2