سخاوت پدر و مادر به فرزند بالاترین مصداق کرامت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله روح الله قرهی تولیت مدرسه امام مهدی(عج)، در مراسمی که شب گذشته به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان در مهدیه قائم المنتظر(عج) برگزار شد، در شرح دعای ابوحمزه ثمالی گفت: یکی از خصوصیّات دعا، این است که انسان، به بهترین وجه به خدا وصل می شود، احساس قرب و نزدیکی کرده و احوالاتش دگرگون می شود. به همین علت نیز عارفان، دعا را قرآن صاعد می دانند.
وی در ادامه گفت: دعا از زبان معصوم(ع)، انسان را به خدا نزدیک و به چگونگی ارتباط با خدا آشنا می کند. ادعیه ای که معصومین(ع) بیان کرده اند، حال انسان را حال بندگی و انسان را به خدا متصل می کند.
تولیت مدرسه امام مهدی(عج) در باب کرم و عفو و بخشش ،گفت: کسی که بخواهد کرم خدا را درک کند، بیشتر اهل کرم می شود. یکی از خصوصیّات اهل سخاوت این است که نگاه به خوبی یا بدی طرف مقابلش نمی کند؛ چون کریم و سخاوتمند است، کار کریمانه خود را انجام می دهد و حتّی منتظر قدردانی نیست.
وی در ادامه بحث اخلاق کریمانه اظهار داشت: بر حسب روایات، کرامت، یک خُلق ذاتی است که در خوی بعضی افراد نهفته شده است؛ طوری که اگر کسی به او بدی کند، او بر اساس خُلق کریمانه اش می بخشد.
وی در اشاره به آیه «إقرأ و ربّک الاکرم»، گفت: پروردگار عالم، اکرم الاکرمین است؛ عفو، یکی از خصوصیّات بارز کریمان عالم است. کریم، خیلی زود از گناه خطاکار میگذرد ولی اگر کینهای باشد، لئیم است، نه کریم. ولی از آنجا که خداوند کینه ای نبوده و کریم مطلق است، به سرعت از گناهان انسان می گذرد.
آیت الله قرهی در بیان فخر و مباهات خداوند به ملائکه، به واسطه شب خیزی بندگانش، ابراز داشت: خداوند، به قدری ارحم الراحمین و عاشق بندگانش است که این ماه را بهانه ای برای بخشش آن ها و پر از خیرات و برکات نسبت به بندگانش قرار داده است.
وی همچنین در باب بیداری بندگان برای راز و نیاز شبانه، افزود: در روایت داریم که خداوند متعال به قدری بندگان و مخلوقاتش را دوست دارد و با آن ها کریمانه ترین رفتار را دارد که به ملائکه اش می گوید: ببینید، این ها بندگان من هستند، این ها همان کسانی هستند که شما فکر می کردید فراری هستند؛ از خواب شیرین بیدار شده و به درگاه من روی آوردند.
تولیت مدرسه امام مهدی(عج) با اشاره به فراز «فَإِنْ عَفَوْتَ فَخَيْرُ رَاحِم»، گفت: در این فراز انسان به خدا پناه برده و عفو خدا را می خواهد و می گوید اگر من را عذاب کنی، تو ظلم نکردی، خودم به خودم ظلم کردم، امّا چون کریم هستی، بنابراین زود می گذری و خوب عفو میکنی.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خدا مصداقش را مخصوصاً در انسانها قرار داد تا انسان ها نیز آن را درک کنند؛ بالاترین مصداق این مطلب، فرزند و پدر و مادر است که هر چند بار که فرزند خظا کند، باز هم پدر و مادر دلش برای فرزند می سوزد و او را می بخشد و این نمونه ای از رحمت و کرم خدا است که طعم آن را به انسان ها چشانده است./966/۲۰۲/ب2