تعلیم عفاف و حجاب از سنین کودکی آغاز شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه، ظهر امروز در مسجد کمرزرین اصفهان، با اشاره به رساله حقوق امام سجاد(ع) به موضوع حق غریزه جنسی انسان پرداخت و گفت: یکی از نعمتهای الهی تمایلات طبیعی انسان به جنس مخالف، زناشویی و ازدواج است که تمایل به همسرداری تکوینی هم هست و به عنوان یک امانت الهی و سرمایه زندگی بشر مطرح است و اگر این غریزه نبود بشریت منقرض شده بود و این عنایت الهی برای بقای بشریت.
وی در ادامه افزود: برای غریزه جنسی حد و مرزی وجود ندارد و تمامی ندارد ولی شرع مقدس و دستورات خداوند این غریزه جنسی را تنظیم و محدود کرده است، این غریزه را انسان حق ندارد هرکجا میخواهد استفاده کند، استفاده از این توانایی و غریزه باید طبق شرع باشد وگرنه استفاده خارج از حد و مرز آن انسان را تبدیل به حیوانات میکند، چرا که حیوانات هم از این غریزه برخوردار هستند.
عقل و شرع حکم میکند غریزه جنسی انسان کنترل شود
آیت الله ناصری، با اشاره به اهمیت ضابطهمند کردن و محدود کردن غریزه جنسی به دستورات شرعی، تصریح کرد: همین غریزه را نباتات هم دارند و همه آنها نیز از جفت و نر و ماده برخوردار هستند، باد عامل جفت گیری و تولید مثل نباتات است و موجب باروری گیاهان میشود و بین نوع گیاه هم تفاوتی نیست، قرآن نیز به این موضوع اشاره میکند.
استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه غریزه جنسی عقلا و شرعا باید محدود باشد، اظهار کرد: تمایل انسان به جنس مخالف از نظر عقل و شرع بدون حد و مرز نیست که انسان به سراغ هرکس میخواهد برود بلکه بنابر دستور شرع مقدس و عقل سلیم انسان باید بر اصول پایبند بوده و بنابر دستور شرع در رابطه با جنس مخالف باشد.
وی با اشاره به تأکیدات امام سجاد(ع) بر اهمیت رعایت دستورات شرع مقدس در استفاده از غریزه جنسی، عنوان کرد: انسان آزاد نیست بی بند و باری کند و هرکجا میخواهد از غریزه جنسی استفاده کند، عقل و شرع دستور به محدودیت انسان میدهد و ریشه و منبع عقل شرع هم یکی است و آن حکمت است، بنابر همین حکمت باید استفاده ما از غرائضمان مشروع و معقول باشد.
از بین رفتن حجاب موجب انحراف و فساد میشود
آیت الله ناصری با بیان اینکه آزادی بی قید و شرط صحیح نیست و باید بنابر شرع و عقل تبیین شود بر اهمیت حفظ حجاب توسط دانش آموزان تأکید کرد و گفت: اگر عفاف و حجاب در بین دانش آموزان و کودکان از بین برود قطعا دچار انحراف خواهند شد، خوانوادهها باید تعلیم و تربیت حجاب به فرزندان خود را از سنین کودکی آغاز کنند، دختران باید از بچگی حجاب را بیاموزند تا در سن تکلیف و بلوغ بتوانند اهمیت حفظ حجاب و عفاف را به درستی درک کنند و دچار مشکلات اخلاقی نشوند.
وی ادامه داد: ائمه معصومین (ع) بر اهمیت ازدواج بهنگام و در سن پایین دختران تأکید دارند چرا که این کار مانع فساد و تباهی آنها و رشد جامعه میشود، فرزندان نظیر درخت میوهای هستند که اگر به موقع و در زمان مناسب ازدواج نکنند ثمره و حاصل آنها از بین میرود، درس خواندن نباید بهانه دختران برای ازدواج نکردن باشد، بلکه ادامه تحصیل پس از ازدواج هم میتواند وجود داشته باشد.
استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه به موانع بسیار برای ازدواج آسان جوانان در سن پایین اشاره کرد و افزود: والدین باید حامی فرزندان خود باشند و اجازه ندهند مشکلات اقتصادی و معیشتی باعث شوند سن ازدواج بالا برود و در نتیجه جوانان دچار فساد و تباهی شوند، جوانی که ازدواج کند دیگر نیازی نیست کنترل شود که چه رفت و آمدهایی دارد و قطعا خودش خود را کنترل خواهد کرد و تا حد بسیار زیادی از فساد و گناه فاصله میگیرد.
مراقبت از عفاف و حجاب فرزند وظیفه والدین است
آیت الله ناصری با تأکید بر اهمیت کنترل فرزندان از سوی والدین، تصریح کرد: آیات بسیاری در قرآن کریم وجود دارد که بر مسأله عفاف و حجاب تأکید دارند و این وظیفه والدین به ویژه پدران است که حجاب زن و فرزند خود را مراقبت کنند و مانع بدحجابی آنها شوند. بسیاری از جشنها و مراسماتی که ما برای عروسیها و شادیها برگزار میکنیم سراسر فساد و گناه است و برای انسان حجاب درست میکند و موجب میشود دعای انسان اثر نداشته باشد.
وی با اشاره به اثر گناهان در فاصله گرفتن انسان از عبودیت و بندگی خداوند، اظهار کرد: انسان اگرچه با گناهانش از خداوند فاصله میگیرد ولی حق ندارد از رحمت و مغفرت خداوند مهربان مأیوس شود بلکه همیشه فرصت برای جبران وجود دارد و ما میتوانیم به در خانه خداوند برویم و اشتباهات و گناهان خود را جبران کنیم و با توبه موجب مغفرت و بخشش تمام گناهان خود بشویم.
استاد عرفان و اخلاق با اشاره به آیات قرآن مبنی بر اهمیت مراقبت مرد از زنان در عفاف و حجاب، خاطرنشان کرد: در شرع مقدس حتی به نحوه راه رفتن زنان و اهمیت رعایت شئون در راه رفتن اشاره شده است، انسان باید غیرت دینی داشته باشد و از اهل بیت(ع) در مسائل زندگی خود تبعیت کند، بهترین زمان برای تصمیم گرفتن به گناه نکردن و زندگی کردن بر مبنای دستورات شرع مقدس و اهل بیت(ع) همین ماه مبارک رمضان است./۲۰۱/۱۳۰۴/ب۱