۱۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۵۰۴۰۶۳

حوزه به کمک محیط زیست می آید

دانیالی فرهنگ سازی درباره مسائل زیست محیطی را ضروری دانست و گفت: در این راستا تفاهم نامه هایی را با مراکزو حوزوی از جمله حوزه های علمیه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز موضوع شناسی احکام فقهی داشتیم تا آموزش و فرهنگ سازی صورت گیرد.
سید رحمان دانیالی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید رحمان دانیالی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم امروز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم که در مصلای قدس برگزار شد، با گرامیداشت هفته محیط زیست گفت: منابع طبیعی سرمایه کشور هستند.

وی افزود: منابع طبیعی و خدماتی که در اختیار انسان قرار می دهند سرمایه به شمار می رود که در صورت کنار آمدن با طبیعت و انجام عمل مثبت و مؤثر می توانیم از این سرمایه بهترین استفاده را انجام دهیم بدون این که به آن آسیبی وارد کنیم.

دانیالی با بیان این که در صورت عدم توجه به این سرمایه الهی و خدادای قطعا شاهد بی مهری های از سوی طبیعت خواهیم بود، اظهار داشت: نمونه عینی بی مهری ها نسبت به دریاچه نمک و بهره برداری بی رویه از منابع آب های داخلی و زیر زمینی است.

وی ادامه داد: حدود 200 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور موجود است که متأسفانه در حوزه دریاچه نمک شدت بیشتری دارد، کار بزرگی که استان قم انجام داد برگزاری همایش ملی دریاچه نمک بود که در راستای شناسایی پتانسیل های موجود دریاچه نمک و اثرات بی توجه به آن صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان این که به ازای یک متر افت آب شیرین به واسطه بهره برداری بی رویه از منابع آبی حدود 40 متر پیش روی آب شور را داریم، ابراز داشت: نمونه عینی این مسأله در دشت های موجود دیده می شود.

وی عنوان کرد: از حدود 609 دشت شناسایی شده کشور بیش از نیمی از آنها ممنوعه است و وظیفه خود می دانیم که در حفاظت و حراست آن ها کوشاتر باشیم، حلقه مفقوده این جریان عدم استفاده از گردشگری طبیعی در منطقه است.

دانیالی خاطرنشان کرد: بهره برداری و درآمد حاصل از گردشگری طبیعی و اکو توریسم در آسیا یک درصد است، جاذبه گردشگری و اکوتوریسم در کشور ما بی نهایت است اما در آمد سالانه آن در سال 2013 حدود 5 صدم درصد بوده است.

وی اضافه کرد: بهره برداری ما حدود 134 میلیون دلار بوده است، در صورت افزایش امکان بهره برداری از گردشگری پایدار فرصت بسیار ویژه ای را خواهیم داشت که باید استفاده کرد، توجه به مسائل زیست محیطی امری ضروری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به مضرات عدم توجه به مسائل زیست محیطی گفت: یک هشتم مرگ و میر دنیا مربوط به آلودگی ها است و عامل 25 درصد بیماری هایی که در دنیا رخ می دهد مربوط به مسائل زیست محیطی می شود.

وی افزود: دین مبین اسلام توصیه های بسیاری نسبت به مسائل زیست محیطی کرده است اما متأسفانه مورد بی مهری قرار می گیرد، متأسفانه با وجود این که از نظر مسائل دینی و فرهنگی بسیار قوی هستیم اما حدود 35 میلیون تن دور ریز مواد غذایی در سال است، این میزان با نجات دادن 800 میلیون نفر از گرسنگان موجود در دنیا برابری می کند، امیدوارم نسبت به بهبود شرایط قدم برداریم.

دانیالی گفت:اگر هر ایرانی 10 عدد برنج دور ریز داشته باشد به ازای جمعیت روزانه 80 تن دورریز داریم که اگر جلوی این مسأله را بگیریم می توانیم موفقیت های خوبی داشته باشیم، در این راستا تفاهم نامه هایی را با مراکز دانشگاهی و حوزوی از جمله حوزه های علمیه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز موضوع شناسی احکام فقهی داشتیم امیدواریم در راستای آموزش و فرهنگ سازی قدم های مؤثرتری داشته باشیم./1323/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات