اعمال صالح باید در وقت مخصوص خود اقامه شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عباس فرازی نیا شامگاه دوشنبه در ادامه سلسله جلسات شرح ادعیه روزهای ماه مبارک رمضان که در محل صحن جامع رضوی بارگاه منور امام هشتم(ع) برگزار شد، به شرح دعای روز هفدهم این ماه مبارک پرداخت.
مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی گفت: به ما آموخته اند که در این روز از خداوند هدایتی را بخواهیم که به واسطه آن اعمال صالح انجام دهیم. عمل صالح عملی است که دو ویژگی داشته باشد؛ اولا سالم باشد و ثانیا به موقع انجام شود. پس عمل خوبی که در وقت خود انجام نشود، عمل صالح قلمداد نمی شود.
حجت الاسلام فرازی نیا خاطرنشان کرد: کسی که نماز صحیح خود را در بازه اول وقت اقامه کند، عمل صالح انجام داده اما کسی که یک نماز را صحیح بخواند اما آن را در بازه ای خارج از وقت نماز بخواند، نماز او قبول است اما عمل صالح محسوب نمی شود.
وی یادآور شد: بسیاری از رزمندگان پیرو مکتب اهلبیت(ع) در زمان سیدالشهدا(ع) در حوادثی که مرتبط با نهضت عاشورا بود، شهید شدند اما فقط شهدایی که در روز عاشورا در کربلا به شهادت رسیدند مقام و درجه ویژه دارند چون در همان زمانی به یاری سیدالشهدا(ع) شتافتند که درست بود. قیام جناب مختار، جناب زید و قیام توابین کارهای خوبی بود اما چون دیر هنگام بود، شامل اعمال صالح نشد.
مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به فرارسیدن لیالی قدر، به تبیین پیام های عبارت «واقض لی فیه حوائج و الآمال» از فرازهای دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: اگر ما پیش از ورود به شب های قدرآمرزیده شویم و حوائج ما نیز مورد عنایت پروردگار قرار گیرد، در این شب ها فقط به عشق امام زمان(عج) زیر سایه قرآن خواهیم نشست و تمام هم و غم ما ظهور ایشان خواهد بود.
حجت الاسلام فرازی نیا سپس به تشریح عبارت « یا من لا یَحْتاجُ الى التّفْسیر والسؤال» پرداخت و اظهار کرد: خداوند کسی است که احتیاج به تفسیر ندارد و از وضعیت بندگان خود مطلع است اما چون خود خداوند فرموده است «ادعونی استجب لکم»، بر ما لازم است که دعا کنیم و از او بخواهیم که توفیقات ما را در مسیر بندگی اش صد افزون بگرداند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت مغتنم شمردن فرصت زیارت امام هشتم(ع) تأکید کرد و گفت: زیارت محصول مودت و محبت و عشق خالصانه به اهل بیت(ع) است. در روایتی که به ساحت مقدس امام باقر(ع) منسوب است، ایشان می فرمایند «ای شیعیان، محبت خود به ما اهلبیت را کم نشمارید که این محبت و مودت مصداق باقیات الصالحات است.»/203/820/ب1