احکام وضو/ حکم فقهی وضو با آب غصبی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید جعفر ربانی، کارشناس فقهی آستان مقدس حضرت معصومه(س) امروز در شبستان امام خمینی(ره) با اشاره به احکام فقهی وضو گفت: اگر کسی وضو گرفته باشد و در حال حاضر نداند که وضویش باطل شده یا صحیح است بنا را بر پاکی و درستی وضو قرار می دهد و نماز می خواند.
وی افزود: بنابراین کسی که قبلا یقین داشته وضو دارد چه در میان نماز و چه پس از نماز در درستی وضوی خود شک کند نمازش صحیح است و همانطور که بیان شد بنا را بر پاکی می گذارد.
کارشناس فقهی آستان مقدس حضرت معصومه(س) تصریح کرد: اما اگر کسی قبلا وضو نگرفته است و بعدا شک کرد که وضو گرفته اگر قبل از نماز این شک به سراغ او بیاید باید وضو گرفته و بعد نماز خود را بخواند.
حجت الاسلام ربانی اظهار کرد: اگر در میان نماز نیز این شک برای فرد ایجاد شد باید نماز خود را تمام کند و وضو بگیرد و دوباره نماز بخواند.
وی افزود: اگر این شک در پایان نماز برای فرد ایجاد شد نمازی که خوانده صحیح است ولی برای نماز بعدی مثلا نماز عصر باید وضو گرفته و نماز خود را بخواند.
کارشناس فقهی آستان مقدس حضرت معصومه(س) تصریح کرد: همچنین در نماز باید تربیت وضو رعایت شده و وضو را به همان شکلی که بیان شده انجام داد و فاصله انداختن در میان وضو جایز نبوده و باید اعضای وضو را به همان تربیتی که بیان شده شست.
حجت الاسلام ربانی با تأکید بر اینکه در روایت ها توصیه شده که وضو باید با آب کم باشد و نباید در هنگام وضو آب اسراف شود، ادامه داد: رسول خدا(ص) می فرمایند که اسراف کاران از امت من نیستند بنابراین در وضو صرف جویی در مصرف آب نیز باید رعایت شود.
وی افزود: باید دقت کرد که آب وضو باید پاک باشد و با هر آبی نمی توان وضو گرفت و در مساجد و هیأت های مذهبی نیز تنها با آبی می توان وضو گرفت که بدانیم برای وضو اختصاص داده شده است و الا وضو گرفتن با آب غصبی وضوی انسان را باطل می کند.
کارشناس فقهی آستان مقدس حضرت معصومه(س) یادآور شد: قبل از وضو گرفتن باید اعضای وضو را از نجاست پاک کرد و موانع روی پوست را برطرف ساخت زیرا با عضو نجس و مانع روی پوست وضو گرفتن صحیح است و برای درست بودن یک وضو تمامی شرایطی که بیان شد باید رعایت شود تا وضو صحیح باشد و بتوان با آن نماز خواند./968/پ۲۰۲/ی