۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۴
کد خبر: ۵۱۲۹۴۰

رصد و پایش اسناد فناوری‌های ملی در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع

جلسه ۹۵ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
نقشه جامع علمی کشور

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل  از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 95 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور  به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

دکتر منصور کبگانیان، دبیر  ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تشریح دستور این جلسه گفت: با توجه به رصد و پایش روند اجرای تمام اسناد مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی با شاخص‌های تعیین‌شده در این اسناد و با نظر به این که این گزارش‌ها بایستی هر ساله به مقام معظم رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، رؤسای محترم سه قوه ارائه شود، در جلسه امروز ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گزارشی در خصوص پیشرفت اجرای سند جامع توسعه هوافضای کشور در بخش فضایی ارائه شد.

وی  با اشاره به سه بخش اصلی سند جامع توسعه هوافضای کشور، یعنی بخش هوانوردی، بخش دفاعی و بخش فضایی، افزود: علاوه بر گزارش امروز که مربوط به بخش فضایی بود و توسط آقای دکتر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی  ارائه شد، گزارش مربوط به بخش هوایی و هوانوردی نیز پیش از این در شورای ستاد ارائه شده و گزارش بخش دفاعی نیز که آماده شده در آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  با اشاره به جایگاه مهم دانش و فناوری فضایی در سطح ملی و بین المللی، ادامه داد: در جلسه امروز تمام مسئولین این حوزه حضور داشتند.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اعلام این مطلب که کشور ما در زمینه مقالات و ارجاعات در حوزه هوافضا دارای رتبه 15 در جهان است، گفت: نکته قابل توجه در این خصوص آن است که در این رتبه‌بندی بسیاری از کشورهای مهم در رده‌های بعد از کشور ما قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه با اشاره به نکات طرح شده در گزارش ارائه شده در جلسه، افزود: در جلسه امروز در رابطه با هر یک از وظائف تعیین شده در بخش فضایی سند جامع توسعه هوا فضا مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گزارش لازم ارائه شد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: تأمین ماهواره‌های مخابراتی ملی و توسعه بومی ماهواره، توسعه خدمات موقعیت‌یابی با سامانه‌های جهانی، تأمین ماهواره سنجشی ملی و توسعه بومی ماهواره سنجشی ملی، توسعه ماهواره‌برها یا موشک‌های حامل ماهواره و مراقبت‌های فضایی از اصلی‌ترین این وظائف  این نهادها است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مراقبت‌های فضایی گستره وسیع و متنوعی از نیازهای کشور را در برمی‌گیرد و این بخش شامل مواردی همچون نقشه‌برداری، مطالعات کشاورزی، شناخت و کشف معادن، هواشناسی، بانکداری و مسائل دفاعی است.

وی افزود: بنا به گزارش ارائه شده هم اکنون بیش از 20 کاربرد مشخص این بخش در مرکز ملی فضایی در حال پیگیری است که در صورت تحقق اهداف تعیین شده در این بخش‌ها، تأثیرات بسیار مثبتی را در اقتصاد کشور خواهد داشت.

دکتر کبگانیان با اشاره به این مطلب که متولی هر بخش مشخص شده است، ادامه داد: وظیفه سیاستگذاری و هماهنگی اقدامات در این زمینه به عهده مرکز ملی فضایی است و گزارش اقدامات  هر دستگاه هم در شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه خواهد شد.

دبیر  ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به یکی از اهداف کلان تعیین شده در بخش فضایی، گفت: از جمله اهداف تعیین شده در سند برقراری ارتباط میان قرآن و مفاهیم موجود در متون دینی با مباحث مطرح در حوزه فضا و کیهان‌شناسی است که بایستی به شناخت عظمت و نظم حاکم بر جهان و پی بردن به حکمت و قدرت خالق هستی منجر شود.

وی ضمن تأکید بر اهمیت این هدف، افزود: با وجود بودجه کمی که به این هدف اختصاص داده شده، اما بر اساس گزارش ارائه شده خوشبختانه پروژه‌هایی با همکاری حوزه علمیه و دانشمندان علوم انسانیتعریف شده است و ما مطمئن هستیم که به پشتوانه چنین پژوهش‌هایی، نگرشی که ما می‌توانیم در این زمینه مطرح کنیم بسیار با نگرش کشورهای صنعتی فعال در این حوزه متفاوت خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: با توجه به وجود برخی نگرانی‌ها در رابطه با اندک بودن بودجه بخش فضایی و اندک‌تر بودن تخصیص‌های صورت گرفته، از سوی اعضای جلسه در این خصوص ابراز نگرانی جدی وجود داشت و با وجود ارائه ارقام در گزارش، درخواست شد تا بررسی دقیق‌تری در این خصوص صورت بگیرد تا در صورت وجود آسیب جدی در این زمینه، این موضوع نیز در گزارش نهایی مورد توجه و مطالبه قرار گیرد.

دکتر کبگانیان در پایان نیز با اشاره به موضوع دیگر مطرح شده در جلسه امروز شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، از ارائه گزارشی در خصوص وضعیت مستندات علمی کشور بین سال‌های 2012 تا 2016 و مقایسه با برخی از کشورهای جهان و منطقه خبر داد./۹۹۸/د۱۰۲/س

 

 

ارسال نظرات