۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷
کد خبر: ۵۱۷۳۴۰

صد و ششمین شماره فصلنامه رسانه منتشر شد

دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها ، صد و ششمین شماره فصلنامه علمی-ترویجی رسانه، ویژه بهار ۱۳۹۶ را منتشر شد.
فصلنامه رسانه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،  دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها، صد و ششمین شماره فصلنامه علمی-ترویجی رسانه، ویژه بهار 1396 را منتشر کرد.

در این شماره از فصلنامه رسانه هفت عنوان مقاله تخصصی از سوی پژوهشگران حوزه ارتباطات و رسانه منتشر شده و در آن موضوعاتی چون: الگوی مطلوب برنامه‌های دینی تلویزیون ایران، تنوع فرهنگی در رسانه، رسانه و دین، نقش ارتباطات گرافیکی در جذب مخاطبان روابط‌عمومی، چالش‌های شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه و... مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

مشروح نشست «نقش رسانه‌ها در گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی» که سوم بهمن ماه 1395 از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها برگزار شده نیز از دیگر مطالبی است که در این شماره به چاپ رسیده است.

فهرست گزیده مقالات ارتباطات ارتباطات جمعی در مطبوعات بخش پایانی فصلنامه را به خود اختصاص داده که به کوشش شیرین‌الادینی، میترا پورقبادی و هما خراسانی از مطبوعات کشور گردآوری شده است.

موضوع مقالات این شماره از فصلنامه رسانه عبارتند از:

 به سوی تدوین الگوی مطلوب برنامه‌های دینی تلویزیون ایران

مهدخت بروجردی علوی و الهام سادات حسینی

مقاله نخست فصلنامه رسانه در پاسخ به این سؤال است که چگونه می‌توان در عرصه رسانه اخلاق و ارزش‌های دینی را رعایت کرد و صادقانه به نشر و تبلیغ دین پرداخت. در این تحقیق با هدف شناسایی نقاط اشتراک و افتراق دیدگاه دو گروه علمی و اجرایی دین و رسانه به ارزیابی نظرات استادان ارتباطات و کارشناسان صدا و سیما در خصوص چگونگی حضور دین در رسانه ملی و ویژگی‌های یک برنامه دینی تلویزیونی می‌پردازد.

«تنوع فرهنگی در رسانه» با تأکید بر تنوع نوشتاری در رسانه‌های برخط

 فرزانه بازیار

این پژوهش به بررسی رویکرد تنوع‌های زبانی (با تأکید بر زبان‌های قومی ایران) در رسانه‌های برخط می‌پردازد و تلاش شده است تا زبان نوشتاری رسانه‌های خبری دارای مجوز و تعداد زبان‌های قومی آنان مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

جامعه آماری این تحقیق را 33 خبرگزاری و 77 سایت خبری فعال کشور تشکیل می‌دهد که با تأکید بر دو زبان قومی کردی و آذری صورت گرفته است.

 رسانه و دین؛ بررسی آثار و کارکردهای نمایش مناسک دینی در رسانه‌ها

 زهرا ماهر و زهرا سادات کشاورز

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میان دین و رسانه‌های مدرن با استفاده از رویکرد تاریخی، جامعه‌شناسی و فلسفی در قالب روش کتابخانه‌ای است.

موضوع اساسی در این تحقیق این است که آیا رسانه‌ها صرفاً ماهیتی ابزاری دارند و وسیله‌ای برای دین‌زدایی از جامعه‌اند و یا وسایلی خنثی هستند که می‌توانند در خدمت دین قرار گیرند.

نقش ارتباطات گرافیکی در جذب مخاطبان روابط‌ عمومی فرمانداری شهرستان بهارستان 

محمدجواد محسن‌زاده

این تحقیق به‌صورت توصیفی و پیمایشی انجام شده است و جامعه آماری آن شامل 256 نفر از کارمندان فرمانداری شهرستان بهارستان، اعضای شورای هماهنگی روابط‌عمومی اداره‌های شهرستان بهارستان و ارباب‌رجوع مراجعه‌کننده به فرمانداری است.

رابطه بین میزان رضایت نوجوانان کرجی از فضاهای شهری با گذران اوقات فراغت آنها در شبکه‌های اجتماعی مجازی 

میترا حبیبی و فائزه بهنامی‌فرد

پژوهش حاضر با نگاهی متفاوت و جامعه‌شناسانه نسبت به سایر پژوهش‌ها به بررسی عوامل مؤثر در گرایش نوجوانان به گذراندن اوقات فراغت خود در فضاهای شهری و میزان حضور آنان در شبکه‌های مجازی می‌پردازد.

در این نوشتار تلاش شده است تا در تمایز با پژوهش‌های پیشین ضمن داشتن رویکرد کمی و استفاده از آزمون‌ها و مدل‌های آماری معتبر، با نگاهی متفاوت به این مسئله پرداخته شود.

 مطالعه کیفی چالش‌های شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه در زندگی کاربران

 آذر قلی‌زاده و عباس زمانی

رشد روزافزون استفاده از دستگاه‌های تلفن‌های همراه و تغییرات فرهنگی آن به اندازه‌ای است که نمی‌توان از پیامدهای منفی آن به راحتی چشم پوشید. این موضوع نگرانی‌های زیادی را برای خانواده‌ها و مسئولان در ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و حتی سیاسی به‌وجود آورده است. آگاهی از این چالش‌ها و  تهدیدها ضمن کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند امکان استفاده بهینه از فناوری‌های نوین را فراهم و مسیر برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری فرهنگی را برای متولیان هموارتر ‌کند.

این تحقیق با استفاده از روش پژوهش کیفی با رویکرد پدیدارشناسی به مطالعه کیفی چالش‌های شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه در زندگی کاربران می‌پردازد.

بررسی رابطه بین "مصرف رسانه" و "هویت ملی" از دیدگاه جوانان 29 -15 ساله شهر یزد در سال 1394

سیدعلیرضا افشانی و سیدمحمد موسوی‌ ندوشن

هویت ملی در هر جامعه‌ای به ابعاد سازنده و وضعیت آن بستگی دارد. یکی از ابزارهای مؤثر بر هویت ملی در هر جامعه‌ای رسانه‌ها هستند. رسانه‌ها می‌توانند بر هویت هر فرد تأثیر بگذارند و به تبع آن هویت جمعی را تغییر دهند و هویت جدیدی ایجاد کنند.

این پژوهش با هدف شناسایی رابطه بین استفاده از رسانه‌‌ها و هویت ملی جوانان انجام شده و در بخش مبانی نظری پژوهش از نظریه استفاده و رضایت‌مندی، نظریه خشنودی و نظریه کاشت استفاده شده است./۹۹۸/ ن ۶۰۴/ ش

ارسال نظرات
captcha