۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۹
کد خبر: ۵۱۸۴۵۲
مدیرکل صداوسیمای مرکز خوزستان:

ترویج فرهنگ دفاع مقدس رسالت مهم رسانه ملی است

مدیرکل صداوسیمای مرکز خوزستان در پیامی که مناسبت سالروز بازگشت آزادگان به میهن صادر کرد، گفت: انتقال فرهنگ غنی و ماندگار دفاع  مقدس و مقوله بازگشت آزادگان به میهن رسالت مهم رسانه ملی است.
رحیمی

به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، مسلم رحیمی، مدیر کل صداوسیمای مرکز خوزستان با صدور پیامی، بازگشت آزادگان را به میهمن گرامی داشت.

متن پیام به شرح زیر است:

روز پیوند اشکها و لبخندها

امام خمینی(ره): اگر روزی اسراء برگشتند و من نبودم، سلام مرا به آنها برسانید و بگویید خمینی به فکرتان بود.

روز 26 مرداد 1369، ميهن اسلامي شاهد حضور عزيزاني بود که پس از سال‌ها اسارت در زندان‌هاي مخوف رژيم بعثي صدام، قدم به خاک پاک ميهن اسلامي خود مي‌گذاشتند. بی تردید این روز يکي از خاطره‌انگيز‌ترين روزهاي تاريخ انقلاب اسلامي است که شاهد حضور و آزادي مرداني بود که در راه عهد و پيماني که با خدا بسته بودند، مجاهدت و استقامت ورزيدند و آنها توانستند در سال‌هاي زجر و شکنجه، با وجود درد و بيماري جسمي،  با صلابت و اعتقاد راسخ، رشادت و سلحشوری ملت بزرگ و پرافتخار ایران را نمایندگی نمایند و پس بازگشت به میهن اسلامي در صحنه‌هاي مختلف اجتماعي، سرمشق و نمونه‌اي ماندگار در همه ی عرصه ها باشند.

*مرز خسروی پذیرای نخستین گروه یک هزار نفری

نخستین گروه اسرای ایرانی یک هزار نفر بودند در حالی که روز 26مرداد  از طریق مرز خسروی و با استقبال گرم و پرشور همرزمان و اقشار مختلف مردم وارد کشورمان شدند تا اولین گام مبادله اسرا میان دو کشور ایران و رژیم بعث عراق  برداشته شود.

در این روز اشک ها و لبخندها با هم عجین شده بود تا انتظار یعقوبیان را به وصال یوسف ها پیوند دهند و در این میان چه دیدنی بود سجده شکری که آزدگان با ورود به کشور بر خاک میهن در مرز خسروی به جای آوردند و چه زیبا بود تجسم حضور فرزندان وطن در آغوش سرزمینی که غیرتش آوازه جهان و جهانیان شده بود.

امام صادق(ع) فرمودند 
آزاده در همه حال آزاده است. اگر بلا و سختی به او رسد، شکیبایی ورزد و اگر مصیبت ها بر سرش فرو ریزند، او را نشکنند، هرچند به اسیری افتد و مقهور شود و آسایش را از دست نهد و به سختی و تنگ دستی افتد.

دراین میان نبود مراد ومقتدای بزرگ ومعمار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) ضایعه ای دردناک بودکه سینه های مالامال از شوق آزادگان عزیز را  می فشرد. 

در 26 مرداد 1369، ميهن اسلامى، شاهد حضور کبوتران سبک‌بالي بود که پس از سال‌ها اسارت قدم به خاک پاک میهن اسلامی گذاشتند و اینگونه بود که  کبوتران از بند رسته به آغوش گرم ملت خود بازگشتند/ميهن اسلامى، چراغاني بود و شعف و سروري وصف‌ناپذير از حضور اين رسولان انقلاب و جنگ، سراسر ايران را فرا گرفته بود.

آزادگان به محض ورود، بر خاک وطن بوسه زدند؛ سرزميني که قدم به قدم آن با خون بهترين فرزندان اين ملت تطهير شده بود.
آزادگانی که درس آزادگی را از امام حسین(ع) آموختند و همه سختی‌ها و شکنجه های اسارت نتوانست خللی در روحیه آنها ایجاد کند، عشق به اسلام و انقلاب و عشق به امام و معنویت عاملی بود تا مقابل شکنجه‌های جسمی و روحی دشمن استقامت کنند و سختی‌ها و مرارت ها نتواند هیچ خللی در روحیه آزادگی آنان وارد نماید.

زمان ورود آزادگان به وطن آن‏قدر شورآفرین بود که هیچ تقویمی نمی‌تواند شکوه آن روز را در خود ثبت کند،مردان عملیات خیبروکربلا و بیت المقدس اینک سرفراز ار همه سال های اسارت و تحمل دوری به میهن بازگشته بودند،روزی که باید از آن به عنوان تولد دوباره فرزندان وطن از پس آزمون سخت اسارت یاد کرد،آری فرزندان امام روح الله در بازگشت به وطن  غم فراغ امام را با دیدار جمال نورانی ولی امر مسلمین تسلی بخشیدند و با بیعت با ولی خویش و تجدید میثاق با آرمان های امام راحل عظیم الشان بر مسیر تابناک ایستادگی خویش پای فشردند و این پیوند هر روز بیش از پیش عمیق تر و مستحکم تر شده است.

آزادگان ما، وارثان شهیدان اند و ماندند تا نامشان را گرامی و راهشان را ادامه دهند، این یادگاران دفاع مقدس و روزهای آتش و خون، با گام های مطمئن و دل های سرشار از عشق و ایمان به خدا و وطن، برای رسیدن به قلّه های فتح و ظفر ایستاده اند؛ پس ما نیز باید صبوری شان را ارج نهیم و پای غفلت بر آن نگذاریم.

انتقال این فرهنگ غنی و ماندگار ، رسالت بزرگ ما خادمان ملت در رسانه ملی است و در این راستا هرچه خلاقیت و هنر و فناوری بکار گرفته شود جای دارد و نظام اسلامی نیز باید از همه امکانات موجود در راه ثبت این حرکت ارزشی فرهنگی بهره برداری کند، تا اثر مجاهدت و مقاومت وصف ناپذیر این رسولان انقلاب، به صورت فرهنگ مصوّر و مکتوب و به مثابه کلید راه هدایت برای نسل آینده و همه بیداردلان و آزادگان جهان محفوظ بماند.

ضرورت دیگر، چاره اندیشی در ترویج این فرهنگ در جامعه است و تأثیرپذیری فرهنگ شهر از فرهنگ جبهه و جنگ مقاومت در اسارت.

عصر 27 مردادماه 69 ساعتی به یاد ماندنی و منظره ای فراموش ناشدنی بود. چشم ها سخن می گفت، اما زبان ها ساکت و آرام بود. دست ها بالاجبار گشوده می شد و یار و رفیق تنهایی ها و شریک لحظه های غم و اندوه را به آغوش می کشید.

*آزادگان درکلام رهبران خود

امام راحل چه زیبا و شایسته در توصیف فرزندان خود فرموده اند: اسرا در چنگال دژخیمان خود سرود آزادی اند و آزادگان جهان آن را زمزمه می کنند.

آری، آنان نه تنها اسیر نبودند؛ بلکه آن ها دور از هرگونه وابستگی ها و دل بستگی ها بودند و ندای آزادمردی را به گوش همه جهانیان رساندند

مقام معظم رهبری نیز در وصف این دریادلان چنین می فرمایند: سازندگی زندان و اسارت، سازندگی مخصوصی است آن را در جای دیگر نمی شود پیدا کرد، و نیز در جای دیگری فرموده اند: صبر و استقامت شما به اسلام آبرو بخشید./۹۴۵۳/د102/ب1
سراپا اگر زرد و پژمرده ایم
ولی دل به پاییز نسپرده ایم
چو گلدان خالی لب پنجره
پر از خاطرات تَرَک خورده ایم
اگر داغ دل بود، ما دیده ایم
اگر خون دل بود، ما خورده ایم
اگر دل، دلیل است، آورده ایم
اگر داغ، شرط است، ما برده ایم
اگر دشنه دشمنان، گردنیم
اگر خنجر دوستان، گُرده ایم
گواهی بخواهید، اینک گواه
همین زخمی هایی که نشمرده ایم
دلی سربلند و سری سر به زیر
از این دست، عمری به سر برده ایم

ارسال نظرات