یک امام جماعت، پیامبر مسجد و محله است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، حجتالاسلام سید مهدی طباطبایی با اشاره به شاخصههای یک مسجد مطلوب و موفق، گفت: مساجد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ابعاد نماز، بیان عقاید، اخلاق و احکام و دستورات دین برای مردم فعال بودند و تا حدودی کارکرد مساجد مطلوب را دارا بودند.
وی بیان کرد: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تقویت کارکرد سیاسی مساجد بودیم به گونهای که مساجد در آن دوران نقش هدایتگری و روشنگری برای مردم را داشتند که منجر به پیروزی انقلاب شد، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم با ایجاد صندوقهای تعاونی و قرضالحسنه و ایجاد پایگاههای بسیج در بخش فرهنگی، اقتصادی و فرهنگی و ورزشی فعال شدند و در واقع مساجد در تمام ابعاد جامعیت یافتند.
این استاد اخلاق، اظهار کرد: امروز ائمه جماعات مساجد هر چقدر در راستای ارتقای اخلاق مردم جامعه تلاش کنند، بیشتر زمینهساز گرایش مردم به معنویت و مساجد میشوند.
طباطبایی با اشاره به شیوه برخورد و مواجهه امام مسجد با مردم محله و فراهم کردن حضور آنان در مساجد، گفت: امام جماعت، به عنوان مدیر طبیعی مسجد باید بر اساس نیاز مردم منطقه و محله به مخاطبان تغذیه فکری ارائه دهد.
وی خاطر نشان کرد: منطقهای که در اطراف مسجد آن افراد محروم و نیازمند بسیاری زندگی میکنند، لازم است امام جماعت آن رسیدگی به محرومین منطقه را در اولویت قرار دهد و در صورتی که مسجد وی در منطقه مرفه نشین واقع شده و از طرفی انحرافات اجتماعی و اخلاقی در آن زیاد است، اهتمام به رشد فضایل اخلاقی مردم در اولویت امام جماعت قرار گیرد.
این استاد اخلاق با اشاره به اینکه امام جماعت پیامبر مسجد و مردم محله است، خاطر نشان کرد: خداوند به پیامبر اسلام (ص) فرموده است "به لطف خدا تو با مردم نرمش داشتى و اگر آدمى خشن و تندخو بودى مردم از گرد تو پراكنده میشدند"، بر این اساس امام جماعت مسجد هم باید در مواجه با مردم مصداق این رفتار پیامبر باشد.
طباطبایی اظهار کرد: اینکه امام جماعت، مسجد را پاتوق جریانات سیاسی کند و مباحث سیاسی و جناحی را در آن مطرح کند، خود میتواند عامل مهمی در عدم رفت و آمد مردم به این خانههای خدا باشد، اگر چه تقویت کارکرد سیاسی مساجد و آگاهی بخشی به مردم از مسایل و مباحث سیاسی روز جامعه باید مورد توجه باشد اما این موضوع نباید به معنای طرفداری از جریانات و گروههای سیاسی باشد./۱۳۲۵//۱۰۲/خ