لزوم تدوین و ایجاد درس فناوری کوانتومی در مقطع کارشناسی ارشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، علي اكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي در حاشيه اولين همايش كوانتومي كه صبح امروز در سازمان انرژي اتمي برگزار شد در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات آمريكا و خانم هيلي در سفر به وين و اظهار نظرات آنها، گفت: دكتر ظريف در رابطه با اين اظهارات نامه نوشتند و پاسخ آنها را دادند.
وي در مورد حضور ايران در عرصه كوانتوم نيز ادامه داد: امروز اولين همايش فناوري كوانتومي در كشور برگزار شد كه براساس آن افرادي را از مراكز علمي مختلف داشتيم، اين فناوري به عنوان فناوري قرن٢١ نام گرفته است، به عبارت ديگر با توجه به اين فناوري قرن ٢١ شكل ديگري را به خود خواهد گرفت، زيرا اين فناوري در تمام عرصه ها همچون سلامت، بيولوژي، اطلاعات و ارتباطات، محاسبات و... حضور پيدا خواهد كرد.
رييس سازمان انرژي اتمي تأكيد كرد: با اين فناوري سرعت محاسبات به قدري افزايش خواهد داشت كه شما در آينده با يك سوپر كامپيوتر مواجه خواهيد بود، همچنين در عرصه حسگرها نيز اين تكنولوژي تا فاصله ١٧ اعشار را محاسبه خواهد كرد، براي نمونه اگر بخواهيم ثقل زمين را اندازه گيري كنيم با يك هلي كوپتر و اين تكنولوژي مي توان نقطه هاي ثقل زمين را اندازه گيري و سپس كار اكتشافات را انجام داد.
صالحي يادآور شد: ما يك پژوهشكده اي به نام پژوهشكده فوتونيك و فناوري كوانتومي را در سازمان انرژي اتمي داير كرده ايم، براي ورود به اين عرصه اولين قدم ما از نظر آزمايشگاهي بايد در اين زمينه اين باشد كه بتوانيم فوتون ها و الكترون هاي ديگر را با هم درهم تنيده كنيم به اين معنا كه اگر يك فوتون در دونقطه متفاوت باشند در صورت هراتفاقي براي يك فوتون ديگر فوتون هم متوجه مي شود و فاصله در اينجا مطرح نيست.
وي افزود: در ارتباطات هم اين فناوري به خوبي عمل مي كند، براي مثال اطلاعات رمزنگاري در اين فناوري وجود دارد و در مسائل نظامي وقتي ارتباطاتي برقرار شود كسي نمي خواهد اطلاعاتش را كسي پيدا كند از اين رو اين فناوري قدرت رمزگزاري را دارد كه كامپيوترهاي هوشمند امروز نمي تواند اين كار را انجام دهد.
معاون رييس جمهور ادامه داد: امروز چين ماهواره مخابراتي خود با اين تكنولوژي را به فضا فرستاد، ما عقب نيستيم و امروز مي توانيم دانشجويان زيادي را تربيت كنيم، با وزارت علوم ارتباط گرفته ايم تا تدوين درس فناوري كوانتومي در مقطع كارشناسي ارشد ايجاد شود و بتوانيم دانشجوياني را در اين عرصه پرورش دهيم تا به اين فناوري سرعت بخشيده شود، ما با دانشگاهي كردن اين فناوري قدري انسجام بيشتربه اين موضوع خواهيم بخشيد.
رييس سازمان انرژي اتمي بيان كرد: همانگونه كه فناوري نانو چندين سال پيش مورد توجه قرار گرفت و امروز اين رشته جا افتاده است به فناوري كوانتومي هم بايد به موقع پرداخت تا همگام با خيلي از كشورها پيش بريم تا عقب نمانيم، اميد است دولت حمايت هاي لازم را از ين مسأله داشته باشد، البته رييس جمهور بر روي ابتكارات و ابداعات و پرورش دانشمندان تاكيد كرده و همچنين مقام معظم رهبري بروي تمدن اسلامي ايراني نيز تاكيد داشتند و با عملكرد درست در اين زمينه و حمايت هاي لازم مي روانيم شتاب زيادي در اين عرصه داشته باشيم.
صالحي در مورد آزمايش فوتون هم بيان داشت: اين آزمايش اولين اقدام ما در عرصه اين تكوولوژي نيست و ما در حال انجام كارهاي زيادي هستيم، آزمايش فوتون اساسي ترين قدم در اين فناوري است كه مقدمات اين آزمايش فراهم شده و تجهيزات و دانش اين آزمايش در حال آماده سازي است و اميد است در آينده نزيدك بتوانيم اين كار را انجام دهيم.
وي در مورد همكاري ايران با كلوب يورو اتم هم اظهار كرد: ما در اين زمينه با طرف اروپايي خود نيز صحبت كرده و علاقه مندي هاي خود را اعلام كرده و درصدد هستيم همكاري هاي لازم را در اين فناوري داشته باشيم، يورو اتم در مورد تكنولوژي هاي پيشرفته تحقيقات را انجام مي دهد كه مجموعه اي از كشورهاي اروپايي را به هم وصل مي كند و قرار است ايران هم از مزايا اين كلوب يورو اتم استفاده كند.
معاون رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه آيا در حيطه آژانس هست كه از مراكز نظامي ايران بازرسي كند، گفت: امروز به دنبال ايجاد خدشه در برجام هستند و سعي دارند ايران را تحريك كنند تا وادار به انجام تصميماتي شود كه بهانه هاي مورد نظر را براي آنها فراهم كند تا رو به جلو حركت كنند.
رييس سازمان انرژي اتمي يادآور شد: هيأت نظارت بر برجام با دقت تمام اقدامات طرف مقابل را رصد مي كند، البته تنها آمريكا است كه در خلاف برجام گام هايي را بر مي دارد، امروز آمريكا موضع گيري هايي را براي مصارف داخلي خود مي گيرد، در حال حاضر دولت جديد آمريكا در يك سردرگمي استراتژيك سياسي قرار دارد، در واقع براي اولين بار در آمريكا يك حالت حيران و تحير سياسي ديده مي شود.
صالحي تأكيد كرد: عده اي كه در منطقه علاقه مند هستند كه اين موضوع را تشديد كنند در واقع اين آشفتگي آمريكا را افزايش مي دهند، به نظر ما اين آشفتگي بيش از اينكه به ايران لطمه اي وارد كند خود آمريكا را متضرر مي نمايد، ما اين اطمينان را مي دهيم كه با درايت و هوشمندي و همچنين در نظر گرفتن تمام ملاحظات واكنش مورد نظر را نشان دهيم، ما به اين راحتي واكنش احساساتي و برخواسته از احساس را نشان نخواهيم داد و قطعا يك واكنش مطالعه شده و دقيق را خواهيم داشت.
معاون رييس جمهور ادامه داد: آمريكا در حال حاضر اقدامات خود را انجام مي دهد و ما نيز براي تمام سناريوهاي آمريكا پيش بيني های لازم را انجام داده ايم، اميدواريم آمريكا سر عقل آمده و بيش از اين موضوع را بغرنج نكند، برجام به آساني به دست نيامده است كه بخواهيم به راحتي آن را از دست بدهيم و ناراحتي آمريكا براي مذاكره دوباره اين است كه اهل فن مي دانند در برجام چه گذشته است.
رييس سازمان انرژي اتمي اضافه كرد: اگر برجام هدف آنها را برآورده كرد و صنعت هسته اي ما را متوقف كرده است و صنعت هسته اي پيچ و مهره هايش باز شده است پس چرا آنقدر كارشكني مي كنند، پس بدانيد كه موضوعاتي است كه زمان و تاريخ نشان خواهد داد چه دستاورد بزرگي را برجام داشته كه يكي از آنها مربوط به همين فناوري كوانتوم مي شود.
صالحي در مورد مجمع ٥+١ كه به زودي برگزار خواهد شد و اقدامات ايران در برقراري جلسات يا وزاري خارجه اين كشورها نيز گفت: بنده احساس مي كنم دكتر ظريف در اين مورد اقدام خواهند كرد، ايشان به جديت اين موضوع را پيگيري مي كنند، اخيرا نامه اي كه به مدير كل آژانس و خانم موگريني نوشتند نشان از جديد وزارت امورخارجه در پيگيري اقدامات ايزايي آمريكا دارد، وزارت خارجه ساكت ننشسته است و ابزارآالات ديپلماسي در حال پيگيري موضوعات است./٨١٦/۲۰۱/ب۲