۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۵۲۵۷۹۴

شاخصه های هیأت کارآمد

مدیر مؤسسه خانه خورشید از هیأت های مذهبی به عنوان عظیم ترین پایگاه تبلیغی برای توسلات اجتماعی نام برد و به بیان شاخصه های هیأت کارآمد پرداخت.
حجت الاسلام وافی- معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مرتضی وافی در همایش کربلا و جبهه ها که پیش از ظهر امروز در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، موقیعت شناسی و ظرفیت شناسی را برای هر انسان ضروری دانست و اظهار کرد: امام سجاد(ع) برای معرفی دشمن در صحیفه سجادیه از واژه های بسیار زیبایی از جمله دشمن تیرهای به هدف رسیده و خوب نشانه گرفته شده را به سمت ما رها کرده است و زهرهای کشنده ای را جرعه جرعه در ظرف های ما می ریزد و لحظه ای به خواب نمی رود استفاده می کند.

مدیر مؤسسه فرهنگی آموزشی خانه خورشید ادامه داد: امام سجاد(ع) در مرحله نخست دشمن را بزرگ و قدرتمند نشان می دهد اما پس از آن می گوید من خدایی دارم که با توکل و تقرب به آن این دشمن نابود و تمام نقشه هایش نقش برآب می شود.

وی با بیان این که توسل دارای دو نوع جمعی و فردی است، گفت: برخی توسل را فردی و شامل نماز و روزه می دانند در حالی که دین اسلام توسل را جمعی می داند به عبارت دیگر دین اسلام دین ظرفیت های اجتماعی است.

حجت الاسلام وافی ادامه داد: مهم ترین ظرفیت اجتماعی و عظیم ترین پایگاه تبلیغی برای توسلات اجتماعی هیأت های مذهبی است و اگر تمامی حزب های موجود جمع شوند نمی توانند ظرفیت هیأت های مذهبی را ایجاد کنند؛ هیأت های مذهبی در همه ابعاد حتی در آرایه های بصری از سیستم هنرمندانه خاصی برخوردار هستند.

وی اضافه کرد: هیأت های مذهبی با تمام ظرفیتی که در اختیار دارند و در عین حالی که می توانند مهم ترین نقش را در جامعه داشته باشند در برآیندهای فرهنگی جامعه از متهم های اصلی به شمار می روند.

مدیر مؤسسه فرهنگی آموزشی خانه خورشید شناخت ظرفیت های هیئات مذهبی را ضروری دانست و تصریح کرد: برای بهره بردن از ظرفیت هیأت مذهبی باید ظرفیت های آن را شناخت و تا زمانی که هیأت را نشناسیم کاری از دست ما بر نمی آید.

وی ادامه داد: ایجاد تشکل ها و ستادهای فراوان همانند ستاد اقامه نماز، امر به معروف و نهی از منکر، ستاد نماز جمعه و موارد دیگر برای این است که ظرفیت هیأت را به خوبی نشناخته ایم زیرا اگر ظرفیت هیأت مذهبی را شناخته بودیم می دانستیم که تمام این موارد را با استفاده از هیأت می توان بر طرف کرد.

حجت الاسلام وافی شور، تعقل و عزم را سه رکن هیأت نقش آفرین دانست و تصریح کرد: هیأت باید دارای شور و عواطف باشد تا جوان بتواند خود را در آن تخلیه کند و هیأتی که پس از پایان در جوانانش نشاط مشاهده نشود دارای مشکل است.

وی ادامه داد: معرفت و تفکر نیز در هیأت از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر معرفت نباشد خرافات و بدعت وارد هیأت می شود؛ رکن سوم هیأت عزم یعنی جریان سازی اجتماعی و مشارکت است و در محله ای که هیأت وجود دارد اما جوانان آن محل، به دلیل مشکل مالی نتوانسته اند ازدواج کنند یا فساد در آن محله وجود داشته باشد و یا این که اعضایش از مشکلات دنیا دردشان نگیرد هیأتی کارآمد نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هیأت باید با حوزه علمیه ارتباط داشته باشد یعنی هم باید بتواند برای تأمین طلبه نیرو به حوزه بفرستد و هم از حوزه برای برطرف کردن کمبودهایش کمک بگیرد همچنین یک هیأت باید با مدارس آموزش و پرورش شهرش ارتباط داشته باشد./1324/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات