کمال اعلا برای انسان در تحصیل علم فقه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله نظری خادم الشریعه امروز در درس خارج فقه و اصول خود در ساری، علم فقه را بالاترین علوم در جهان هستی معرفی کرد و با بیان این که علم عامل سعادت و حامل خیرات در مراحل مختلف وجود انسان است، گفت: انسان دارای مرحله وجود، فعلیت و استعداد است که علم فقه در این مراحل بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان این که بهترین انسان کسی است که عمر خود را در مسیر فراگیری علم فقه سپری کند، افزود: مال و مقام امانتی گذرا است و برای انسان تنها چیزی که ماندگار و ابدی است حرکت در مسیر و آموختن علم دین است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با تأکید براین که علم دین محصول تکمیلی، بقایی و دوامی است، خاطرنشان کرد: از نظر روایات دینی تحصیل در علوم دینی بسیار مهم است و کسانی که در این مسیر قرار گرفته اند باید بدانند که از یک جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند.
آیت الله نظری خادم الشریعه با بیان این که جایگاه طالبان علم دین آنچنان رفیع و ارزشمند است که ملائکه برای چنین افرادی بال و پر خود را پهن می کنند، بیان داشت: رضایت و خشنودی ملائکه در انجام این عمل برای طالبان علم دین بسیار مهم و حائز اهمیت است که با رضایت کامل انجام می شود و هیچ تحمیلی وجود ندارد.
وی با اشاره به این که علم فقه کمال مطلوب و مطلوب عامه است و در ملکوت نیز تأثیر دارد، تصریح کرد: این علم الهی در کائنات نیز اثرگذار است و طلاب علم دین مورد تجلیل و محبت خداوند متعال قرار دارند و این عظمت بالایی دارد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با بیان این که بنابراین خداوند متعال تکمیل ربوبیت کرد و نبوت را برای فرستادن پیامبران در میان بشر دائر کرد، گفت: پیامبران الهی که فرستادگان خداوند متعال در میان بشریت حافظان اصلی علم الهی بر روی زمین بوده اند.
آیت الله نظری خادم الشریعه با تأکید بر این که علم دین از جمله بهترین موضوعات عالم است، ادامه داد: دین مبین اسلام خیرالادیان است و بشر با تکیه بر دین و شریعت محمدی می تواند به کمال و رستگاری دست پیدا کند.
وی با بیان این که دین مبین اسلام کامل ترین مراحل تکمیلی انسانی را که اصول و فروع دین است دارا بوده، بیان داشت: اصول دین که جز مسائل اصولی است و فروع دین نیز جزء مطالب اولیه که نوعاً مربوط به اعتقادات نظیر علم به وجود خداوند، ثبات ثبوتیه، ثبات سلبیه و علم به اصول احکام جزء اصول اولیه است.
استاد درس خارج فقه واصول حوزه با تأکید براین که طلبه باید قدر خود و فرصتی که امروز در اختیار او قرار داده شده را بداند، خاطرنشان کرد: هیچ ارزشی بالاتر از این نیست که ملائکه برای طالبان علم دین پر و بال خود را بدون تحمیل بلکه در اوج رضایت و خشنودی پهن می کند.
آیت الله نظری خادم الشریعه با بیان این که طلاب حوزه باید هر چه در توان دارند برای علم آموزی و همچنین ترویج آن در جامعه به کار گیرند، تصریح کرد: طلاب و روحانیان حوزه باید با آموختن مناسب علم دین، آن را به جامعه نیازمند امروز ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: علم دین سبب راهنمایی و بیداری مردم، آبادانی عالم، توجه به اعتقادات خیریه و موجب گسترش ارزش های دینی در جامعه می شود و به همین دلیل از یک ارزش بالایی برخوردار است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با بیان این که بشر موجود استکمالی است و کمال رتبه اعلای آن در تحصیل علم فقه است، خاطرنشان کرد: تحصیل علم فقه سبب کمال و رستگاری بشریت می شود.
آیت الله نظری خادم الشریعه با اشاره به این که علم فقه علمی که یک فقیه به ادله تفصیلی یک موضوعی علم پیدا می کند و آن را نظر آیات و روایات مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد، تصریح کرد: در این علم الهی فقها و علمای دین علم به احکام شرعیه و فرعیه پیدا می کنند و احکام را با ادله مناسب استدلال می کنند و این مقام فقها از ارزش بالایی برخوردار است
وی با بیان این که مقام فقه مقام شامخی است که هر کسی لایق تحصیل آن نیست، خاطرنشان کرد: کسانی که در مسیر آموختن علم فقه گام بر می دارند مورد نظر خداوند متعال هستند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با بیان این که کسانی که این علم ارزشمند الهی را زنده نگاه می دارند به طور حتم در دنیا و آخرت مورد نظر خداوند متعال قرار خواهند داشت، گفت: طالبان علم دین نباید به منافع مادی این علم نگاه کنند چون محصول این کار ارزشمند مشخص است و آن هم گسترش دین خدا و شریعت محمدی بر روی زمین است.
آیت الله نظری خادم الشریعه با تأکید براین که ورود به عرصه تحصیل علم فقه توفیق می خواهد که نصیب هر کسی نمی شود، تصریح کرد: علما و فقهای ماضی در گذشته راه های طولانی و صعب العبوری را برای آموختن علم فقه طی می کردند و تحمل آن مشکلات و مصائب نشان دهنده ارزش و عظمت علم دین دارد.
وی با بیان این که علما و فقهای دین برای ماندگار علم فقه زحمات و تلاش های بسیاری کشیدند و متحمل مصائب بسیاری در این مسیر شدند، خاطرنشان کرد: اگر زحمات و تلاش های علمای دین نبود امروز حوزه و روحانیت جایگاه امروز را نداشتند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با اشاره به این که انسان موجودی استکمالی است و کمال دین در اینجا تحصیلی است، افزود: کمال مطلوب علم دین است که خداوند متعال بر ملت اسلام منت گذاشته و با مبعوث کردن نبی مکرم اسلام برای امت اسلامی به ارمغان آوردند و امروز همه ما باید از این امانت الهی به نحو مطلوب حراست کنیم.
آیت الله نظری خادم الشریعه با بیان این که در مرحله بعد از بعثت نیز علم امامت وجود دارد که نگهدارنده است، خاطرنشان کرد: این علم با وجود امیرالمؤمنین(ع) و اولاد طاهرین ایشان با وجود 14 معصوم پاک در میان بشریت برای حفظ حقایق علم دین در میان بشریت مأموریت داشتند و امروز این مأموریت بر عهده علما، فقهای دینی و حوزه های علمیه است./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۲