۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۵
کد خبر: ۵۲۹۹۳۲
با سخنرانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان؛

شانزدهمین سالگرد ارتحال ‌آیت الله ایازی در بهشهر برگزار شد

شانزدهمین سالگرد ارتحال ‌آیت الله ایازی با سخنرانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در بهشهر برگزار شد.
ایازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بهشهر، شانزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله حاج شیخ ابوالحسن ایازی(ره) و گرامیداشت یاد دو فرزند برومندش مرحوم حجت‌الاسلام محمدرضا ایازی، رییس سابق دادگاه تجدید نظر مازندران و رییس کل دادگستری استان گلستان و مرحوم حجت‌الاسلام محمدجواد ایازی، مسؤول حوزه علمیه رستمکلا و همچنین یادواره بیش از صد شهید روحانی حوزه علمیه جعفریه رستمکلا  امروز در مسجد جامع رستمکلا بهشهر برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم آیت الله نظری خادم الشریعه، رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیان کشور، مدیر حوزه علمیه مازندران، جمعی از علما و روحانیان تراز اول استان مازندران، ائمه جمعه، مسؤولان و اساتید حوزه علمیه مازندران نیز حضور داشتند.

حجت الاسلام مرتضی ایازی، مسؤول حوزه علمیه رستمکلا بهشهر در این مراسم با اشاره به این که این حوزه در هشت سال دفاع مقدس ۱۱۲ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، گفت: حوزه علمیه رستمکلا بهشهر در طول سال های اخیر بیش از چهار هزار طلبه تربیت و تحویل جامعه اسلامی کرده که و همه از عناصر دین هستند و به تبلیغ دین مشغول اند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره گیری از سیره علما هستند، افزود: علما در طول چراغ های هدایت جامعه بوده و هستند و امروز نیز در جامعه اسلامی نورافشانی می کنند.

مسؤول حوزه علمیه رستمکلا بهشهر با بیان این که حضور علما در هر منطقه ای موجب رشد و تعالی دینی می شود، خاطرنشان کرد: در طول تاریخ همواره دشمنان تلاش کردند تا جامعه را در مسیر انحرافی سوق دهند، اما روشنگری و آگاهی بخشی علما مانع تحقق توطئه های دشمنان شده است.

حجت الاسلام ایازی با اشاره به این که شناخت سیره علما و بهره گیری از این ظرفیت های ارزشمند موجب رشد و تعالی جامعه می شود، تصریح کرد: بزرگداشت علما، تکریم شعائر دینی و سرمایه های معنوی است.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که هنوز هم شخصیت های بسیاری در کشور حضور دارند که در نهایت گمنامی به سر می برند، خاطرنشان کرد: جامعه امروز برای هدایت نیازمند الگوهای ارزشمندی است که سیره علما می تواند بهترین الگو و راهنما برای جامعه امروز به ویژه نسل جوان باشد.

مسؤول حوزه علمیه رستمکلا بهشهر با بیان این که بزرگداشت علما و بزرگان دینی امری ضروری و مهم است، بیان داشت: باید این بزرگان را به نحوی شایسته به جامعه و نسل جوان بشناسانیم تا دشمنان الگوهای جایگزین را به جامعه ما معرفی نکنند.

حجت الاسلام ایازی بسط و گسترش اندیشه های علما و فقها در جامعه را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: جامعه امروز ما نیازمند بهره گیری بیشتری از اندیشه های متعالی علما و مراجع بزرگ تقلید هستند تا بتوانند در برابر تهاجم گسترده غرب ایستادگی کنند.

استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود راه و روش زندگي شهدا و علما را، راه درست زندگي كردن دانست و يادآور شد: هر كس در مسير علما و شهدا گام بردارد از بركات وجودي آنان در دنيا و آخرت برخوردار شده و از رستگاران خواهد بود.

حجت الاسلام ایازی با بیان این که تقوا، زهد، مردم داري، ساده زيستي را از جمله شاخصه های مهم آیت الله ایازی(ره) عنوان کرد و گفت: این عالم ربانی همه عمر با برکت خود را در مسیر ترویج و خدمت به دین و اهل بیت(ع) سپری کرد.

وی با اشاره به این که سراسر زندگی آیت الله ایازی(ره) زهد و ساده زیستی بود، تصریح کرد: امروز سیره عملی چنین شخصیت بزرگی می تواند چراغ هدایت جامعه اسلامی قرار گیرد.

مسؤول حوزه جعفریه رستمکلا با بيان اينكه زندگی آیت الله ایازی وقف دین و مکتب بود و هرگز لحظه‌ای از زنديگ با بركت ايشان برای دنیا نبوده است، ابراز کرد: توجه در زندگي اين عاملن ديني منشأ خير و بركات و چراغ هدايت ما در دوره هاي مختلف زندگي است كه نبايد لحظه اي از آنان غفلت كرده و جدا شويم.

استاد حوزه علمیه مازندران ادامه داد: علماي دين با پيروي از اهل بيت(ع) و پاسداري از دين و مكتب اسلام، عمر خود را با تحمل مشقات فراوان براي زنده نگه داشتن و پويايي اسلام صرف كردند و اكنون همه ما بايد ادامه دهنده راستين آنان باشيم.

آشنایی با شخصیت آیت الله ایازی(ره)

عالم ربانی، حضرت آیت اللّه شیخ ابوالحسن ایازی از چهره های برجسته دانش و تقوا در مازندران بود. ایشان در سال ۱۳۱۰ شمسی در رستمکلای بهشهر دیده به جهان گشود. پس از اتمام دوره دبستان، با ارشاد و هدایت پدر، به حوزه علمیه کوهستان که با مدیریت حضرت آیت اللّه کوهستانی اداره می شد، راه یافت و از محضر آن فقیه صمدانی، درس های علمی و عملی فراوانی گرفت. سپس برای ادامه تحصیل راهی حوزه علمیه قم گردید و با درک محضر چهره های پرآوازه علمی و اخلاقی قم مانند حضرات آیات بروجردی، شیخ مهدی مازندرانی، امام خمینی و علامه طباطبایی و برخورداری از فضای ملکوتی بارگاه حضرت فاطمه معصومه(س)، گام های بلندی در جهت ارتقای علمی و اخلاقی برداشت. ایشان پس از دوازده سال تحصیل و تهذیب نفس در حوزه علمیه قم، بنا به سفارش والد گرانقدر و استاد گرانمایه اش آیت اللّه کوهستانی، راه نجف اشرف را در پیش گرفت و از محضر بزرگانی چون آیات عظام سید محسن حکیم، سید ابوالقاسم خویی، سید محمود شاهرودی، میرزا باقر زنجانی و میرزا هاشم آملی بهره بردند.

مردم عالم دوست خطه مازندران به ویژه اهالی بهشهر و رستمکلا با درخواستهای مکرر خود از طریق حضرت آیت اللّه کوهستانی، خواهان عزیمت آیت اللّه ایازی به موطن خود شدند تا این که ایشان به امر بعضی اساتید در نجف، دعوت هموطنانش را پاسخ مثبت داده و با کوله باری از دانش و تقوا به زادگاه خویش مراجعت نمود. حضور آیت اللّه ایازی با استقبال بی نظیر مردم همراه بود و آثار و برکات علمی و معنوی بسیاری در منطقه داشت. مرحوم ایازی با تأسیس حوزه علمیه جعفریه در رستمکلا، تا اواخر عمر شریفشان، به تعلیم و تربیت طلاب و رشد و بالندگی آنها می اندیشید و خود را وقف این کار مهم کرده بود. این عالم ربانی ور سال 1380 براثر بیماری دارفانی را وداع گفت./۱۳۱۷/پ202/ب1

ارسال نظرات