۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
کد خبر: ۵۳۶۰۹۱
مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی:

بی غیرتی مردم از علل اصلی بروز واقعه کربلا بود

حجت الاسلام فرازی نیا گفت: مردم بی غیرت شده بودند که وقتی پسر پیامبر(ص) را به قتلگاه بردند، صدای کسی در نیامد؛ چرا که وقتی انسان بی غیرت و بی تفاوت باشد، هر اتفاقی در جامعه رخ دهد حساسیتی نشان نمی دهد.
حجت الاسلام والمسلمین عباس فرازی نیا مسئول ارتباطات حوزوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عباس فرازی نیا، مدیر ارتباطات حوزوی و امور فرهنگی حوزه تولیت آستان قدس رضوی پیش از غروب چهارشنبه در سخنرانی ویژه دهه دوم ماه صفر که با موضوع «آداب زندگی در سیره اهلبیت(ع)» در محل رواق امام خمینی(ره) برگزار شد، به مرور علل ظاهری بروز واقعه کربلا پرداخت.

مدیر ارتباطات حوزوی و امور فرهنگی حوزه تولیت آستان قدس رضوی بندگی خدا و توجه به معنویات را از ضروریات زندگی انسان دانست و اظهار کرد: حضرت زهرا(س) وقتی فرزندانشان بیمار شدند، علاوه بر انجام ضروریات مادی و تهیه دوا، نذر معنوی انجام دادند که در صورت شفا گرفتن فرزندانشان، سه روز را روزه بگیرند.

وی با اشاره به آیه شریفه «صبغه الله و مَن أحسن من الله صبغه»، افزود: کمرنگ شدن رنگ خدا در زندگی انسان، زندگی را به سوی تباهی می کشاند؛ حتی اگر انسان عالم دین باشد. معنویات باید در زندگی پررنگ باشد چون در غیر این صورت کار زندگی انسان به جایی می رسد که مانند عمر سعد به امام زمان خود بگوید «اگر در برابر شما بایستم، پس از پیروزی به فرمانداری ری دست خواهم یافت» و البته به همان مطاع دنیا هم دست نخواهد یافت.

حجت الاسلام فرازی نیا با بیان این که «افول غیرت دینی» یکی دیگر از علل بروز واقعه کربلا بود، تصریح کرد: مردم بی غیرت شده بودند که وقتی پسر پیامبر(ص) را به قتلگاه بردند، صدای کسی در نیامد. غیرت یعنی حساسیت نسبت به چیزی که محبوب ماست. دین، وطن، رهبر، امام زمان و زن و فرزند انسان از جمله مفاهیمی هستند که مؤمن روی آن ها حساس است و غیرت دارد.

مدیر ارتباطات حوزوی و امور فرهنگی حوزه تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: وقتی انسان بی غیرت و بی تفاوت باشد، هر اتفاقی در جامعه رخ دهد، حساسیتی نشان نمی دهد؛ همانطور که وقتی همسر و دختر یک مرد دچار بی نظمی در حضور در منزل باشند و دغدغه او تماشای فوتبال و فیلم باشد. چنین فردی وقتی دین و وطنش مورد تهدید قرار گیرد، حساسیت نشان نمی دهد.

وی با اشاره به «بی بصیرتی خواص» در عصر سیدالشهدا(ع)، واقعه عاشورا را در صورت بی بصیرت شدن نخبگان، قابل تکرار دانست و هشدار داد: همه ما نسبت به خانواده خود نقش خواص را داریم و باید مسائل را برای خانواده خود بازگو کنیم. پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر فرمودند پدرها و مادرها ولایت امیرمؤمنان(ع) را به فرزندانشان بیاموزند. پس نمی توان صرفا با تکیه بر معلم، دانشگاه و کتابخانه به تربیت آن ها دل خوش کرد.

حجت الاسلام فرازی نیا ضمن یادآوری عبارت شریف «کلّ یومٍ عاشورا و کلّ أرضٍ کربلا»، تأکید کرد: ما باید همواره در حال آموختن مسائل و آموزش آن ها به دیگران باشیم تا اگر دوباره واقعه کربلا رخ داد، ما در خیمه گاه سیدالشهدا(ع) قرار داشته باشیم./820/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات