۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۵۴۳۷۰۵

نشست علمی نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر برگزار شد

نشست علمی نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر با ارائه حجت الاسلام سیف الله صرامی و نقادی حجج اسلام محمدعلی حیدری و محمد علی خادمی کوشا برگزار شد.
کرسی ترویجی «نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر پیش از ظهر امروز به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدرسه اسلامی هنر در سالن همایش های غدیر برگزار شد.

 این نشست علمی با ارائه حجت الاسلام سیف الله صرامی رییس پژوهشکده فقه و حقوق سردیبر و نقادی حجج اسلام محمدعلی حیدری و محمد علی خادمی کوشا از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم برگزار شد و حجت الاسلام علیرضا فجری نیز دبیرعلمی نشست را بر عهده داشت.

در آغاز نشست علمی نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر دبیر علمی به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: بخش مهمی از رفتارها که ما در شبانه روز مرتکب می شویم مربوط به رفتارهای هنری است اعم از موسیقی یا فیلم.

وی ادامه داد: پرسش اصلی این است که حرمت و حلیت هنر بر چیست؟ بر شکل صورت خارجی است، یا انگیزه و محتوا نیز در آن تأثیر دارد و رفتارهای هنری را باید جداگانه بررسی کرد.

پس از سخنان دبیر علمی حجت الاسلام صرامی به بیان نظرات خود پرداخت و اظهار کرد: پیش از پرداختن به موضوع بیان چند نکته ضروری است نخست آن که هنر بما هو هنر که در عربی فن نامیده می شود موضوع حرمت نیست بلکه از برخی ورایات و فتوا می توان استفاده کرد نفس هنرمندی به عنوان رفتاری که جذاب دل ها است و موجب واکنش عواطف می شود در فتوا منفی و حرام نیست اما عناوینی در شریعت وجود دارند که امروزه به عنوان هنر شمرده می شوند به عبارت دیگر برخی عناوین که در شریعت و فتوا مورد حرمت قرار گرفته اند در شریعت به عنوان هنر شناخته نمی شوند یعنی قید هنر در ادله حرمت آنها یافت نمی شود.

رییس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: آنچه که امروزه به عنوان هنر شناخته می شوند اما در ادله شریعت مورد حرمت قرار گرفته اند عبارت از غنا، استعمال ابزار لهو یا موسیقی، صورت گری اعم از نقاشی یا مجسمه گری و رقص است و دیگر موارد که می تواند عنوان هنر به خود گیرد مانند شعر موضوع هیچ حرمتی در شریعت قرار نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که در این بحث تأسیس اصل صورت می گیرد یعنی زمانی که رفتاری مورد حرمت قرا می گیرد اصل آن است که خود رفتار حرام است مگر آنکه مورد دیگری در آن تأثیر داشته باشد.

شایان ذکر است، گزارش کامل نشست علمی نقش انگیزه و محتوا در حلیت و حرمت هنر و نظرات ارائه دهنده و نقدهای ناقدین به صورت کامل از خبرگزاری رسا منتشر خواهد شد./1324/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات