۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۵۶۹۲۴۷
یادداشت؛

شوخی مسؤولان با اقتصاد

اگر به ما راست می‌گویند و درگیر «جنگ‌اقتصادی» هستیم، بایستی ارز صرفا برای کالاهای «ضروری» و «اساسی» اختصاص یابد و از واردات خودروی آلمانی تا سس آلمانی که فقط موجب افزایش شکاف اقتصادی و انحراف سبک زندگی اجتماعی می‌شود خودداری کنیم.
پوستر/ حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی

به گزارش خبرگزاری رسا، سال 1360، جمهوری اسلامی ایران درگیر بزرگترین بحران امنیتی تاریخ شد. بحرانی که با اتفاقات روز به روز آن، هر حکومت مستحکمی را به زانو در می‌آورد. هزینه سنگینی در این بحران پرداخت شد. شهادت رئیس جمهور، نخست وزیر، وزیر، نماینده مجلس، رئیس حزب و... .

حدود 17 هزار نفر(شهدای ترور) از شهروندان عادی ایران، بخشی از این هزینه سنگین بود. بر همین اساس، مسئولین جمهوری اسلامی ایران، همت خود را بر این نهادند «امنیت» را به عنوان «اولیترین» کالای مورد نظر با مجاهدت و ایستادگی تامین نمایند.

هزینه‌های دهه شصت، حضور جدی در مرزهای جغرافیایی، سرمایه گذاری ضروری در نزدیک مرزهای فلسطین اشغالی، حضور موثر در کشورهایی چون عراق، سوریه و.. برای مقابله با گروه های تروریستی چون داعش و... تلاش های قابل توجهی بود که نظام اسلامی برای «تامین‌امنیت» ایرانیان انجام داده و می‌دهد.

نظام اسلامی در تامین «امنیت» با هیچ فرد، گروه، جریان و کشوری، شوخی و انعطاف ندارد. برای همین است که حتی یک کمربند انفجاری نیز قابلیت عبور از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی ندارد.

حال با این همه چه می‌شود که کامیون کامیون، کالاهایی که واردات آن، ممنوع یا تعرفه سنگینی دارد وارد کشور می‌شود و هیچ واکنش عملی، مشاهده نمی‌شود.

به عنوان نمونه در همین تهران به انبارهای جاده کرج مراجعه کنید یا به راسته لوازم خانگی فروش‌ها در سه‌راه‌امین‌حضور مراجعه کنید تا ببینید که علی‌رغم همه شعارها در محدودیت واردات لوازم خانگی، چگونه چون نقل و نبات در دسترس است.

حال جای آن ندارد که بگوییم «دولت جمهوری اسلامی» در مقوله «امنیت» محکم اما در مقوله «اقتصاد» و «واردات» شوخی می‌کند؟ و این را همه گروه‌ها، جریان های مختلف اقتصادی و دشمنان اقتصادی مردم ایران(در وزارت خزانه‌داری آمریکا) از رفتار مسئولین نظام ایران دریافته‌اند.

جالبتر آنکه اگر قدری در سوپری‌ها و بوتیک های شهرهای‌مان قدم بزنیم از سسِ آلمانی، آدامس ترکیه‌ای، ریش بلژیکی، کلاه گیس انگلیسی، پوشاک آذربایجانی، سوزن منگنه چینی، عروسک فرانسوی- چینی و...را می‌توانیم به وفور پیدا کنیم. کالاهایی که حتما با اطلاعاتی که ارائه میشود از مبادی رسمی- گمرکی کشور وارد شده است. کالاهایی که بود و نبودشان، آرامش در زندگی مردم ایران را دستخوش التهاب نخواهد کرد اما صبح تا شب از مسئولین محترم در رسانه‌ها از برخورد با واردات می‌شنویم و اقدام عملی نمی‌بینیم.

اگر به ما راست می‌گویند و درگیر «جنگ‌اقتصادی» هستیم، بایستی ارز صرفا برای کالاهای «ضروری» و «اساسی» اختصاص یابد و از واردات خودروی آلمانی تا سس آلمانی که فقط موجب افزایش شکاف اقتصادی و انحراف سبک زندگی اجتماعی می‌شود خودداری کنیم.

(کالای ضروری: به کالاها و خدماتی گفته می شود که نیازهای حیاتی مشتری را تأمین می کنند: مانند دارو/ کالای اساسی: به کالا و خدمات گفته می شود که نیازهای اساسی مردم را تأمین می کنند ، مانند گندم، گوشت، آب.)

به این گزارش دقت کنید که صرفا واردات رسمی را روایت می‌کند:

«آمار 11 ماهه گمرک از عملکرد تجارت خارجی در سال گذشته نشان می‌دهد در حالی که صادرات غیرنفتی به میزان 6/41 میلیارد دلار انجام شده ، واردات اما به میزان بیشتری صورت گرفته و به نزدیک 7 میلیارد دلار رسیده است.

آمار واردات برخی کالاها‌ در حالی چشمگیر است که توانایی ساخت آنها در داخل کشور وجود دارد و حتی تولیدکنندگان ایرانی سالیان سال است که در تولید این نوع کالاها مهارت زیادی کسب کرده‌اند و به نیاز بازار نیز آشنایی دارند.

آمار گمرک پرده از واردات کالاهایی برمی‌دارد که ورود آنها به کشور به قول کارشناسان با هیچ توجیهی همراه نیست و در نهایت در مغایرت با اهداف اقتصاد مقاومتی است. حتی  برخی به صراحت با این موضوع مخالفت کرده‌اند و آن را خیانت به تولید ملی دانسته‌اند. آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی 12 ماهه سال 96 نشان می‌دهد که در این مدت بیش از 154 تن کلاه‌گیس، ریش و مژه مصنوعی و گیس‌باف از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است. براساس واردات این حجم کلاه‌گیس، ریش و مژه مصنوعی، گیس‌باف به کشور، 907هزار و 647 دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر سه میلیارد و 108 میلیون و 547 هزار و 358 تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. همچنین، کلاه‌گیس، ریش، مژه مصنوعی و گیس‌باف از کشورهای چین، آلمان، ازبکستان، اندونزی، ترکیه، کره، چین، سنگاپور، روسیه و ویتنام وارد ایران شده است.

آمار منتشر شده از سازمان گمرک نشان می‌دهد که در نیمه اول سال 96 حجم عظیمی از حشره‌کش، تله‌موش، فرچه ریش‌تراشی، پشه‌بند و دفتر حسابداری از چین وارد کشور شده است. در نیمه اول سال گذشته 305 تن حشره‌کش  به ارزش 62592686316 ریال وارد کشور شده و 1888787 دلار از کشور خارج کرده است. در این مدت 172 تن تله‌موش به ارزش 14072393092 ریال‌ از چین راهی بازارهای ایران شده که بابت آن 431678 دلار از کشور خارج شده است. از جمله کالاهای غیرضروری دیگری که در سال جاری از چین وارد ایران شده، پشه‌بند است. در شش‌ماه  اول امسال 6/8 تن پشه‌بند وارد کشور شده که ارزش ریالی آن 1143411220 ریال و ارزش‌ دلاری آن 35357 دلار بوده است. براساس گزارش گمرک، 559 تن فرچه ریش‌تراشی در نیمه اول سال گذشته از چین وارد کشور شده است که ارزش آن 48220803288 ریال بوده و 1478088 دلار بابت آن از کشور خارج شده است.»(*)

راستی چه تفاوتی است بین یک کمربند انفجاری که از دید تیزبین مسئولین امنیتی کشور عبور نمی‌کند اما کانتینر کانتینر کالای «غیرضرور» و «لوکس» رسما از گمرکات دولت محترم وارد کشور می‌شود و کسی هم پاسخگو نیست؟!

شاید این پاسخ را یک پاسخ خیالی بدانید شاید بر اساس برخی اَمار ‌ها، آن را فعلا در سطح یک فرضیه بدانید اما پاسخ نگارنده این است که:

«وقتی همه سطوح دولتی و حکومتی آلوده بحث واردات هستند صحبت از جنگ اقتصادی و ایستادگی ملت ایران و دعوت مردم به استفاده از کالای ایرانی یک امر مضحک تلقی می‌‌‌شود» و دیگر آنکه «رفتارشناسی واردکنندگان نشان می‌دهد کاملا شبیه هم عمل می‌کنند و همه آنها تنیده در برخی مسئولین و نهادهای دولتی و حکومتی، افزایش حساب خود در بانک‌های اروپایی و احتمالا آمریکایی را هدف گیری کرده اند.»

________________

(*) کیهان- ص2- ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

/۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: رسالت

ارسال نظرات