تنها یک توهم است که کنوانسیون تأمین مالی تروریسم همه تحریمها را از بین میبرد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با عنوان بررسی ابعاد و زوایای FATF و پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چندی پیش رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یک نماینده درباره اینکه حتی پذیرفتن FATF به صورت مشروط هم نباید انجام شود در پاسخ عنوان کرد که ما حق تحفظ داریم و در این صورت الحاق به این کنوانسیون مانعی ندارد. نظر شما در این رابطه چیست؟ اظهار داشت: آقای لاریجانی باید بگوید که مبنای این صحبتشان چه بوده است.
وی افزود: ما هم تمام صحبتمان همین است که آیا حق شرط در مسائل بینالمللی قابل قبول است یا خیر؟ که گفتیم در صورت اختلاف مرجع رسیدگی همان قانونی است که در وین وجود دارد که در این رابطه هم مرجع رسیدگی به کنوانسیون بینالمللی حقوق معاهدات عنوان می کند که شما چنین شرطی نمیتوانید داشته باشید.
پژمانفر ادامه داد: بند 6 این ماده هم صراحتاً عنوان میکند همه کشورهای عضو اعمال کیفری در حیطه شمول این کنوانسیون تحت هیچ شرایطی با ملاحظات سیاسی، فلسفی، عقیدتی، نژادی، قومی، مذهبی و یا سایر ملاحظات با ماهیت مشابه قابل توجیه نیستند. اینکه دیگر صریح است. ما بند 6 را امضا میکنیم پس چطور میتوانیم بگوییم آن را امضا کردیم ولی در عین حال در دلمان بگوییم حق شرط میگذاریم.
نماینده مردم مشهد در مجلس با اعلام اینکه عملاً هیچ حق تحفظی در مسأله FATF امکانپذیر نیست، گفت: اولاً این موضوع را خودمان امضا میکنیم که خودمان برای خود حق شرط نمیگذاریم پس این بند را حذف کنند تا این موضوع حل شود و در عین حال نسبت به این قضیه در موضوع معاهدات بینالمللی از طرف مقابل هم امضا بگیرند چرا که این کنوانسیون موضوع دو طرفه است. ما شرطی را عنوان میکنیم که باید طرف مقابل هم بپذیرد.
وی با اشاره به شرط هلند در این کنوانسیون تصریح کرد: هلند در این موضوع صراحتاً اعلام کرده که هر کشوری بخواهد در این کنوانسیون عضو شود و بخواهد چنین شرطی بگذارد ما با آن مخالف هستیم.
پژمانفر بر همین اساس اضافه کرد: در عین حال آقای لاریجانی باید توضیح دهد و این گونه نمیشود که رئیس مجلس میکروفن در دست دارد و میکرفن نماینده دیگری را قطع کند و میکروفن خود را بخود و به سخنان خود ادامه دهد. این کار درست نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس همچنین در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه ضد و نقیضهایی وجود دارد که عهای عنوان میکنند مشکل اصلی روابط بانکی کشور تحریمهاست و عدهای دیگر بر این اعتقادند که تحریمها به علت قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF است. ارزیابی شما از این موضوع چیست؟ گفت: این موضوع خیلی روشن است بحثی که مطرح است این است که تحریمهایی که درباره مسائل بانک ما آمده است دقیقاً چیست.
وی ادامه داد: بخشی از تحریمهای حوزه بانکی ما در ارتباط با موارد دیگر هم است یعنی موارد تحریمهای بانکی، موضوع حقوق بشر هم برای ما ایجاد کرده است بنده تعجب میکنم از کسانی که این موضوع را مطرح میکنند.
این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی همچنین یادآور شد: ما 27 مورد داریم که تحریم حقوق بشری در ایران ایجاد کردهاند و عنوان میکنند که شما خلاف حقوق بشر رفتار کردهاید و منشأ تحریم حقوق بشر بوده است. به عنوان مثال میگویند بهاییان در ایران به رسمیت شناخته نشدهاند و این خلاف حقوق بشر است و بر این اساس تحریمهایی اعمال شده است، همه از یک جنس نیست.
پژمانفر در ادامه عنوان کرد: بخشی از این تحریمها فقط مربوط به بانکها است لذا اینکه ما بگوییم تحریمهای بانکی ما با این موضوع یعنی فقط با تروریست حل میشود این گونه نیست. بخشی از تحریمهای ما مربوط به موضوعات دیگر هم است و مطمئناً همانطور که برجام نتوانست بسیاری از تحریمها را بردارد و این یک توهمی بود که بر اساس آن همه تخممرغها را دولت در یک سبد چید امروز هم میگوییم که این یک توهم بیشتر نیست که الحاق ایران به کنوانسیون نگرانکننده تأمین مالی تروریسم میتواند همه تحریمها را برای کشور ما بردارد./۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: فارس