نهضت خدمترساني

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، کتاب«نهضت خدمترساني» بر آن است که نهاد امامت جمعه بر اساس نظريه خدمت آن چنان قدرت و قداستي پيدا خواهد کرد که در اوج محبوبيت، به اوج کارآمدي و تأثير خواهد رسيد و مايه مصونيت و صيانت نظام ديني ميشود.
در اين نوشتار سعي شده است که موانع و عوامل خدمتگزاري بهينه ائمه جمعه شناسايي شود و ساز و کار و ساختار مناسب و متناسب براي تحقق نظريه خدمت اين نهاد پيشنهاد شود.
پس از مقدمه در اين کتاب پيشگفتاري مفصل در نود صفحه به ويژگيها و انواع جنبشهاي اجتماعي، مراحل جنبشهاي اجتماعي، نظريه خدمت و فلسفه خدمت، شناخت واژه امامت، و جايگاه واقعي ائمه جمعه پرداخته شده است.
بخش اول اين کتاب در سه فصل با نامهاي فرهنگسازي ، فرهنگسازي خدمت و نهضتآفريني به مسأله تأسيس نهضت پرداخته است.
در بخش دوم اين کتاب با عنوان تبيين نهضت سه فصل مورد بررسي است. اهميت جايگاه تبيين، ابزار تبيين و محورهاي تبيين از جمله بحثهاي اين بخش است.
در بخش پاياني تداوم نهضت را در دو مبحث رهبري نهضت و تداوم و نهادينهکردن نهضت مورد بررسي قرار داده است.
در گزيدهاي از بخش دوم ذيل عنوان«سيره علماء و صلحاء در خدمت» ميخوانيم:«همين شهيد رجايي، خود شاخصترين نماد کارگزاري خدمتگزار است که منزل او، منزلت او؛ روش او جز نام نيک و شاخص در بين مردم ندارد. کسي که معروف است پشت ميز کارش ميخوابيد و ساده بود و ساده ميزيست و با محرومان بود. چون وجودش براي نظام جاذبه و منفعت داشت دشمنان او را زدند. شهيد رجايي اکنون ضربالمثل است، جشنواره شهيد رجايي، طرح شهيد رجايي، مردميبودن شهيد رجايي تماما در اذهان و فرهنگ مردم باقي مانده است و تبديل به يک عنصر فرهنگي شده است.»
گفتني است، کتاب«نهضت خدمترساني» بر اساس نظريه خدمت، تحقييقي از صمصامالدين قوامي در 383 صفحه و به شمارگان 1500 نسخه براي دومينبار در سال جاري از سوي معاونت فرهنگي شوراي سياستگذاري ائمه جمعه منتشر شده است.